Проблем при паленето на 525 tds
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- марто525
- Потребител
-
- Кара: e 39
- Мечтае да кара: M5
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
JoRkAtA_pld написа:Обиколил съм цял Пловдив за реле, поръчах от София и пак непасва.Моето има средно краче, а тези дето ги продават нямат.Остава пак Nicy car
Ако е проблема в бубинката на котвата, впрочем ако изобщо е с бубинка... отиваш при някой бубиньор мери ти ф на бубинажната жица, пренавива бубинката и ако е от нея си решаваш проблема. Аз сам съм си пренавивал такава от реле...Успех!

- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
На връщане от морето направи и друг номер огасна по време на движение с 40 литра нафта.Разбирасе и бушона на помпата пак беше изгорял, сега продължавам с търсенето на качествено реле. 

- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
- севлиевец
- Потребител
-
- Кара: 525 ТДС -96год.
колеги и аз имах този проблем, и се оказа че има помпа която прехвърля гориво от едната клетка на резервоара в другата.тя беше изгоряла. смених я и нещата се оправиха
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем при паленето на 525 tds
Колеги когато мислехме че проблема ще се реши със смяна на помпата жестоко се излъгахме.Въпреки че старата помпа работеше като е вързахме дирикто отвънка изкарана решихми от много давани съвети от типа смени помпата тя неработи взехме нова и е сменихме.Пробвахме я и невероятно пак огасна на 15 литра
, имахме тубичка с нафта наляхме и тръгна.След няколко км угасна на 30литра и пак караш малко гасне и пак отново.Като прочетох вече и последното мнение на колегата който беше писъл преди мен ще може ли малко да разясни, защотото незнаем от какво може вече да гасне
.

- mitkosekurit
-
-
- Кара: E 39,34
- Мечтае да кара: E 39-M,E 65-Alpina
- Детайли за колата: 0896863663
колега щом си сменявал мъркучите в резвоара значи си видял едни клапанчета за горивото да не връща когато прехвърля от единия към другия съд виж да не са запушени а пък ако искаш ги шунтирай за проба но мисля че в тях ти е проблема щом си сменил помпата. 

- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
Ще пробваме и ще кажа какво е станало.Благодаря за съвета, точно това си мислехме днес да проверим тези клапанчета.
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
Здравейте пак колеги, от тогава та чак сега пак почнахме да се занимаваме с Е39-ката.Ще може ли малко по-подробна информация къде се намират точно тези клапанчета?
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
виж колега,
тука един колега имаше същия проблем /на 15л гасне/ със сменена помпа и дълго се лута, докато накрая в бмв му смениха номер 7 от схемата, пак някаква помпа в левия резервоар и се оправи
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=15
п.с. и аз имам подобен проблем, но ще я сменям като се оправи времето,
мойта гасне малко след като светне лампата
тука един колега имаше същия проблем /на 15л гасне/ със сменена помпа и дълго се лута, докато накрая в бмв му смениха номер 7 от схемата, пак някаква помпа в левия резервоар и се оправи
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=15
п.с. и аз имам подобен проблем, но ще я сменям като се оправи времето,
мойта гасне малко след като светне лампата
- pocoloco46
- Потребител
-
колеги при мен има сащия проблем помпата работеше когато си иска купих нова сложих ч но в маркуча пак има вазду и колата гасне резевуара е чист маркучите са здрави но от някаде смуче въздух и немога да рабера от каде розглобихме резервуара поне 0 пати провирхе всички вазможни места и така и нишо не установихме,някой ако има обесбнение за това моля да го сподели мерси предварително
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
Ако остане свободно време ще видим и тая помпа, защото вече незнам 

здравейте колеги. аз до днес имах същия проблем., ВЕЧЕ ГО НЯМАМ,
също като при повечето колеги гасне като намалее горивото но се оказа че гасне и когато има и повече. чистих всичко вазможно което се разделя на две и пак сащото. започна да гасне все по често и започнах да правя задръствания по светофарите. днес отидох при мой приятел монтйор и той се зае да намери проблема. отворихме резервоара всичко си работи запалихме я така с отворен резервоар и пак работеше. докато се чудим какво и е и забелязахме че помпата спря да брамчи(работи). огасих и пак дадох на контакт и тя отново трагна. запалихме я и започнахме да чакаме. след известно време тя отново спря. огасих колата , дадох на контакт и тя отново заработи. оказа се че след известно време на работа релето спира да подава ток кам нея. причината не ни стана известна затова прескочихме релето и и дадохме постоянен ток от контакта. карам цял ден и все още не е огаснала. за тези километри които навъртях днес трябваше да е огаснала поне 7-8 пъти. така че аз смятам че моя проблем с гасненето е решен. а на всичкото отгоре карам в резрва.

100 км. не е скорост а време да включиш втора
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4