Ел.перка или виско?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
Re: Ел.перка или виско?
liloff написа:ned_gm28 написа:+1 за ел. перката![]()
1.Защо първите Е36 са с виско,а след 10.95 - с ел.перка
2.Не разбирам защо някои колеги се притесняват,че ел. перката консумирала ток?Алтернаторите използвани при Е36 са достатъчно мощни!Или някои са с електромери в колите си![]()
3.Това,че виското натоврва мотора (особено като загрее) и разбива лагерите на водната помпа в пъти по-бързо няма ли значение![]()
4.Перка,въртяща се с постоянни обороти е с по-висок КПД
5.С ел. перка можеш да си направиш бутон за принудително включване,в случай че терморелето откаже(по закона на Мърфи в най-неподходящ и изнервен момент)
1. не всички Е36, а 4 цилиндровите, защото са най-йофтини и като бюджетни, се вдига т.нар. Gross Margin
2. не е проблем принципно това.
3. стига бе, разбиваРазбива небалансирано виско, мейд ин чайна, провинция нанчънг, някъде в тръстиката м/у ряката и блатото.
4. т.е. викаш постоянно да ти върти ел. перката? Не много добра идея
5. Можеш, но представи си, че ти изгаря оня малък бушон в същия неподходящ и изнервен момент, ще плачеш кат мома пред бохня сефте да си имал виско. Истината за мен е виско + 2степенна перка пред радиатора, която се включва аварийно на втора степен като стане топло
4 Колелегата имаше в предвид да ти вътъи виското,а не ел.перката

- dioniji
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мел
1--не съм сигурен че са най-ЙОФтини,купи си едно 318 кабрио или едно 320 седанче, па да видиме кое ще е по ЙОФтино 
Извинявай, че те засегнах... ма за кво говориш? Кабриото ОК, ама едно манго ме задмина с 325i по Сливница... Случайно и тя да ти влиза към 4 цилиндровите.dioniji написа:1--не съм сигурен че са най-ЙОФтини,купи си едно 318 кабрио или едно 320 седанче, па да видиме кое ще е по ЙОФтино
Откровено се заяждам в момента
- dioniji
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мел
естествено че прочетох,и не съм съгласен че 4 цилиндровите са бюджетни,виждал съм 20-ки с врътки на вратите,лично аз предпочитам ел. перка пред виско 

Не говорим за екстрите, но това е друга тема. Ел.перката има плюсове, но има и огромна ненадеждност като -...Всеки си преценя деdioniji написа:естествено че прочетох,и не съм съгласен че 4 цилиндровите са бюджетни,виждал съм 20-ки с врътки на вратите,лично аз предпочитам ел. перка пред виско
- metodi80
- старши ентусиаст
-
+1 за ел.перка ....
П.С. Доста неща се казаха и все верни (както за виското , така и за ел.перка) , ама аз искам да добавя, че като почне да се бачка нещо по предната част на двигателя (било то ролки , ремъци , разните там термостати , капаци на ангренажни вериги и т.н. и т.н ) , когато е с ел.перчица , може спокойно да си бръкнеш и да си работиш , а с виското трябва да разкачиш първо него и тогава да работиш , щото огромното му "тяло" се е разположило там като "онбашия" и пречи та се не знае .... За мен това си е минус и то съществен .... А ел.перката се е "свила" елегантно около радияторчето и отваря сума място ...
П.С. Доста неща се казаха и все верни (както за виското , така и за ел.перка) , ама аз искам да добавя, че като почне да се бачка нещо по предната част на двигателя (било то ролки , ремъци , разните там термостати , капаци на ангренажни вериги и т.н. и т.н ) , когато е с ел.перчица , може спокойно да си бръкнеш и да си работиш , а с виското трябва да разкачиш първо него и тогава да работиш , щото огромното му "тяло" се е разположило там като "онбашия" и пречи та се не знае .... За мен това си е минус и то съществен .... А ел.перката се е "свила" елегантно около радияторчето и отваря сума място ...
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3