запотено стъкло
Модератор: Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: запотено стъкло
dokie написа:Колега, вземи си от някой магазин за лев - лев и 50ст. препарат за прозорци - пръскаш на пулвелизатор и бършеш хубаво с чист лист от вестник - колко наслагвания има по прозорците... колкото по-чисти са ти - толкова по-лесно се маха изпотяването от вентилацията... е ако има блажно от антифриз - тогава това е много краткотрайно решение.
При мен разликата преди/след бърсане се усеща отчетливо.
защото пушиш в колата

майтапа на страна ама си е вярно, аз даже наскоро ги мих с някакъв препарат на спиртна основа и резултата беше доста фрапантен след това

- Is.
- ентусиаст
-
- Кара: Едно М60 и някви М-ки
- Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....
tisho_ написа:Е34 -ките до 91 год нямат филтър на климатика
Верно ли ?

Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Аз имам подобен проблем и се оказа че проблема е в радиаторчето на парното почна да сълзи от трите опръстена на алуминиевите тръби които влизат в радиатора.Погледни от дясната страна на педалите за мокри петна.
баварка написа:Аз имам подобен проблем и се оказа че проблема е в радиаторчето на парното почна да сълзи от трите опръстена на алуминиевите тръби които влизат в радиатора.Погледни от дясната страна на педалите за мокри петна.
Ще погледна в събота и после ще кажа дали е от там.
- plboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: m20b20 turbo, E38 725tds
cobaltt написа:Някои може ли да ми каже как да се справя с този проблем ( запотено стъкло )?
Когато се кача в колата от студеното и от дишането се запотява джама, паля колата, пускам духалката на мах. и колата работи 5 мин. но все още е запотен джама.После забърсвам леко колкото да виждам и тръгвам, карам около 1 - 2км и чак тогава джама се изчиства нацяло. Това според мен не е нормално, но незнам какво да направя.Ако някои знае моля нека помогне със съвет.
Сваляй жабката и Виж филтъра на купето колега -
King Regards, 0888 750 222
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
баварка написа:Аз имам подобен проблем и се оказа че проблема е в радиаторчето на парното почна да сълзи от трите опръстена на алуминиевите тръби които влизат в радиатора.Погледни от дясната страна на педалите за мокри петна.
И аз като Васко мисля че проблема е от отоплителя в купето

Георги Пенчев
- plboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: m20b20 turbo, E38 725tds
ivan. написа:Да не би да върти въздуха само в купето.
отпред горе до чистачките е моторчето за парното - от двете му страни има едни капачета, които се отварят да влиза външия въздух или са затворени да върти в купето. При включване на ключа за парното и при даване на контакт трябва да чуеш как се отварят. При изгасване на колата те се затварят. .... можеш да дигнеш капака и да видиш в какво положение са
King Regards, 0888 750 222
.......ама при е 34 при натискането на бутона за вътрешна циркулация се вкл. и компресора и стъклото моментално се изсушава
Тук идват два нови варианта:
-климатичната инсталация не работи както трябва;
-външния въздух има доста ''препядствия'',за да влезе в купето.
Ако не е това идва слабата струя..............
ама доста варианти ще отпаднат при смяна на филтера.
За пушеното и мръсното стъкло(поне по моето разбиране от описаното) не трябва да се притесняваш.
п.п. Пуша като за световно в продълвение на 10 год. в е34 и не съм имал тоя проблем
Така,че поздрави на Стоян ..........

Тук идват два нови варианта:
-климатичната инсталация не работи както трябва;
-външния въздух има доста ''препядствия'',за да влезе в купето.
Ако не е това идва слабата струя..............
ама доста варианти ще отпаднат при смяна на филтера.
За пушеното и мръсното стъкло(поне по моето разбиране от описаното) не трябва да се притесняваш.
п.п. Пуша като за световно в продълвение на 10 год. в е34 и не съм имал тоя проблем

Така,че поздрави на Стоян ..........

by ''kompleksa''
Значи да поясня за пореден път НЯМАМ филтър в купето рових един ден търсих но нямам.
А относно циркулацията не съм пускал да върти само въздуха в купето. Според мен ще да е както каза колегата - баварка, но утре като ида в сервиза ще гледаме какво е.
П.С. Само да кажа че този проблем го имам само докато колата загрее, след това прозореца ми се изчиства и повече не се запУтява
А относно циркулацията не съм пускал да върти само въздуха в купето. Според мен ще да е както каза колегата - баварка, но утре като ида в сервиза ще гледаме какво е.
П.С. Само да кажа че този проблем го имам само докато колата загрее, след това прозореца ми се изчиства и повече не се запУтява

Относно запотяването - оказа се, че фланеца на термостата е бил с пукнатина и при смяната на термостата фланеца се счупи - http://img31.imageshack.us/img31/5097/28112009.jpg.
Съответно го смених и се надявам да нямам проблем с прозореца и запотяването.
Съответно го смених и се надявам да нямам проблем с прозореца и запотяването.
аз пък си мисля че капака на термостата няма нищо общо с изпотяването на стъклата от вътре. - лично мнение
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
tisho_ написа:аз пък си мисля че капака на термостата няма нищо общо с изпотяването на стъклата от вътре. - лично мнение

tisho_ написа:аз пък си мисля че капака на термостата няма нищо общо с изпотяването на стъклата от вътре. - лично мнение
Значи колега Tisho

Колега, това тълкуване за мен е напълно погрешно. Стъклото ти се изчиства много преди да загрее двигателя и загубата на течност през малка пукнатина практически не влияе на нито на запотяването, нито на загряването. Дори напротив на твоето твърдение - когато имаш теч нивото, респективно количеството намалява, това винаги води до по-бързо загряване.
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3