Проблем с Е39 97 година
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с Е39 97 година
Здравейте колеги ! Значи проблема се състои във това че като пусна климатроника да духа топло отпред всичко е добре , но отзад от духалките духа студено ... Надявам се някои да се е сблъскал със същия проблем и да одари 1 рамо за решаването му !
- E36-Power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i
Re: Проблем с Е39 97 година
Така са си всичките Е39 преди 03.99г. доколкото знам аз. Ако нямаш отзад "врътка" топло студено каквато е и отпред няма как да духа топло. Просто вкарва външен въздух. Зимата я затваряш и си караш.
- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
мойта е 98 и имам врътка отзад и си го връткам... според мен не е от год. на производство
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Ако нямаш врътка за топло/студено отзад няма как, духа си винаги студено! Доколкото знам няма значение година, а дали е имаш тази екстра или не! И при мен е така, затваряш е зимата и проблема е решен, не е болка за умиране! 

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Отзад при мен започва да духа топло само когато топлото (градусите и вентилатора ) са увеличени на мах... нещо е станало с клапите.. иначе миналата зима си топлеше нормално. Колега пробвай усили вентилатора и градусите и виж какво ще стане...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
аз мисля,че това може да се промени по следния начин:
намирате си врътки от кола която има топло/студено отзад.......заедно с врътките има кабелче със жълта букса.......другата част на тази букса се намира под подлакътника......когато се вкл и отзад се премести врътката натопло,се подава информация към климатроника и той обръща клапата и за задните пътници да им обдухва топлинка
Поне така си мисля аз,по пътя на мойта странна логика
Аз съм намерил такива врътки и ще пробваме на един френд на неговата която няма опция за топло отзад......
намирате си врътки от кола която има топло/студено отзад.......заедно с врътките има кабелче със жълта букса.......другата част на тази букса се намира под подлакътника......когато се вкл и отзад се премести врътката натопло,се подава информация към климатроника и той обръща клапата и за задните пътници да им обдухва топлинка

Поне така си мисля аз,по пътя на мойта странна логика

Аз съм намерил такива врътки и ще пробваме на един френд на неговата която няма опция за топло отзад......
Пробвал съм и когато е на макс пак отзад духа студено
Но ще го преживея ! Мерси за бързите отговори 

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
- E36-Power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i
meha написа:аз мисля,че това може да се промени по следния начин:
намирате си врътки от кола която има топло/студено отзад.......заедно с врътките има кабелче със жълта букса.......другата част на тази букса се намира под подлакътника......когато се вкл и отзад се премести врътката натопло,се подава информация към климатроника и той обръща клапата и за задните пътници да им обдухва топлинка![]()
Поне така си мисля аз,по пътя на мойта странна логика![]()
![]()
![]()
Колега стана ми интересен твоя вариант. Ако го направиш пиши дали е станало, че ме заинтригува. Доколкото отзад топло-студено си мислех, че зависи от годината, понеже някъде така бях чел, но може да съм се заблудил. Поздрави.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
E36-Power написа:meha написа:аз мисля,че това може да се промени по следния начин:
намирате си врътки от кола която има топло/студено отзад.......заедно с врътките има кабелче със жълта букса.......другата част на тази букса се намира под подлакътника......когато се вкл и отзад се премести врътката натопло,се подава информация към климатроника и той обръща клапата и за задните пътници да им обдухва топлинка![]()
Поне така си мисля аз,по пътя на мойта странна логика![]()
![]()
![]()
Колега стана ми интересен твоя вариант. Ако го направиш пиши дали е станало, че ме заинтригува. Доколкото отзад топло-студено си мислех, че зависи от годината, понеже някъде така бях чел, но може да съм се заблудил. Поздрави.
Ами май няма да стане толкова лесно защото към врътките върви и допълнителна клапа (шеста), която се слага след 09/97 и е за задните духалки. Тоя линк май за 108 път ще го дам

JOTTO_DEL написа:Ако нямаш врътка за топло/студено отзад няма как, духа си винаги студено! Доколкото знам няма значение година, а дали е имаш тази екстра или не! И при мен е така, затваряш е зимата и проблема е решен, не е болка за умиране!
има значение. само най-първите 96-97 нямат топло за отзад , 98 и натам имат

11 мнения
• Страница 1 от 1