Отключена печка на кола с малък борд ???

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Отключена печка на кола с малък борд ???

Мнение от LUCIFER'S » 29 Ное 2009, 16:01

Здравейте! Колата ми е с малкия борд, с МИД и както всички знаете (за дизелите) с печка Вебасто.... Печката без да е отключена играе ролята на допълнителен нагревател за двигателя при първоначален старт когато външната температура е под 5 градуса. Понеже колата стои в подземен гараж (температура над 15 градуса) и докато я изкарам минава синята зона и съм пробвал да я включа с таймерите, но вече двигателя е топъл и не тръгва. Пробвал съм на студен двигател и температура под 15 градуса пак печката не тръгва... а като е под 5 и без да беше отключена си пушеше след като запаля мотора :D Та въпросите ми са малко деликатни...
1. Отключена печка както в моя случай под колко градуса на външна Т се включва, пак под 5 градуса или под 15 както е писано в ръководството...?
2. До каква Т на двигателя се включва печката?
Ще съм благодарен на някой колега с отключена печка (както в моя случай) да сподели, да не се лутаме с колегата Иванов напразно....
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d 05
Мечтае да кара: F10 M550D

Re: Отключена печка на кола с малък борд ???

Мнение от dmxl » 29 Ное 2009, 16:21

колега здравей, и аз съм като теб със малкия борд и мид и мойта печка се включва всеки път независимо дали е 0 или 15 градуса но това може би е защото датчика за външна температура ми е прецакан и показва -40. Доколкото съм я чувал до към първата черта след синьото работи след това спира. Надявам се да съм ти бил полезен поздрави!!!
DIESEL POWER
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 29 Ное 2009, 16:27

dmxl написа:колега здравей, и аз съм като теб със малкия борд и мид и мойта печка се включва всеки път независимо дали е 0 или 15 градуса но това може би е защото датчика за външна температура ми е прецакан и показва -40. Доколкото съм я чувал до към първата черта след синьото работи след това спира. Надявам се да съм ти бил полезен поздрави!!!

точно заради повредения Т датчик ти се вкл постоянно.... иначе намерих това преди което е написал Че Гевара:

CheGevara написа:какво му е странното на печката, говорили сме 100 пъти за нея и не виждам какво толкова не ви е ясно!

Има 2 вида печки:
- едната е за да стопли двигателя по бързо, за да достигне раб. температура (при дизелите шестаци е задължително)
- другата е както да топли двигателя, така и да ви топли в купето (при някой бензини, по поръчка)

Работен режим:
1. когато има печка, се включва при студено време (под 6 град.) автоматично и се изгасва автоматично когато водата вдигне 30-40 град. раб.температура. Печката не се изключва дори да изгасите двигателя докато не качи температурата на водата. Затова и чувате печката ако изгасите двигателя преди да е дост. раб. темп.

2. вие можете да настроите печката да се включи автоматично когато искате за да затопли колата. В този случай печката работи не-повече от 30 мин. независимо от достигнатата температурата на водата. Това е направено за да се пази акумулатора от изтощаване. Ако примерно темп. на водата достине за 15 мин раб.температура печката се изключва.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 29 Ное 2009, 22:07

Щукна ми нещо... утре ще взема една торбичка с лед и ще я сложа на датчика да го излъжа за външната температура на студен двигател, ще наглася таймера и ще видя какво ще стане :mhihi:

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 29 Ное 2009, 22:13

Ефекта на леда ще го постигнеш като ооткачиш просто датчика :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 29 Ное 2009, 22:22

LUCIFER'S написа:Щукна ми нещо... утре ще взема една торбичка с лед и ще я сложа на датчика да го излъжа за външната температура на студен двигател, ще наглася таймера и ще видя какво ще стане :mhihi:

луцифере ти си гениален бе брат :) сложи го във фризера по добре датчика за една вечер
Барай шишарката Минкеее ....

