Ръководство за ремонт на 5hp18? Намерено

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: Ръководство за ремонт на 5hp18? Намерено

Мнение от Zubcho » 25 Ное 2009, 7:48

Колега сам ли ще правиш ремонта? Ако се справиш успешно искам да знам какво ти е било развалено и колко ти е излязал ремонта (без труда разбира се) Защото сега ще правя едни интервенции по моята кола/кутия и ако не са успешни ще трябва да се отваря, а не ми се дават пари само за здрасти :) Тук е мястото и Иван от Петрич да каже колко струва смяната на фрикционите и разни др. части които се износват най-често.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Ное 2009, 11:52

Zubcho написа:Колега сам ли ще правиш ремонта? Ако се справиш успешно искам да знам какво ти е било развалено и колко ти е излязал ремонта (без труда разбира се) Защото сега ще правя едни интервенции по моята кола/кутия и ако не са успешни ще трябва да се отваря, а не ми се дават пари само за здрасти :) Тук е мястото и Иван от Петрич да каже колко струва смяната на фрикционите и разни др. части които се износват най-често.

ремонтен комплект беше към 7-800 левчета
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 27 Ное 2009, 17:21

Цена за ремонтен пакет немога да кажа,това са цени от преди години,на които съм пазарувал:
13лв. за един брой фрикционен диск-те са доста ,здравите не съм ги сменял ,оба4е в целия пакет съм добавил по-още един;
Притисквателните дискове в пакета също не съм сменял,но съм ги леко пристъргал ,за да може да се съберат още дискове в пакета;
Оплатнителни сигменти -нещо от сорта на 50лв(не си спомням то4но)
п.п.Ремонта беще с цел усилване на кутията,затова описаното горе не те съветвам да го правиш сам.
п.п Усилена е и закалката на някои зъб4атки........с две думи не мога да напиша колко излиза цялостния ремонт на аск по книга.
П.П3 колега в заглавието на темата си напъл -''намерено'',защо ли го няма в темата :roll:
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 28 Ное 2009, 11:57

ivan. написа:Цена за ремонтен пакет немога да кажа,това са цени от преди години,на които съм пазарувал:
13лв. за един брой фрикционен диск-те са доста ,здравите не съм ги сменял ,оба4е в целия пакет съм добавил по-още един;
Притисквателните дискове в пакета също не съм сменял,но съм ги леко пристъргал ,за да може да се съберат още дискове в пакета;
Оплатнителни сигменти -нещо от сорта на 50лв(не си спомням то4но)
п.п.Ремонта беще с цел усилване на кутията,затова описаното горе не те съветвам да го правиш сам.
п.п Усилена е и закалката на някои зъб4атки........с две думи не мога да напиша колко излиза цялостния ремонт на аск по книга.
П.П3 колега в заглавието на темата си напъл -''намерено'',защо ли го няма в темата :roll:

ето го:
Djelebov написа:http://forum.b-m-w.ru/index.php?action= ... view;id=99

Много приятно четиво изглежда:))

А фрикционните дискове от къде могат да се намерят?

ivan. написа:п.п.Ремонта беще с цел усилване на кутията,затова описаното горе не те съветвам да го правиш сам.

Няма да усилвам-просто искам да намеря проблема и да сменя частите. Все пак карам 20-ка- никакви проблеми с въртящия момент :cry:
Изображение

Аватар

Мнение от ivan. » 29 Ное 2009, 21:53

Не е нищо особено този ремонт ,НО има доста тънкости,които не ги пише в тоя каталог или подобен такъв в нет-а.
Аз ползвах реалом-а като четиво при ремонта и докато се получи 4 пъти свалях и качвах кутията,последния бе заради затягъне на обуънат иглов лагер.
Доста по рентабино би било да си платиш на сервиз,освен ако имаш време и нерви за губене...в моя случай просто инат.
5-тото сваляне вече разбрал някои неща -бе за усилването.
Успех и пак ти казвам не позволявай на картинки и чертежи да те заблудят.
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 30 Ное 2009, 0:20

ivan. написа:Не е нищо особено този ремонт ,НО има доста тънкости,които не ги пише в тоя каталог или подобен такъв в нет-а.
Аз ползвах реалом-а като четиво при ремонта и докато се получи 4 пъти свалях и качвах кутията,последния бе заради затягъне на обуънат иглов лагер.
Доста по рентабино би било да си платиш на сервиз,освен ако имаш време и нерви за губене...в моя случай просто инат.

Благодаря за съветите... имам желание аз да си направя ремонта, просто ще съм много по-радостен ако сам съм си оправил автомата, тръпка ми е. В края на седмицата ще ми се отворят 10-ина свободни дни; обурудван гараж имам...и съм намислил по време на разглобяването да снимам всяка стъпка, за да влезе(дай боже) всичко както е излязло, но:
Не знам от къде се купуват/поръчват частите?? :?:
Изображение

Аватар

Мнение от ivan. » 30 Ное 2009, 0:37

Djelebov написа:
ivan. написа:Не е нищо особено този ремонт ,НО има доста тънкости,които не ги пише в тоя каталог или подобен такъв в нет-а.

Благодаря за съветите... имам желание аз да си направя ремонта, просто ще съм много по-радостен ако сам съм си оправил автомата, тръпка ми е. В края на седмицата ще ми се отворят 10-ина свободни дни; обурудван гараж имам...и съм намислил по време на разглобяването да снимам всяка стъпка, за да влезе(дай боже) всичко както е излязло, но:
Не знам от къде се купуват/поръчват частите?? :?:
Аз ги взех от ''Кузлудуй''4
звънкай ако имаш нужда от помощ
Бях пуснал и тема със снимки и некакви обяснения,ама сега и аз не мога да я намеря
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 30 Ное 2009, 9:46

Части от Митко (mitko_n1) Хем ти е близо. Много добри цени ще ти даде.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Предишна

Назад към E34