Чистачки Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Re: Чистачки Е46
mitaka7 написа:Купи си Бош, които са едно към едно с оригиналните. Аеро туин са предназначени за Е90. Не че не можеш да ги ползваш и ти, ама виждаш какво става като ги сложиш.
Аеротуин са за каквото си ги поръчаш,незнам как реши че са за Е90

- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Последно аеротуина на Бош пасва ли на е46,че и аз съм за смяна и към тах съм се насочил или само на колегата ceno83 има проблем?
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
fen_na_bmw написа:Последно аеротуина на Бош пасва ли на е46,че и аз съм за смяна и към тах съм се насочил или само на колегата ceno83 има проблем?
Пасват разбира се,но като ги купуваш казваш за каква кола,да ти дадът правилния размер!
- Torque_power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e63
За да не пускам нова тема,кажете как да оправя лайсните (уплътнението),което се намира точно под чистачките.Разяде се гумата и вече вътре ми влиза вода,листа от дървета и т.н. Някой имал ли е подобен проблем?
- ReDDcaFFe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d '00
Torque_power написа:За да не пускам нова тема,кажете как да оправя лайсните (уплътнението),което се намира точно под чистачките.Разяде се гумата и вече вътре ми влиза вода,листа от дървета и т.н. Някой имал ли е подобен проблем?
Аз го оправих като си купих уплътнението около 80лв да беше.
because Nothing breaks necks like a Black BMW
- ceno83
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320D 2001
- Мечтае да кара: M Power
Face написа:fen_na_bmw написа:Последно аеротуина на Бош пасва ли на е46,че и аз съм за смяна и към тах съм се насочил или само на колегата ceno83 има проблем?
Пасват разбира се,но като ги купуваш казваш за каква кола,да ти дадът правилния размер!
Е аз точно така си ги купих и имат проблем. По модел и година...
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
- ceno83
- младши ентусиаст
-
Ir0n написа:@ceno83
Като огънеш малко рамото на чистачката, чистят перфектно
Те са с пластични рамена (нямат рамена) , тип "дъга" , колкото и да ги огъвам и суча пак си се връщат в изходна позиция...
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Face написа:mitaka7 написа:Купи си Бош, които са едно към едно с оригиналните. Аеро туин са предназначени за Е90. Не че не можеш да ги ползваш и ти, ама виждаш какво става като ги сложиш.
Аеротуин са за каквото си ги поръчаш,незнам как реши че са за Е90
Колега, имах впредвид, че е90 излизат с аеро туин фабрично, а е46 не илизат фабрично с аеро туин чистачки. Иначе аеро туин могат да се сложат дори и на Лада. Идеята ми беше да помогна на колегата да си вземе фабрични чистачки за неговия модел.

@ceno83
Рамото на чистачката колега е частта на която монтираш самата чистачка. Аз му викам рамо
, него трябва да огънеш 
Рамото на чистачката колега е частта на която монтираш самата чистачка. Аз му викам рамо

- ceno83
- младши ентусиаст
-
Ir0n написа:@ceno83
Рамото на чистачката колега е частта на която монтираш самата чистачка. Аз му викам рамо, него трябва да огънеш
Да го изкривя навътре , за да прилепне с по голямо усилие към стъклото ли ?

- titimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: през ями и окопи...
- Мечтае да кара: LEXUS
Стъклото на бмв е46 е така проектирано че го чистят само оригинални чистачки от бмв никакъв аеро туин това не е е36 колега купи си само перата от бмв или ако ти се дават още пари виж колегата в-макс при него се въртяха едни плоски оригинал на много добри пари 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
titimen написа:Стъклото на бмв е46 е така проектирано че го чистят само оригинални чистачки от бмв никакъв аеро туин това не е е36 колега купи си само перата от бмв или ако ти се дават още пари виж колегата в-макс при него се въртяха едни плоски оригинал на много добри пари
Интересни мнения в тая тема...
Това са само чистачки бе хора

Бош Аеро туин пасват идеално и са супер. До колкото си спомням нямаше точно комплект за БМВ Е46, но си взимаш такива за Рено Лагуна 2 (размерите са същите) и си перкаш.
Захващането на чистачката на Е46 е най-обикновено затова стават всички модели, дори и тия от 5лв. комплекта

Аз карам вече 2 години със Шампион , от тия най-обикновените (20 лв. комплекта) и чистят перфектно, не щумят и т.н.
Единсвеното гадно нещо е, че нямат аеро-динамично перо и при скорост над 150км/ч почват да попрескачат малко

А относно смяната на пера - става добре, но след определен период от време самите чистачки се скапват (металната част) и си трябват нови
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
От "МЕТРО" някви измислени - незнам марката, дясната беше към 6.00лв (май 45см.),
а лявата към 7.00 (май 55см) - е разбирасе има всякакви размери!
С пластични рамена са (без грозни железа по тях) , и са завити (тип "дъга") ...
Аз си ги взех защото един приятел ми ги препоръча ... от 1.5 година не са му мръднали ,
при него и прашинка да падне - започва да мие съклото.
Мился ,че за 13-14лева определено си струват, пък и изглеждат супер !!!
Ако се разровя , може и да намеря фактурата и да напиша каква марка са
а лявата към 7.00 (май 55см) - е разбирасе има всякакви размери!
С пластични рамена са (без грозни железа по тях) , и са завити (тип "дъга") ...
Аз си ги взех защото един приятел ми ги препоръча ... от 1.5 година не са му мръднали ,
при него и прашинка да падне - започва да мие съклото.

Мился ,че за 13-14лева определено си струват, пък и изглеждат супер !!!
Ако се разровя , може и да намеря фактурата и да напиша каква марка са