на 1ва без газ невърви , хълца . нормално ли е ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
Re: на 1ва без газ невърви , хълца . нормално ли е ?
колеги и спорд мен не е редно да хълца
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Разликата в оборотите на празен ход на М40/М43 е 100 оборота в полза на М43,така че примера с компакта не е уместен...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- dangerous
- младши ентусиаст
-
въобще пък не е нормално на м40 или какъвто и да било да придърпва
и ако колата ти на празен ход държи стабилни 750-850 об/мин.то причината е в съединителния възел

и ако колата ти на празен ход държи стабилни 750-850 об/мин.то причината е в съединителния възел

Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
- stef4o_BMW
- ентусиаст
-
- Кара: настрани
- Мечтае да кара: M3 Power
- Детайли за колата: BMW E36 320 coupe
Митко Ганчев написа:Ми какъв е извода, има някакъв проблем дето не е нито в съединителя, нито в моторчето, нито в дюзите![]()
Или и твойта е от читавите и следователно е нормално да хълца?
Ми кво друго да е,всичко си и е ок.На диагностика няма грешки,подържам я как тря,доста работи съм и оправил,и си е така.
Просто мисля че 1.6 и 1.8 са слаби в ниските за това купе и затова хълца така.
Чакам някой на който не е така да ме повози,зада ме разобеди

- grayscale
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i touring '96
Aко е от съединител от какво точно предполагате, че е при положение, че вече е сменен с чисто нов-комплект и проблемът си остава ?
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Да ви кажа като взех колата с 4 4овека в нея съм си правил експеримент и на всички скорости вървеше без газ вкл и 5та . Като ми изчистиха дюзите и каточели без газ взе да хълца или поне сега ми направи впечетление . Защото аз винаги си правя нали маневрите и в движение си лсагам колана и пускам газта докато си го слагам и останах неприятно изненадан . Ама някой път пък нехълца като пусна газта , някой път направи ще си огасне .
jakson написа:Да ви кажа като взех колата с 4 4овека в нея съм си правил експеримент и на всички скорости вървеше без газ вкл и 5та . Като ми изчистиха дюзите и каточели без газ взе да хълца или поне сега ми направи впечетление . Защото аз винаги си правя нали маневрите и в движение си лсагам колана и пускам газта докато си го слагам и останах неприятно изненадан . Ама някой път пък нехълца като пусна газта , някой път направи ще си огасне .
избягвай на студен мотор да ги правиш тея маневри
- jakson
- ентусиаст
-
ааа , докато стрелката на т' нестигне средата неправя никакви експерименти и принципно неправя подобни експерименти , но тогава тъкмо я бях купил и всички викаха аа 1.6 е мн слаба нз си кво и ми бяха вменили , че е едвали не трактор , то се оказа самолет .... когато е на кеф колицата страшно върви . И тогава викам абе я да видя на 5та без газ дали тръгва и дали върви . нямаше проблем ама като дам газ почти неускорява то на 5та с 20 км кво да ускорява
Иначе пак ви казвам 1.6 не е зле М40 ката въпреки (-) мнение за този модел . Не съм карал друго бмв ама съм си доволен от моето особенно като е на ''кеф '' щот невсеки път е ... върви много доволно . Иначе нз дали има връзка с темата но забелязах , че като загрее двигателя на 1500 оборота има нещо като цъкане в моторчето и някак си се усеща леко играена в оборотите съдеики по звука на двигателя при тези обороти . цъкането наподобява звук от работеща свещ ако сте чували искрата . еи такова нещо е .свещите са сравнително нови 5000 км да са макс . кабелите ми казаха , че са добре , нова капачка с палец , бубината уж е добре . нз от къде идва това цъкане .

