Волана вие и свири !

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Волана вие и свири !

Мнение от Kalinski » 22 Ное 2009, 16:44

Прави го наи вече когато колата е студена. Въртиш на място геврека и вие много яко. Някои път и при загряла кола го прави.

Всеки различно мнение казва за проблема. Според мен маслото на хидравликата е паднало и иска доливане :confused:
Изображение

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

Re: Волана вие и свири !

Мнение от quickshare » 22 Ное 2009, 18:57

защо първо не провериш тези неща тогава да пишеш темата.След 5 мин някой ще напише "Колата ми неще да пали,да проверя ли дали има гориво???"

Не го приемай като обида ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 22 Ное 2009, 21:24

Добре де това виене свирене от какво ли може да е? От хидравличната помпа ? Може би, може би няма масълце и затова вие може би не е от това ,но проблема е ясен хидравлична помпа!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 22 Ное 2009, 21:28

За да пусна тема значи съм търсил в търсачката , но не съм намерил това което търся. Или мненията са прекалено различни и многоброини :) затова пуснах тема и се надявам да пишат хора които са се сблъскали с проблема и са го решили успешно .
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e65 730d SE
Мечтае да кара: m5

Мнение от optimist » 22 Ное 2009, 21:41

Достатъчно е и 100 мл да трябва да се долеят и колата започва да вие особено като е студена.
Ама верно колега провери нивото преди да отваряш цяла тема ;)
Изображение

You sooooo want to hate these guys – they brag about the Ultimate Driving Machine and dammit they deliver exactly what they promise. In every sector expect definitive build quality and peerless engineering

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 23 Ное 2009, 0:05

Kalinski написа:За да пусна тема значи съм търсил в търсачката , но не съм намерил това което търся. Или мненията са прекалено различни и многоброини :) затова пуснах тема и се надявам да пишат хора които са се сблъскали с проблема и са го решили успешно .

Смени рейката, помпата, ремъка и налей ново масло. След тази операция смятам, че ще си решиш проблема. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 24 Ное 2009, 11:39

рейката колега за рециклиране е в Е36 подфорума има кординати къде ги правят и аз съм пуснал кординати в техническия някъде ги правеха... погледни си на подкалниците при пълен ляв и пълен десен дали няма напръскано от масло и дали е прокапала.. ама преди това погледни маслото ..
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: sl 63 amg black series

Мнение от samuil_m3 » 24 Ное 2009, 15:31

Kalinski написа:Прави го наи вече когато колата е студена. Въртиш на място геврека и вие много яко. Някои път и при загряла кола го прави.

Всеки различно мнение казва за проблема. Според мен маслото на хидравликата е паднало и иска доливане :confused:

аз имам същия проблем колега де го прави де не го прави
сменил съм маслото и същата работа на 90% съм за помпа
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от normata » 07 Дек 2010, 18:52

добре де тогава на мен кой ще ми каже, първата помпа скъса оста втората започна да вие като чакал :help: тя беше от 39 аз карам 46 м52б20 разликата е само в захвата третата пак от 46 но самата помпа визоално беше като 39ковата с металния капак моята кято си беше на колате е с пласмасов но не мисля че това има значение :banghead: Големият въпрос за мен е защо хвърля помпите гледаха в сервиз за запушване но казват че няма иначе хидравлика имам :banghead: Един човек се изказа че може и проблема да е че в боклуците които купувам са по на 300хил. км. и когато налея новото масло идвало мн. рядко Сега момента фазата само с виенето съм я преминал и вече започна чак да ромули :help: И се налага отново да търся 2ра ръка цените са от 100лв. до 200лв в зависимост от изнудача който ти я предлага!!!!! :help: :help: :help: :help: :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от optimist » 08 Дек 2010, 16:37

Де я издълба темата :mhihi: Първо ако си беше купил нова още в началото нямаше да сменяш трета такава мое мнение. Вярно че е скъпа ама тва е нещо дето се амортизира и като го взимаш с неясен произход и км не вярвам да си очуден и от резултата. Като сметнеш помпите и труда по смяната си я платил към два пъти новата
Изображение

You sooooo want to hate these guys – they brag about the Ultimate Driving Machine and dammit they deliver exactly what they promise. In every sector expect definitive build quality and peerless engineering

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 09 Дек 2010, 11:07

Няма как да стигне цената на новата, защото тя е 700лв и пак се плаща за труд при смяната й :mhihi: Т.е. може да смени 6 втора ръка, преди да достигне цената на новата - едва ли ще притежава колата толкова време. Иначе за да заминава така поредна помпа, аз мисля че може би има запушен някой от маркучите - най-вероятно този за високото налягане - ако е задръстен с мръсотия и пуска съвсем малко, помпата не се маже както трябва и лопатките й заминават.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 09 Дек 2010, 11:43

quickshare написа:защо първо не провериш тези неща тогава да пишеш темата.След 5 мин някой ще напише "Колата ми неще да пали,да проверя ли дали има гориво???"

Не го приемай като обида ;)

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Колкото и смешно да звучи, си много прав.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от optimist » 09 Дек 2010, 15:28

Biankonero написа:Няма как да стигне цената на новата, защото тя е 700лв и пак се плаща за труд при смяната й :mhihi: Т.е. може да смени 6 втора ръка, преди да достигне цената на новата - едва ли ще притежава колата толкова време. Иначе за да заминава така поредна помпа, аз мисля че може би има запушен някой от маркучите - най-вероятно този за високото налягане - ако е задръстен с мръсотия и пуска съвсем малко, помпата не се маже както трябва и лопатките й заминават.

Да вадим калкулатора 3х ~150 лв = 450 + труд по х3 + реалната необходимост от нова такава (втора ръка още 200 кинта) и излиза че съм прав. + Че за колегата не знам как е ама АЗ стоя до колата си ако нещо по нея е над моята компетенция и времето е пари ;)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е46

Мнение от B_I_G » 26 Дек 2010, 1:29

Kalinski написа:Прави го наи вече когато колата е студена. Въртиш на място геврека и вие много яко. Някои път и при загряла кола го прави.

Здраво колега при мен проблема беше сходен само че по скоро скърцаше при въртене и се оказа, че кормилната рейка се беше разсъхнала моят човек ги намаза обилно с гресчица и всичко вече си е ок.
Надявам се да съм бил полезен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring 320d 04'

Мнение от PaLMaL » 09 Авг 2019, 17:54

Имам подобен проблем , но само когато е стояла цял ден на слънце и е напечена. Клипът говори достатъчно.

https://youtu.be/krIMaSM1yCM

Следваща

Назад към E46