запотено стъкло

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: запотено стъкло

Мнение от cod-cdbp » 26 Ное 2009, 2:38

dokie написа:Колега, вземи си от някой магазин за лев - лев и 50ст. препарат за прозорци - пръскаш на пулвелизатор и бършеш хубаво с чист лист от вестник - колко наслагвания има по прозорците... колкото по-чисти са ти - толкова по-лесно се маха изпотяването от вентилацията... е ако има блажно от антифриз - тогава това е много краткотрайно решение.
При мен разликата преди/след бърсане се усеща отчетливо.

защото пушиш в колата :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
майтапа на страна ама си е вярно, аз даже наскоро ги мих с някакъв препарат на спиртна основа и резултата беше доста фрапантен след това
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

Мнение от Is. » 26 Ное 2009, 9:24

tisho_ написа:Е34 -ките до 91 год нямат филтър на климатика

Верно ли ? :smoke:
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от баварка » 26 Ное 2009, 20:10

Аз имам подобен проблем и се оказа че проблема е в радиаторчето на парното почна да сълзи от трите опръстена на алуминиевите тръби които влизат в радиатора.Погледни от дясната страна на педалите за мокри петна.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cobaltt » 26 Ное 2009, 23:39

баварка написа:Аз имам подобен проблем и се оказа че проблема е в радиаторчето на парното почна да сълзи от трите опръстена на алуминиевите тръби които влизат в радиатора.Погледни от дясната страна на педалите за мокри петна.

Ще погледна в събота и после ще кажа дали е от там.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: m20b20 turbo, E38 725tds

Мнение от plboy » 26 Ное 2009, 23:52

cobaltt написа:Някои може ли да ми каже как да се справя с този проблем ( запотено стъкло )?
Когато се кача в колата от студеното и от дишането се запотява джама, паля колата, пускам духалката на мах. и колата работи 5 мин. но все още е запотен джама.После забърсвам леко колкото да виждам и тръгвам, карам около 1 - 2км и чак тогава джама се изчиства нацяло. Това според мен не е нормално, но незнам какво да направя.Ако някои знае моля нека помогне със съвет.

Сваляй жабката и Виж филтъра на купето колега -
King Regards, 0888 750 222

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 27 Ное 2009, 15:11

баварка написа:Аз имам подобен проблем и се оказа че проблема е в радиаторчето на парното почна да сълзи от трите опръстена на алуминиевите тръби които влизат в радиатора.Погледни от дясната страна на педалите за мокри петна.

И аз като Васко мисля че проблема е от отоплителя в купето :confused: Няма начин запотени стъкла за няколко минутки да не се изчистят от струята ,та ако ще и студена да е

Георги Пенчев
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 27 Ное 2009, 16:48

Да не би да върти въздуха само в купето.
Изображение
by ''kompleksa''

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: m20b20 turbo, E38 725tds

Мнение от plboy » 27 Ное 2009, 18:02

ivan. написа:Да не би да върти въздуха само в купето.

отпред горе до чистачките е моторчето за парното - от двете му страни има едни капачета, които се отварят да влиза външия въздух или са затворени да върти в купето. При включване на ключа за парното и при даване на контакт трябва да чуеш как се отварят. При изгасване на колата те се затварят. .... можеш да дигнеш капака и да видиш в какво положение са
King Regards, 0888 750 222

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 27 Ное 2009, 19:10

.......ама при е 34 при натискането на бутона за вътрешна циркулация се вкл. и компресора и стъклото моментално се изсушава :roll:
Тук идват два нови варианта:
-климатичната инсталация не работи както трябва;
-външния въздух има доста ''препядствия'',за да влезе в купето.
Ако не е това идва слабата струя..............
ама доста варианти ще отпаднат при смяна на филтера.
За пушеното и мръсното стъкло(поне по моето разбиране от описаното) не трябва да се притесняваш.
п.п. Пуша като за световно в продълвение на 10 год. в е34 и не съм имал тоя проблем ;)
Така,че поздрави на Стоян ..........
Изображение
by ''kompleksa''

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cobaltt » 27 Ное 2009, 20:25

Значи да поясня за пореден път НЯМАМ филтър в купето рових един ден търсих но нямам.
А относно циркулацията не съм пускал да върти само въздуха в купето. Според мен ще да е както каза колегата - баварка, но утре като ида в сервиза ще гледаме какво е.
П.С. Само да кажа че този проблем го имам само докато колата загрее, след това прозореца ми се изчиства и повече не се запУтява :|
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cobaltt » 28 Ное 2009, 19:14

Относно запотяването - оказа се, че фланеца на термостата е бил с пукнатина и при смяната на термостата фланеца се счупи - http://img31.imageshack.us/img31/5097/28112009.jpg.
Съответно го смених и се надявам да нямам проблем с прозореца и запотяването.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 28 Ное 2009, 20:05

аз пък си мисля че капака на термостата няма нищо общо с изпотяването на стъклата от вътре. - лично мнение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 28 Ное 2009, 20:48

tisho_ написа:аз пък си мисля че капака на термостата няма нищо общо с изпотяването на стъклата от вътре. - лично мнение

:yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cobaltt » 28 Ное 2009, 23:42

tisho_ написа:аз пък си мисля че капака на термостата няма нищо общо с изпотяването на стъклата от вътре. - лично мнение

Значи колега Tisho :mhihi: нека да ти обясня нещо, стъклото ми се изпотява когато времето е студено.Защото дъхът ми е с по - виока температура от въздуха навън, което причинява запотяването, което неможе да се изчисти бързо защото неможе да загрее бързо ;) А неможе да загрее бързо защото фланеца на термостата е пукнат и от там се губи охлаждаща течност демек антифриз. Така че аз мисля че все пак малко или много двете неща са свързани по някакъв начин :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 29 Ное 2009, 0:00

Колега, това тълкуване за мен е напълно погрешно. Стъклото ти се изчиства много преди да загрее двигателя и загубата на течност през малка пукнатина практически не влияе на нито на запотяването, нито на загряването. Дори напротив на твоето твърдение - когато имаш теч нивото, респективно количеството намалява, това винаги води до по-бързо загряване.

ПредишнаСледваща

Назад към E34