Как да отпуша системата която пръска вода на предното стъкло
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Как да отпуша системата която пръска вода на предното стъкло
Моторчето се чува как работи но не пръска течност върху стъклото ...пробвах с кърфица да отпуша дупките,но не става...Ако някои знае как да го оправя да ми пише
Re: Как да отпуша системата която пръска вода на предното стъкло
Опитай с телче от телена четка (те са стоманизирани и по-тънки от карфица)
Не се опитвай да ги отпушиш с налягането от моторчето, защото хем не става хем можеш да го изгориш
Не се опитвай да ги отпушиш с налягането от моторчето, защото хем не става хем можеш да го изгориш
- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
Махни маркучлетата от помпата и ги надуии с ръчна помпа за гуми за кола 

325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
Можеш да провериш и следното - маркучетата към пръскалките минават през едни клапанчета (бели пластмасови цилиндрични човръкни), дето са закачени на самите пръскалки. При мен едната се беше тотално запушила (дълъг стаж и кофти чорби) и в резултат, щото моторчето има пауър, изплю маркуча и свежо умиваше шумоизолацията под капака
Пробват се лесно - сваляш ги и закачаш маркуча директно на пръскалката - ако пръска - те са проблемът! Хубаво е да ги има, защото иначе системата засмуква въздух наобратно и като бутнеш лостчето, минава доста досаден период от време, докато почне да пръска
Има ги в Дару или еквивалентите му по около 8лв парчето 

- sinster
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 М52B20
- Детайли за колата: ...най-бавната в Пловдив :)
transporter_81 написа:Махни маркучлетата от помпата и ги надуии с ръчна помпа за гуми за кола
...е по-лесния вариант. Иначе можеш да си ги свалиш и да ги зачистиш като зачистването става с накисване в препарат за котлен камък или оцет

...burn your tyres , not your soul.....

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Сипи 1 литър оцет и малко вода,и го изпръскай да видиш какво ще излезе през пръскалките.
При мен така се отпушиха.
При мен така се отпушиха.

SLAVKOV написа:Моторчето се чува как работи но не пръска течност върху стъклото ...пробвах с кърфица да отпуша дупките,но не става...Ако някои знае как да го оправя да ми пише
колега пъво установи дали са запушени дюзите или пък клапанчетата които са преди дюзите и тогава действай, защото ако са клапанчетата нали се сещаш, че с кърфица през дюзите няма да стане

- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
SLAVKOV написа:Моторчето се чува как работи но не пръска течност върху стъклото ...пробвах с кърфица да отпуша дупките,но не става...Ако някои знае как да го оправя да ми пише
Колега от сега ти казвам за да ти олесня живота,няма смисъл да се занимаваш с тия пръскалки!!!Тия пръскалки така като гледам май са си екстра за е36

- shadow_318is
- Потребител
-
- Кара: 96' 318is
C8699HX написа:
Колега от сега ти казвам за да ти олесня живота,няма смисъл да се занимаваш с тия пръскалки!!!Тия пръскалки така като гледам май са си екстра за е36бях се заинатил да си ги направя мойте обаче го няма моментът
и с кърфица съм чистил и с стоманизирана тел и на компресор съм на дувал на 3.5 бара няма оправия дори и да ги изчистиш след 1-2 седмици същата работа
отиди и си купи чисно нови за да не те боли главата
+1
Вчера бях в ДаруКар, за 23 лв си взех комплект пръскалки.Събота-неделя ще ги подменя

Ауа бачита, четете тука бреjdl написа:Можеш да провериш и следното - маркучетата към пръскалките минават през едни клапанчета (бели пластмасови цилиндрични човръкни), дето са закачени на самите пръскалки. При мен едната се беше тотално запушила (дълъг стаж и кофти чорби) и в резултат, щото моторчето има пауър, изплю маркуча и свежо умиваше шумоизолацията под капакаПробват се лесно - сваляш ги и закачаш маркуча директно на пръскалката - ако пръска - те са проблемът! Хубаво е да ги има, защото иначе системата засмуква въздух наобратно и като бутнеш лостчето, минава доста досаден период от време, докато почне да пръска