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: само бмв та
Детайли за колата: много бърза

Мнение от ясен николов » 30 Ное 2009, 22:17

:mhihi: еи в тоя форум скука няма :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 01 Дек 2009, 1:38

ясен николов написа: :mhihi: еи в тоя форум скука няма :mhihi: :mhihi:

няма скука защото тия БМВта са супер скапани автомобили... останало им е само името на добри коли... за новите боклуци след 2003 пък да не говорим ;) аз не съм фанатик, а реалист и никога повече БМВ :no: такива бирници който иска да кара... мойта е доста читава и пак съм тотално разочарован от тези коли. Не мога да си представя, ако карах някой таралясник.... 100% я паля вземам си каското и бай бай форевър БМВ. Да и да кажа още нещо ако я карам Е39та като другите си коли гаранция, че ще се разфърчат тия алуминиеви дингилчета по пътя. Айде сега :bchug: и със здраве си карайте колите дето за 10 годишни коли се дават по 2 бона за предница... Истината боли колеги така е!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Влака

Мнение от animall » 01 Дек 2009, 2:44

LUCIFER'S написа:
ясен николов написа: :mhihi: еи в тоя форум скука няма :mhihi: :mhihi:

няма скука защото тия БМВта са супер скапани автомобили... останало им е само името на добри коли... за новите боклуци след 2003 пък да не говорим ;) аз не съм фанатик, а реалист и никога повече БМВ :no: такива бирници който иска да кара... мойта е доста читава и пак съм тотално разочарован от тези коли. Не мога да си представя, ако карах някой таралясник.... 100% я паля вземам си каското и бай бай форевър БМВ. Да и да кажа още нещо ако я карам Е39та като другите си коли гаранция, че ще се разфърчат тия алуминиеви дингилчета по пътя. Айде сега :bchug: и със здраве си карайте колите дето за 10 годишни коли се дават по 2 бона за предница... Истината боли колеги така е!

ЕВАЛА ТИ ПРАВЯ ЗА МОАБЕТА. помеждодругото вчера играх бесеница във фейсбук и познайте какво ми се падна да отгатвам. "Немски таралясник с 3 букви" направо паднах от стола
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: само бмв та
Детайли за колата: много бърза

Мнение от ясен николов » 01 Дек 2009, 10:33

тука ще се караме ,няма да плуете по марката :ok: то че колите ни са на по 400 х.а ние си мислиме че са на 120 си е наш проблема :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 01 Дек 2009, 10:37

ясен николов написа:тука ще се караме ,няма да плуете по марката :ok: то че колите ни са на по 400 х.а ние си мислиме че са на 120 си е наш проблема :yes:

Лъжеш се брат наближавам 190 хил, а за другото си се фанатизирал и ти на тема БМВ ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 01 Дек 2009, 11:05

LUCIFER'S написа:
ясен николов написа:тука ще се караме ,няма да плуете по марката :ok: то че колите ни са на по 400 х.а ние си мислиме че са на 120 си е наш проблема :yes:

Лъжеш се брат наближавам 190 хил, а за другото си се фанатизирал и ти на тема БМВ ;)

Добре дошъл в отбора брат ми, оня ден скъсах гъза на феислифтова Е60 525д, 197 кс, верно бех тогава с 15ки, тя с 17ки, на старт,, еи голем кеф, чак момчето ме пита дали нещо не е пипано по мотора

ама преди 3000 км, маслото беше на максимума (5х40), а сега липсва 1/3 от щеката, ма то така с тия карания на 4та с над 200... :mhihi:

ВЕрно ли че големите мотори горели масло, а Явка , Луцифер? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525 D

Мнение от miroalpina » 01 Дек 2009, 11:29

колега може да е умряла циркулационната помпа на печката и за това да не тръгва
на диагностика я вади като грешка AUX.CIRCUIT PUMP ERROR ако е така значи помпата е фитка

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525 D

Мнение от miroalpina » 01 Дек 2009, 11:31

:clap: :clap: :lalala: :lalala: :lalala: :lalala: :clap: аиде стига с тия 528 :driving: :driving: :driving: :driving: като седнеш в М5 тогава говори :bchug: ЦЕЛУВКИ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530D 2002 touring

Мнение от Torbalan008 » 01 Дек 2009, 14:10

незнам дали това е темата, но ако има запознат, да сподели. Печките които са само за подгряване на двигателя,
работят само когато автомобила работи или след първоначално запалване, след изключване тя продължава докато мине синята зона. Тоест ако запаля и изключа веднага, печката ще продължи ли работа ?

Следваща

Назад към E39