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Митко Ганчев написа:stef4o_BMW написа:С нов съединител съм(цял комплект),с изчистени дюзи и стъпково моторче,сменен вал с кобилици и т.н. и си хълца![]()
Ми какъв е извода, има някакъв проблем дето не е нито в съединителя, нито в моторчето, нито в дюзите![]()
Или и твойта е от читавите и следователно е нормално да хълца?
А колата с климатик ли е? И ако е така смени ли и маховика?
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
grayscale написа:Aко е от съединител от какво точно предполагате, че е при положение, че вече е сменен с чисто нов-комплект и проблемът си остава ?
Когато колата ти е с клима, маховика е с двойна маса и демпфер. На феродовия диск нямаш пружини, тяхната роля се замества от маховика. След определен пробег демпфера в маховика нещо се чупи /не съм го виждал в разглобено състояние/ и се появава много голям свободен ход, от порядъка на няколко сантиметра. В сервизите препоръчват смяна на съединителя в комплект с маховика.
- jakson
- ентусиаст
-
Нямам климатик , но като заговорихме за съединителя не ми е много наред . Като загрее колата и започва да трака нещо , като натисна съединителя спира тракането . Трака като дизел ... възможно ли е да е от това ?
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
jakson написа:Нямам климатик , но като заговорихме за съединителя не ми е много наред . Като загрее колата и започва да трака нещо , като натисна съединителя спира тракането . Трака като дизел ... възможно ли е да е от това ?
трака лагер на първичен вал на скоростната кутия, спокойно аз вече съм така 30 000км, както и 80% от съфорумците

- grayscale
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i touring '96
ивчо3 написа:grayscale написа:Aко е от съединител от какво точно предполагате, че е при положение, че вече е сменен с чисто нов-комплект и проблемът си остава ?
Когато колата ти е с клима, маховика е с двойна маса и демпфер. На феродовия диск нямаш пружини, тяхната роля се замества от маховика. След определен пробег демпфера в маховика нещо се чупи /не съм го виждал в разглобено състояние/ и се появава много голям свободен ход, от порядъка на няколко сантиметра. В сервизите препоръчват смяна на съединителя в комплект с маховика.
Да, за кола с климатик иде реч. И аз само за това се сетих, но реших да чуя и друго мнение. Въщност тези пружини не работят ли само при зацепване на дисковете за по-плавно прилепване един към друг? Питам щото при мен при потегляне,в движение и при смяна на скорости няма проблеми, обаче като тръгна да качвам някой бордюр става страшно. Появаява се страшна смрад, т.е. преплъзва съединителят и не мога да си обясня как ще е в резултат на маховик...

- jakson
- ентусиаст
-
а , принципно инжекциона нетрябва ли сам да подава газ ? и от кое се контролира това подаване ?
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
grayscale написа:Да, за кола с климатик иде реч. И аз само за това се сетих, но реших да чуя и друго мнение. Въщност тези пружини не работят ли само при зацепване на дисковете за по-плавно прилепване един към друг? Питам щото при мен при потегляне,в движение и при смяна на скорости няма проблеми, обаче като тръгна да качвам някой бордюр става страшно. Появаява се страшна смрад, т.е. преплъзва съединителят и не мога да си обясня как ще е в резултат на маховик...
Когато сменях съединител, огледах и маховика, видимо нямаше нищо нередно, освен този свободен ход, за който споменах. Колата съвсем плавно потегля от място, без тресене и мирис на феродо, но в движение при превключване на по-висока предавка и по-рязко отпускане на съединителя има 2-3 тласъка. При положение, че сменя през една предавка, примерно втора-четвърта, няма такова нещо. Карал съм такива коли нови- деу и шкода фабия на по десетина хиляди км с фабричен дефект в съединителя или маховика и по същия начин потегляха с разтрисане и смърдеше на феродо. На фабията съединителя зацепваше на около 2 см преди горно положение и аксиалния лагер беше станал син от прегряването още на 3000 км пробег. По спомен имаше разминаване в допирните повърхности на маховика и феродовия диск, смениха ги безплатно /колата беше в гаранция/ и оттогава всичко си беше наред.
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4