как се прехвърля нафтата от единия резервоар в другия?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- вано
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD
как се прехвърля нафтата от единия резервоар в другия?
Колеги някой може ли да ми обясни как се прехвърля нафтата от единия резервоар в другия? Ето защо питам. Оставих си нарочно да ми се изпразни резервоара, беше между 0 и 15 литра без да светне лампата и колата спря да пали. Погледнах в скритото меню и там показа 10 л в първия и 0.5 л във втория, на контакт се чуваше помпата и започна бавно дасе прехвърля. Та мисълта ми е може ли да са забравили да сложат нещо защото скоро сменях помпа?
BMW-Баварска-машина вечна
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Re: Резервоар
NetWar написа:А може ли просто дане са ти я смнили ?
освен , че може да не са я сменили, може и нивомера да ти дава грешка и по борда да показва различно количество.
- mitkosekurit
-
-
- Кара: E 39,34
- Мечтае да кара: E 39-M,E 65-Alpina
- Детайли за колата: 0896863663
Re: как се прехвърля нафтата от единия резервоар в другия?
приятелю може и да са ти я сменили но като са я вадили и слагали да са вдигнали боклука по дъното и сега може да се е запушил някой обратен клапан вътре в резервоара.Трябва да се отвори резервоара и да се разгледе внимателно как са свързани тръбичките и да ли всичко е чисто.Това е моят съвет.
- вано
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD
Значи аз бях там като я сменяха 100% е сменена,на дъното нямаше никакви боклуци което ме учуди. можеби са разместили поплавака и неми показва вярно,повече няма да я оставям под 20 л
BMW-Баварска-машина вечна
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
вано написа:... неми показва вярно,повече няма да я оставям под 20 л
това си е дефект при резерварите на Е39.... аз като се замисля май май бая глупави коли караме...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
ами при мен си показваше точно, докато не извадих помпата един ден и сега гасне малко след като светне лампата
тука на един колега му гаснеше на 15л и в бмв му сменили номер 7 от схемата и се решава проблема /това е в левия резервоар и е пак някаква помпа/
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=15

тука на един колега му гаснеше на 15л и в бмв му сменили номер 7 от схемата и се решава проблема /това е в левия резервоар и е пак някаква помпа/
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=15
- kalybg
- Потребител
-
- Кара: E46 - 330 D -Автоматик
- Детайли за колата: Аз кола с емблема на кенеф не карам ! А ти ?
Абе какви помпи ..... май полудехте !
Карам E39 525 TDS - 97 год.
веднъж свърших нафтата и от там проблеми ....
в момента минали половината резервоар ми гасне колата - много гаден проблем. Реших да го видя. Отидох до моя сервиз и казах да отворят резервоара. И така има една помпа и две сонди. Всичко си работеше, и дори продухаха всички тръби, маркучи ... и т.н. Ефекта беше че стигна до 15 литра в колата и пак гасне.След 5 дни - отново си ми гаснеше на половината резервоар. Изчистих и компютъра - ефект няма - но го дава като грешка. Реши съм да отида до Дарокар да го видят - май никой не може да се справи с това .... мислех да сменя всичко по резервоар но момчето ми каза че всичко работи ...
Не знам какво да правя вече ....
Карам E39 525 TDS - 97 год.
веднъж свърших нафтата и от там проблеми ....
в момента минали половината резервоар ми гасне колата - много гаден проблем. Реших да го видя. Отидох до моя сервиз и казах да отворят резервоара. И така има една помпа и две сонди. Всичко си работеше, и дори продухаха всички тръби, маркучи ... и т.н. Ефекта беше че стигна до 15 литра в колата и пак гасне.След 5 дни - отново си ми гаснеше на половината резервоар. Изчистих и компютъра - ефект няма - но го дава като грешка. Реши съм да отида до Дарокар да го видят - май никой не може да се справи с това .... мислех да сменя всичко по резервоар но момчето ми каза че всичко работи ...
Не знам какво да правя вече ....
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
kalybg написа:Абе какви помпи ..... май полудехте !
Хвърли едно око тук:
Нивото на горивото в резервоара
viewtopic.php?f=35&t=169162
Успех.
kalin_peev написа:Виж колега ако помпата ти е наред то вариантите са два: или имашпроблем в сондата/кошницата на помпата/ с маркутчетата, или с цедката. Това е.
nightdriver написа:
- animall
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Влака
адски много е прав колегата "бера" аз също я правих тая манипулация изхвърлих една кофичка от кисело мляко боклуци навънка и сега всичко е на 6 и при мен поне гасненето се оправи,но че си показва грешно показва си ама това е друг въпрос, че не ми се дават пари в момента точно за това да сменя едната сонда 

10 мнения
• Страница 1 от 1