колега може да не е в пръскалките проблема, има един механизъм който не позволява на водата да се връща обратно в казанчето, та при мен този за лявата пръскачка се беше запушил или по точно прецакал щот по никакав начин не можах да го отпуша след което го махнах и вързах системата без него, са си работи но от ляво пръска с закъснение 

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
liloff написа:Ауа бачита, четете тука бреjdl написа:Можеш да провериш и следното - маркучетата към пръскалките минават през едни клапанчета (бели пластмасови цилиндрични човръкни), дето са закачени на самите пръскалки. При мен едната се беше тотално запушила (дълъг стаж и кофти чорби) и в резултат, щото моторчето има пауър, изплю маркуча и свежо умиваше шумоизолацията под капакаПробват се лесно - сваляш ги и закачаш маркуча директно на пръскалката - ако пръска - те са проблемът! Хубаво е да ги има, защото иначе системата засмуква въздух наобратно и като бутнеш лостчето, минава доста досаден период от време, докато почне да пръска
Кви оцети, кви компресори... магнитни бури ли има или слънчеви изригвания? А иначе дупчете с карфица цицките, да ги направите като кофи и после да плюят вместо да пръскат
Аз съм без въпросните клапанчета,махнах ги защото мислех че проблема е от тях,това че има забавяне след като си дръпнал лостчето има,но едва ли е повече от секунда не е нищо фрапиращо.Цялата работа е от казанчето,вътре направо налепи от котлен камък,почистих го хубаво,след това налях оцет и го изпръсках и сега смея да твърдя че си пръскат и 2-те пръскалки.
Иначе и аз ги надувах,но ефект никакъв.

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Колега понеже ми е както се казва "пресно пресно" от вчера добре ми е позната тая процедура. Цялата работа отнема около 1 час със свалянето на цялата шумоизолация и с бавно и спокойно ровичкане. Сваляш буксата от моторчето, махаш маркуча, като лееко разхлабваш скобата която го държи, но много внимателно действай че такива скоби колко лесно се чупят докато му хванеш цаката
... Таа махаш маркуча от моторчето, което после се издърпва нагоре и го изваждаш от казанчето . Самото казанче се сваля като застанеш срещу фара от ляво има един пластмасов "винт" като декоративната капачка на праговете - отвиваш. Казанчето се издърпва нагоре и наляво, използвай умерена сила и не бързай - отдолу се нанизва на една скоба (хубаво го измии ). Прочисти моторчето с помпа или компресор хубаво. След това за белите клапани за които са споменали колегите - първо се издърпват от страната на дюзите. Пак търпеливо (че е стара пластмасата) с въртеливи движения го изваждаш от едната страна, после от маркуча (разхлабваш скобата леко). Аналогично се сваля и от другата страна клапанчето. След това взимаш помпа или компресор и почваш да надуваш от двете страни на клапанчето, накисваш в топла вода за малко и пак така. Тази процедура се повтаря няколко пъти ( докато излизат гнусотии ). Прочисти и самите дюзи с въздух, търпеливо! След това сглобяваш всичко по обратния ред, слагаш вода + течност за чистачки, качваш се в колата и ООООО чудо, разбираш колко добре наистина може да се изчисти предното стъкло и какво голямо количество вода се излива отгоре му всъщност
Мисля че няма да имаш никакви проблеми ако следваш инструкциите ми

Мисля че няма да имаш никакви проблеми ако следваш инструкциите ми

Последна промяна Boyadjiev на 06 Дек 2009, 13:56, променена общо 1 път

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Ganchev_І
- Потребител
-
- Кара: '07 Х3 е83sd; '97 318 tds touring
Само това е истината.Преди време и моите се бяха запушили, но след справка тук във форума и аз си взех нови и сега всичко е екстра. Поздрави
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Изваждаш пръскалките и от страни имат малки щипки които внимателно дърпаш и се разглобяват и после вадиш боклуците от вътре, слобяваш и си готов. Само това е начина, защото ако е заседнал едър боклук с тел или игла само ще го преместиш леко и като пръснеш 1-2 пъти пак ще застане на дупката и пак няма да пръскат 

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2