Въпрос за алармена система
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Въпрос за алармена система
Здравейте от скоро и аз съм карач на баварското творение от 98'
. Има и аларма ,която май си е оригинална. Включва се от ключа който е с три бутона -един кръгъл голям и два по малки под него левия за откл. на вратите а десния за отварчне на багажника, а от кръглия бутон се заключва. Има и модул "комфорт" за прозорците. Та въпроса за алармата, в момента си работи като устройство за дистанционно откл. и закл. на колата като аларма никаква я няма т.е. ни звук ни свет
. Алармата от намереното из форума а и от чичко гугъл излиза че е "Serpi Star" с ето тази сирена http://www.subirimagenes.com/fotos-p110 ... 07865.html на нея има номер 82 92 9 401 934 а самата аларма (главния модул) има номер 65 73 9 416 465. Ако някой има схема на системата и по точно на това което влиза в сирената ще съм му много благодарен, сирената е с 8-пинова букса - два реда по 4 че е здала багажа и от там да я подкарам със съживяването на алармата.
Предварително благодаря на отзовалите се.
Поздрави за прекрасния форум.

Предварително благодаря на отзовалите се.
Поздрави за прекрасния форум.

- viper_dg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46-330i
Re: Въпрос за алармена система
и аз съм със същия ключ обаче това незнам централно ли е само,или има и аларма
\oOO)_(||||) (||||)_(OOo/
\_o___\\______//___o_/
\_o___\\______//___o_/
- gentata
- старши ентусиаст
-
Ами аларма трябва да е. Блока се намира зад жабката. Сега се ровя из WDS-a пък ще видим какво ще излвзе.
- gentata
- старши ентусиаст
-
Май в тази тема си пиша само аз но все пак алармата се оказа че е модел DWA IV или V утре ще видя кое по нея работи и кое не. Намерих схемите с програмата BMW EBA v.2.1, голямо търсене падна но който търси намира са казали хората 

- viper_dg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46-330i
тая аларма ваобще има ли някав звук
\oOO)_(||||) (||||)_(OOo/
\_o___\\______//___o_/
\_o___\\______//___o_/
- gentata
- старши ентусиаст
-
Абе то голям филм тази аларма ама я разбрах аз какво им има
1. Италянците или там където са я монтирали не са им вързали половината работи като врати, мигачи и какво ли още но защо, защото като се закачи всичко както е по схемата на таблото ми свети че всички врати са отворени и за това явно не са ги вързали.
2. Не работи защото беше изключена от ключ долу под жабката - а как ли е работила ми е интересно по начина по кото беше вързана
, и като се включи от ключа почва да мига светодиода-бутон значи най-верочтно има хляб в алармата.
3. Сирената ми е изгърмяла и нямаше как да я проверя алармата дали работи.
Нещата от 1т. ги оправих проблема се решава със добавянето на 4 диода но не успях да намеря LCM или Light Control Modul модула, абе някой знае ли къде е този модул
отпред и от ляво и от дясно рових търсих и не го намерих та ако знае някой да казва 
пп. Монтирах си друга аларма ама уж временно докато я подкарам оригиналната както трябва да си работи.

1. Италянците или там където са я монтирали не са им вързали половината работи като врати, мигачи и какво ли още но защо, защото като се закачи всичко както е по схемата на таблото ми свети че всички врати са отворени и за това явно не са ги вързали.
2. Не работи защото беше изключена от ключ долу под жабката - а как ли е работила ми е интересно по начина по кото беше вързана

3. Сирената ми е изгърмяла и нямаше как да я проверя алармата дали работи.
Нещата от 1т. ги оправих проблема се решава със добавянето на 4 диода но не успях да намеря LCM или Light Control Modul модула, абе някой знае ли къде е този модул

пп. Монтирах си друга аларма ама уж временно докато я подкарам оригиналната както трябва да си работи.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
gentata написа:абе някой знае ли къде е този модулотпред и от ляво и от дясно рових търсих и не го намерих та ако знае някой да казва
LCM-а стои отпред в дясно под жабката или отстрани до жабката под кората която е към калника
7 мнения
• Страница 1 от 1