Регулатор на налягането на бензина

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Регулатор на налягането на бензина

Мнение от атоматик » 22 Ное 2009, 20:00

Колеги, регулатора явно е заминал. Дълго време палеше от втори път. Имах и съмнение, че харчи газ и бензин заедно. Наскоро в един сервиз ми казаха направо: Регулатора ти в заминал! Поставих втора употреба и покарах, но палех трудно при студена кола. Поставих друг втора употреба: започна да пали добре, но като е студена прекъсва. На път съм да пробвам с трети. Имам въпроси към отбора на знаещите :mhihi: :
1. Как се тества регулатора? Казаха ми, че като се махне маркучлето при работа на бензин не трябва да хвърля през вакуума.
2. Има ли разлика между регулаторите? Всички май са за 3 бара. Открих разлики в корпусите.
3. Цени на нов?
Обвързването с БМВ стана случайно... и явно ще е трайно!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Re: Регулатор на налягането на бензина

Мнение от skylord » 22 Ное 2009, 21:34

Как се тества не знам :oops: но знам, че трябва да е такъв на 3 бара за М50 мотор. Нов е 165лв. в дару, по сайтовете гледам около 60$ може да поръчаш, а иначе тука от момчетата може и по-тънко предполагам...
Ако разбереш как се тества може и 2-ра ръка да си намериш от някоя разкостена :yes:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 22 Ное 2009, 23:37

skylord написа:Как се тества не знам :oops: но знам, че трябва да е такъв на 3 бара за М50 мотор. Нов е 165лв. в дару, по сайтовете гледам около 60$ може да поръчаш, а иначе тука от момчетата може и по-тънко предполагам...
Ако разбереш как се тества може и 2-ра ръка да си намериш от някоя разкостена :yes:

имам всичко по мотора на М50
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 23 Ное 2009, 0:20

обикновенно когато се използва 2-ра ръка регулатор О-пръстена започва да изпуска, което си е пагубно и ебава работата на мотора, за това препоръчвам ако е 2-ра ръка да се пробва с цялата рейка.

ПС имам цяла рейка с регулатор.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 23 Ное 2009, 0:25

Аз те съветвам да измериш налягането на бензина и да не гадаеш дали причината е в регулатора. Малко е деликатно това обаче, може да наложи да ползваш услугите на сервиз.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 23 Ное 2009, 12:40

Благодаря за информацията. Важна е за мен. Аз намерих на 117 лв. ново. В кой сайт, казвате, предлагат по-евтино?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 24 Ное 2009, 3:23

Намерих нов Пиерсбург на 48 лв. от Косер. Освен това регулаторите се подбират според двигателя и имат различни налягания. Аз съм с М43. Имаше и други марки. Бош - около 117 лв., БМВ - около 106 лв., някаква италианска опаковачна марка с две букви -*&* на 60 лв. Оригиналният регулатор ми е на Пиерсбург. Никой не ми каза защо имат такива големи разлики. Намекнаха, че само Пиерсбург ги произвежда, но аз видях, че "италианският" явно не беше немски, а май не беше и италиански :mhihi: . Утре ще отида да го получа и ще видим как е.

Назад към E34