Ел.перка или виско?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Re: Ел.перка или виско?

Мнение от Stanchev » 21 Ное 2009, 0:55

ел перката умира като форд/циганин - изведнъж ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Само компоти:)

Мнение от santo_bansko » 21 Ное 2009, 3:28

liloff написа:
ned_gm28 написа:+1 за ел. перката :yes:
1.Защо първите Е36 са с виско,а след 10.95 - с ел.перка :?:
2.Не разбирам защо някои колеги се притесняват,че ел. перката консумирала ток?Алтернаторите използвани при Е36 са достатъчно мощни!Или някои са с електромери в колите си :lol:
3.Това,че виското натоврва мотора (особено като загрее) и разбива лагерите на водната помпа в пъти по-бързо няма ли значение :?:
4.Перка,въртяща се с постоянни обороти е с по-висок КПД
5.С ел. перка можеш да си направиш бутон за принудително включване,в случай че терморелето откаже :!: (по закона на Мърфи в най-неподходящ и изнервен момент) ;)

1. не всички Е36, а 4 цилиндровите, защото са най-йофтини и като бюджетни, се вдига т.нар. Gross Margin ;)
2. не е проблем принципно това.
3. стига бе, разбива ;) Разбива небалансирано виско, мейд ин чайна, провинция нанчънг, някъде в тръстиката м/у ряката и блатото.
4. т.е. викаш постоянно да ти върти ел. перката? Не много добра идея ;)
5. Можеш, но представи си, че ти изгаря оня малък бушон в същия неподходящ и изнервен момент, ще плачеш кат мома пред бохня сефте да си имал виско. Истината за мен е виско + 2степенна перка пред радиатора, която се включва аварийно на втора степен като стане топло ;)

4 Колелегата имаше в предвид да ти вътъи виското,а не ел.перката :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от dioniji » 21 Ное 2009, 11:37

1--не съм сигурен че са най-ЙОФтини,купи си едно 318 кабрио или едно 320 седанче, па да видиме кое ще е по ЙОФтино :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 23 Ное 2009, 0:07

dioniji написа:1--не съм сигурен че са най-ЙОФтини,купи си едно 318 кабрио или едно 320 седанче, па да видиме кое ще е по ЙОФтино :mhihi:
Извинявай, че те засегнах... ма за кво говориш? Кабриото ОК, ама едно манго ме задмина с 325i по Сливница... Случайно и тя да ти влиза към 4 цилиндровите.
Откровено се заяждам в момента ;) ти прочете ли нещо от темата преди да си пуснеш мнението?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от dioniji » 23 Ное 2009, 0:13

естествено че прочетох,и не съм съгласен че 4 цилиндровите са бюджетни,виждал съм 20-ки с врътки на вратите,лично аз предпочитам ел. перка пред виско :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 23 Ное 2009, 0:18

dioniji написа:естествено че прочетох,и не съм съгласен че 4 цилиндровите са бюджетни,виждал съм 20-ки с врътки на вратите,лично аз предпочитам ел. перка пред виско :driving:
Не говорим за екстрите, но това е друга тема. Ел.перката има плюсове, но има и огромна ненадеждност като -...Всеки си преценя де ;) Ако искаш ел.перка, при vld се продава една от 4цил. мотор перфектна ;) Слагай смело. Аз като параноик и по-глупавичък съм ок да "загубя" няколко к.с., но да знам, че като тръгна да катеря баирите, няма да прегрея... като едно SLK, което карах днес и нямаше резервна гумa, сложили му някаква пяна, с която да си напълниш гумата и компресорче, с което да я напомпиш... всичко е чудесно, но...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 23 Ное 2009, 0:50

+1 за ел.перка ....

П.С. Доста неща се казаха и все верни (както за виското , така и за ел.перка) , ама аз искам да добавя, че като почне да се бачка нещо по предната част на двигателя (било то ролки , ремъци , разните там термостати , капаци на ангренажни вериги и т.н. и т.н ) , когато е с ел.перчица , може спокойно да си бръкнеш и да си работиш , а с виското трябва да разкачиш първо него и тогава да работиш , щото огромното му "тяло" се е разположило там като "онбашия" и пречи та се не знае .... За мен това си е минус и то съществен .... А ел.перката се е "свила" елегантно около радияторчето и отваря сума място ...

Предишна

Назад към E36