Внезапен голям разход на гориво
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Ore
- Потребител
-
- Детайли за колата: 525d
Внезапен голям разход на гориво
Здравейте Колеги,
Преди 2 седмици ми се прецака дюза и колата започна да тресе. Забелязах също , че изведнъж разхода скочи на 26л/ 100км според компютъра. Става въпрос за 525д 2001. отидох в Бош на летището и там ми отремонтираха 2 дюзи. Взех колата но забелязвам ,че все още дава огромен разход някъде към 16л/ 100км. Върнах се при тях те пак я качиха на компютъра и казаха че всичко си е наред и не могат да видят къде е проблема. Естествено почнаха да ми обясняват че компютъра и моментиния разходомер не показват вярно и че сигурно на безинистанцията са ми сипали по-малко гориво и тем подобни глупости.
Забелязвам , че и при съвсем леко даване на газ стрелката на моментния разходмер отива до края- до 30, като преди не е стигала повече от 20. Също така като карам и пусна газта стрелката на разходомера около 5 секунди си стои на 8-9 , като преди веднага щом я отпусна си отиваше на 0. Забелязвам ,че и като съм пуснал газта /колата все още се движи/и стрелката е на 0 и натисна спирачките и спра, при спирането трелката отскача до 10 , задържа се 1-2 се. и чак тогава отива пак на 0.
Някой има ли идея какъв може да е проблема?
Преди 2 седмици ми се прецака дюза и колата започна да тресе. Забелязах също , че изведнъж разхода скочи на 26л/ 100км според компютъра. Става въпрос за 525д 2001. отидох в Бош на летището и там ми отремонтираха 2 дюзи. Взех колата но забелязвам ,че все още дава огромен разход някъде към 16л/ 100км. Върнах се при тях те пак я качиха на компютъра и казаха че всичко си е наред и не могат да видят къде е проблема. Естествено почнаха да ми обясняват че компютъра и моментиния разходомер не показват вярно и че сигурно на безинистанцията са ми сипали по-малко гориво и тем подобни глупости.
Забелязвам , че и при съвсем леко даване на газ стрелката на моментния разходмер отива до края- до 30, като преди не е стигала повече от 20. Също така като карам и пусна газта стрелката на разходомера около 5 секунди си стои на 8-9 , като преди веднага щом я отпусна си отиваше на 0. Забелязвам ,че и като съм пуснал газта /колата все още се движи/и стрелката е на 0 и натисна спирачките и спра, при спирането трелката отскача до 10 , задържа се 1-2 се. и чак тогава отива пак на 0.
Някой има ли идея какъв може да е проблема?
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Re: Внезапен голям разход на гориво
Колега, карай и не му мисли. Според мен е нормално да ти отива разходомера до 30 и като спираш да не отчита веднага 0. Може би преди това не ти е давал реални данни.
- Glamav
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '02
- Мечтае да кара: 850i или M6
А ти ресетна ли моментния ? Освен това ако караш предимно градско (софия) много трудно ще ти падне надолу...
- Ore
- Потребител
-
До сега повече от 12 на градско не ми е давал. Сега ще го пробвам на извънградско , но си мисля че пак ще ми покаже същото. Последно за 85 км градско ми изхарчи 15 л, което въобще не е нормално според мен.
- harko77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Мотопед :)
- Мечтае да кара: колело
- Детайли за колата: супер е
Моита 525д ми харчи 11-12 градско в пловдив като имам по 2 студена старта на ден и не повече от 30-40км на ден
- dj_den82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 tds
колега все пак караш бмв 2.500кубика да не ти е голф!
ти колко искаш да ти е расхода???2-5 литра успех без да се сурдиш

ти колко искаш да ти е расхода???2-5 литра успех без да се сурдиш

- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
аз съм с тдс(автоматик) и грацко софия с два студени старта и не повече от 50 км ми дава 13-14.5 и мисля че е нормално все пак по книжка го дават 12.9
а пък на мен компютъра ми показва 17-18 с 3-4 литра повече незнам защо обаче като го хвана на изминали километри от последното зареждане си ми дава точно толкова 13-14 сега като стана студено а пък докато беше топло 12-13 даваше грацко...

- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
пич карай и не се плаши.това не ти е тико да харчи 5 градско.и мн мн не вярвай на тиа уреди,засичай с допалване и ще разбереш.
- Ore
- Потребител
-
Оказа се че всичко е наред. Сега на смесено си дава 8.2 колко си беше преди.
9 мнения
• Страница 1 от 1