теч на масло от интересно място

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

теч на масло от интересно място

Мнение от ddddk » 26 Ное 2009, 16:21

Здравейте колеги,

Става дума за чашката на масления филтър. Моторът е М50В20 VANOS.
Мястото е от страни (от дясно) на ограденото с червено на снимката. Не е нито от гарнитурата на конзолата, нито от дифтунгите на масление маркуч свързващ ваноса. Тече точно от това издаденото отстрани. Има някаква втулчица там с каналче околовръз. Е от там тече. С напипване и огледалце толкова успях да установя.

Изображение

Въпросът е някой сблъскал ли се е с този вид теч и как го е отстранил ?

Вариантът "заменит с новом" ми е ясен и вече работя по въпроса, но все пак ми се иска, ако има един чалъм да "таковам дявола във въздуха" бих бил по доволен.

Поздрави,
Д
Изображение

ПсихопатVANIO
ПсихопатVANIO
Аватар
Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
Мечтае да кара: BMW E24

Re: теч на масло от интересно място

Мнение от MadVanio » 26 Ное 2009, 16:36

тези гарнитурки там ги сменявах и аз че имах теч и аз оттам,гледаш у етк-то (реалоем-а,части.ру) поръчваш от някой вносител на оригинални авточасти и си готов за смяна,сваля се всичко надолу което бая ме изнерви тогава ама вече ми е познато :)алтернатор даже маи и нещо по хидравликата се откачаше ама ще разбереш като му дойде времето,успех :)

аз смених 9 и 11

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 26 Ное 2009, 17:10

проблемът е, че в реалОЕМ-а не дават в тази зона нищо за подмяна.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=30

гарнитурата 8 и дифтунгите 12 са ОК.

А, пък зоната на теча е между болта 13 и датчика 14... има нещо там, но трябва да се разглобява за да се види и като виждам колко има за демонтаж реших първо да питам миналите по тоя път.

Поздрави,
Д
Изображение

ПсихопатVANIO
ПсихопатVANIO
Аватар
Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
Мечтае да кара: BMW E24

Мнение от MadVanio » 26 Ное 2009, 17:20

най-вероятно е от голямата гарнитура 11,която иска сваляне на всичко за смяната и.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 26 Ное 2009, 21:40

Ако тече м/у блока и филтърната стойка е точно 11 и се сменя елементарно... а самата гарнитурка е около 5 лв. (оргиналдъ) ;)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Мнение от bera » 29 Ное 2009, 18:08

KKKBMW написа:Провери дали не ти тече от тези тапи
Изображение
Едната се опитвах да я залепя, но накрая смених цялата конзола.
На по новите мисля че можеха да се вадят тези тапи но на 97 са пресовани.

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 30 Ное 2009, 10:19

bera написа: ...

FINALLY!

Точно от там тече!
От горното дето си го маркирал , изцапаното.

Ама в ОЕМ-а не го дава като "реплейсмънт парт".
Затова питах с тази тема.
Някой сменял ли го е и как?

Поздрави,
Д
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bera » 30 Ное 2009, 16:28

Само един форум по нагоре (Е39) Прегледай тази тема:
"теч на масло от гарнитурата на масления филтър"
viewtopic.php?f=35&t=176805
Успех.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bera » 30 Ное 2009, 16:32

premium-line написа:колеги успях да сваля цялата конзола;обезмаслих я перфектно залях я с течен метал на локтайт
Изображение By ImageHousing.com
Вече втори ден няма течове. Горещи благодарности на колегата KKKBMW и на всички които помогнаха да се справя с неприятния проблем :bchug: :bchug: :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 02 Дек 2009, 11:44

Здравейте колеги,

Първо да благодаря на колегата bera за много полезната информация.

Обаче искам да поставя още няколко въпроса на дискусия, тъй като стана ясно, че във форума нямаме много опит с този проблем.

И така:

Колегата от Е39 подфорума е залял въпросната зона с течен метал за да не тече навън. НО това е единият проблем.
Вторият проблем, че това (ограденото на снимката) всъщност е възвратен клапан за маслото. При мен този клапан явно изтърва, защото като запаля и още около 10 секунди лампата на маслото свети. Този въпрос го обсъждахме наскоро в една друга тема и от там разбрах тези подробности.
Сега, ако залея тази зона с метал-пластик ще спра теча навън, но клапанът ще продължи да изтърва масло към картера и вторият проблем си остава.
Затова реших да купя друга конзола. Тука е мястото да благодаря на колегата mladen9.
Ето я:

Изображение

Сега като я разгледах видях, че всъщност тази джаджа се демонтира. Има каналче за отверка, с която се натиска скобата и последната като изкочи от анзиса и воала! клапана е вън!

Изображение

И сега аз нали се гледам по тънката и си мисля: що не искарам само този клапан и да го сложа на моята конзола, вместо да правя това цялото разглобяване?

Да, ама като го разбутам и ако текне и този?
Дошубя ме!

Много ми е интересно защо не го дават като спеър парт, ма*** *у!!!

Еми, това са въпросите, които ме вълнуват и с които си уплътнявам времето.
Колегите, които също имат време за уплътняване може да коментират свободно. Ще се радвам.

Поздрави,
Д
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bera » 02 Дек 2009, 17:07

Искаш да кажеш ,че това е байпасен клапан за масления филтър, когато налягането на входа стане значително по голямо от налягането на изхода на филтъра този клапан пропуска маслото обратно в картера в случай ,че масления филтър е тотално задръстен и не пропуска маслото да минава свободно.
И ако този възвратен клапан пропуска, (пружината е отслабнала или счупена) налягането на мазането пада?! Това е серизна работа ако е така....
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 02 Дек 2009, 20:15

Мммм не....

съвсем друго бях разбрал от онази тема преди време... ама защо запознатите и участващите там не се включват тук... и това не знам... сигурно не им е интересна вече тази тематика...

както и да е...

Та, колега bera, това което аз знам за този клапан е, че държи маслото да не пада в картера от чашката на масления филтър и от главата, за да може още при завъртане на стартера да имаш достатъчно масло на повдигачите.

Като изтърве този клапан ефекта е, че като запалиш е необходимо време да се вдигне налягането на маслото, защото всичкото се е стекло в картера.
Докато работи двигателя проблем няма.

Ама всичко това го прочетох в онази въпросна тема преди време и дали е така :dunno:
:banghead: не мога да се сетя нито името на темата, нито за какво ставаше дума... по между другото от дума на дума се спомена и за този въпросен клапан и така и аз разбрах.

За момента съм се настроил да подменя цялата конзола и старата да я разчовъркам и да разбера за какво става въпрос. И ако текне и новата (все пак и тя е стара) ще съм готов за по-културно решение.

Поздрави,
Д

P.S.: хич не съм привърженик на секънд хенд работите, но този случай друго решение не намирам :confused:
Изображение

Назад към E34