Проблем с мощността и още
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с мощността и още
Здравейте всички,
От 2-3 дни забелязах, че като дам на контакт се е появил леко странен шум, нещо подобно на виене, свистене. Днес бях решил да го откарам на сервиз и на път за работа докато давах газ да изпреваря един - нищо. Все едно не давам газ. Много се стреснах. Като излязох на по-широк път реших пак да пробвам, включих на ръчно превключване (с автоматик съм) и газ 1ва, 2ра, 3та - няма проблем. Като да включи на четвърта ми придърпа няколко пъти и след т'ва включи. Като цял след това си вървеше добре. Може би още един път така направи, но по-слабо. Насочете ме какво може да е, за да знам къде да ходя.
От 2-3 дни забелязах, че като дам на контакт се е появил леко странен шум, нещо подобно на виене, свистене. Днес бях решил да го откарам на сервиз и на път за работа докато давах газ да изпреваря един - нищо. Все едно не давам газ. Много се стреснах. Като излязох на по-широк път реших пак да пробвам, включих на ръчно превключване (с автоматик съм) и газ 1ва, 2ра, 3та - няма проблем. Като да включи на четвърта ми придърпа няколко пъти и след т'ва включи. Като цял след това си вървеше добре. Може би още един път така направи, но по-слабо. Насочете ме какво може да е, за да знам къде да ходя.
Re: Проблем с мощността и още
Дали може да е от въздушния и горивния филтър? При последната смяна на маслото не ги смених. 

Swan написа:.... От 2-3 дни забелязах, че като дам на контакт се е появил леко странен шум, нещо подобно на виене, свистене. ....
Като подадеш контакт се включва за около 4-5 секунди бензиновата помпа, за да вдигне налягане в системата.
Най-вероятно чуваш нея, а това е първия признак когато ще те оставя ...
Липсата на мощност (макар и малко вероятно) може и да е от задръстен горивен филтър така че смени филтрите и виж какво ще се получи, но за мен е помпата
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
като за начало напиши с какъв мотор си бензин дизел тдс комън рейл ........
Барай шишарката Минкеее ....
Опс, извинявам се - BMW e39, 2000г, 525d
Утре ще сменя филтрите пък ще видим.
- sajonara
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530 M54B30
1. Дай на контакт и натисни педала на газта до край (да натиснеш бутона на кикдауна) и го дръж 30 секунди, след като минат 30сек. отпусни педала и направо запали колата (без да връщаш контакта) - това е първата стъпка за промяна на адаптацията
2. Тръгни на прав участък и засили на около 50-60км/ч ( колата ще е на 5-предавка) и два пъти рязко и натисни педала на газта до край в порядъка на 1-1.5 сек. и ако си бил на 5-предавка би трябвало да те върне на 2-ра. След като се успокои автомата и си върне предавките на 4 или 5-та вече би трябвало да нямаш проблеми с удрянето.
Тази процедура ще ти помогне да си нулираш текущите настройки на автомата и адаптациите.
Пробвай да сложиш друг датчик на разпределителния вал работещ, защото от него губи мощност а не винаги го изписва на диагностичните уреди.
Има възможност да ти е за ремонт скоростната кутия - около 800 - 1400лв. (никога в GEMINI)
2. Тръгни на прав участък и засили на около 50-60км/ч ( колата ще е на 5-предавка) и два пъти рязко и натисни педала на газта до край в порядъка на 1-1.5 сек. и ако си бил на 5-предавка би трябвало да те върне на 2-ра. След като се успокои автомата и си върне предавките на 4 или 5-та вече би трябвало да нямаш проблеми с удрянето.
Тази процедура ще ти помогне да си нулираш текущите настройки на автомата и адаптациите.
Пробвай да сложиш друг датчик на разпределителния вал работещ, защото от него губи мощност а не винаги го изписва на диагностичните уреди.
Има възможност да ти е за ремонт скоростната кутия - около 800 - 1400лв. (никога в GEMINI)
- anzak
- старши ентусиаст
-
на мен малко на средна помпа тази под шофьора ми намирисва
Барай шишарката Минкеее ....
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Swan написа:...
смени и този на картерните газове и понеже си автоматик, и утре да ти махнат и "пеперудките" и си виж паметта за грешки то ще е записано нещо...

sajonara написа:...
...Пробвай да сложиш друг датчик на разпределителния вал работещ, защото от него губи мощност а не винаги го изписва на диагностичните уреди.
при мен ДДЕто не ми светеше и точно на диагностика се прочетоха грешки от него , а и усетих преди това повишаване на разхода и след смяна разхода пак падна

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D

- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Ако проблема ти е над 3000 об/мин, значи 90% е междинната помпа на нафтата, тази която е под шоф.седалка.
Успех!
Успех!

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Някои има ли идея колко пари излиза ремонта на тая помпа?
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- anzak
- старши ентусиаст
-
- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза