Покупка на 525ТДС
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Покупка на 525ТДС
Здр на всички.
Мисля да си продам алфата 156 и да си взема 525ТДС,но все още не съм сиг дали си заслужава.Имам няколко въпроса.
1.Какво да гледам при покупката
2.Среден разход
3.Какви парички излиза чипчето и дали модела подлежи на такова.
4.Скъпо ли е обслужването.
5.Как е ускорението в смисъл от 0-100(придимно хора с чипнати дизели ме инт,защото задължително ще го чипна след покупката)
6.Двигате,ходова част,електроника като цяло какви са му проблемите.
Гледам в мобиле.бг вървят 6-7 хилки,което ми се струва мн ефтино.Има ли някаква улофка.Мерси предварително на всички отзовали се.
Мисля да си продам алфата 156 и да си взема 525ТДС,но все още не съм сиг дали си заслужава.Имам няколко въпроса.
2.Среден разход
5.Как е ускорението в смисъл от 0-100(придимно хора с чипнати дизели ме инт,защото задължително ще го чипна след покупката)
Гледам в мобиле.бг вървят 6-7 хилки,което ми се струва мн ефтино.Има ли някаква улофка.Мерси предварително на всички отзовали се.
- M_krika
- младши ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0d и F15 M50d
- Мечтае да кара: BMW
Re: Покупка на 525ТДС
Колега само за цената мога да те посъветвам не си взимаи от мобилето за 6-7 хилки.Погледни колко струва един форд КА например 5000лв 2000 година а ти за 6000 искаш да караш BMW 5 серия малко нелепо ми се вижда
Даи някои лев повече сега зада неги даваш за части после,подръжката ще ти се стори кано на 2 коли едновремено.
Лично мое мнение твои са си парите ти си знаеш
Даи някои лев повече сега зада неги даваш за части после,подръжката ще ти се стори кано на 2 коли едновремено.
Лично мое мнение твои са си парите ти си знаеш
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive
То гаранция няма и за 15000 да си вземеш че ще е читава , измамници има много .А по добре зачакай малко и си вземи 525д или 530 д .
Аз лично повече за тдс не искам и да чувам ( лично мое мнение) дадох 12500 за нея - лъскач от всякаде ама не върви.Колко пари набутах по него за какво ли не по двигателя и той пак си остана супер тромав .
съвета ми е да внимаваш при покупката , по добре дай 60 лв за дагностика и преглед в Дарукар но да знаеш какво купуваш.Не прави моята грешка - не се подвеждай по цената.
Аз лично повече за тдс не искам и да чувам ( лично мое мнение) дадох 12500 за нея - лъскач от всякаде ама не върви.Колко пари набутах по него за какво ли не по двигателя и той пак си остана супер тромав .
съвета ми е да внимаваш при покупката , по добре дай 60 лв за дагностика и преглед в Дарукар но да знаеш какво купуваш.Не прави моята грешка - не се подвеждай по цената.

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
raziele написа:Здр на всички.
2.Среден разход
Колега най добре вземи да поразгледаш форума Е39,има толкова много теми за този автомобил!Ще добиеш представа за всичко каквото питаш,та даже и за това което не си се сетил да питаш.

Поразтърсих се и се отказах...Нещо никой не е доволен от тоя двигател
Ще се събират повече парички за 525д...Бтв никаде не открих каква е разликата между 525тдс и 525д?

raziele написа:Здр на всички.
2.Среден разход
Здравей и Добре Дошъл във форума.
1. Гледай всичко , като пиша всичко , значи наистина всичко , защото подръжката не му е от най евтините при БМВ. Гледай да е добре подържана , в оториирани сервизи и с оригинални , части. Ако има сервизна история я поразгледай внимателно и най вече ако е реално на повече от 220-250 000 км. гледай да са сменяни ГНП , турбо , дебитомера , помпите в резервоара и да не е прегрявана.
2. Градско в София е межу 10-12 -и зимата може да достигне и над 15 /става въпрос от наблюдението ми върху такава автоматик/ , общо взето според карането.
3. Модела подлежи на чипосване стига да ти е перфектна колата , иначе след чипосването веднага може да сдадът багажа някои по скъпи части като турбината например.
4. Ами по скъпо е от на останалите марки автомобили и от на 3-та на БМВ например. Много зависи и това дали купуваш оригинални части , които са малко по скъпи и съответно може би по надеждни от репликите им. Има една тема за цени на части по нагоре в раздела , съветвам те да я погледнеш , за да си отговориш на този въпрос.
5. Ами ускорението на такъв автомобил с чип е много добро , като се има впредвид , че това е дизелов автомобил и естественно не е спортен.
6. Този модел няма кой знае колко електроника в него и не е толкова капризен. Двигателите са здрави , даже някои ги наричат най здравите дизелови двигатели на БМВ , но естественно си изискват добра подръжка , т.е. гледай да вземеш добре подържан екземпляр , колкото и трудно да се намира такъв.
Успех в покупката!!!

- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
Ако двигатела беше чак толкова проблемен бмв нямаше да го пуснат в производство! Просто всеки иска готина евтина лимозина пък и то бмв 5-та серия и тдс-а е най-евтиния варянт като всеки си мисли че аиде дизелче най-малкото ще харчи малко ноо не идва другия момент. Караме с гадна корабна нафта с обогатители и примеси за да я докарат горе долу приличащо вещество тип нафта. Нещо много просто доиде бате боико на влас сложи един от данс да отговаря за митниците и опа няма вече евтина нафта от чичковците с камионите нали. Я някой да отиде до Германия и да сипе немска нафта да видиме тоя тдс колко е умрял а.... или път някой замислял ли се е защо се карат в Германия доста тдс-ите ми щото там за 500-600 евро в сервиза първо че няма да те пържат с китаиски или турски части а оригинални ще ти сменят половината кола за тия пари и няма да имаш проблем второ пак отиваме на проблема с харченето като горивото ти е читаво няма да харчи 13-14-15 а 10 най-много 11 колкото трябва да харчи. А за "българските сервизчета и маисторчета" няма кво да се говори...!!! А пък иначе си вземи тдс за 5-6 хиляди лв и ела да сравниме твоя двигател с моя само че аз дадох повече пари за читав двигател а не измита нагласена и с некви джанти олеле колицата чудо - чудо но само на вънвен вид но сърчицето е издухало и от там се почват неразбиращите майстори сервизчета и многото даване на пари и тн...!!!
Това е моето мнение, не искам никой и по-никакъв повод някой да се съобразява с него....!!!
Това е моето мнение, не искам никой и по-никакъв повод някой да се съобразява с него....!!!
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
Колега всичко е късмет и е много относително, просто не може да живееш в Българската действителност и колата ти да не се счупи, каквато и кола да си вземеш рано или късно започваш да набутваш кеш
- animall
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Влака
моят съвет към колегата е следния. не разполага ли с някакви си 2-3 хиляди лева постоянни пари... въобще да не си купува тази кола. особенно тия картали дето ги гледа за по 5-6 бона... просто може да остане доста изненадан след евентуална покупка на тая кола. или пълен чук или гробницата на тутанкамон.
П.С. до колегата с теглича : ти затова ли я купи тдс-ката зашото имаше от каде да взимаш нафта?
това малко ми мерише на системата "ето ти копче, ушии си балтон"
П.С. до колегата с теглича : ти затова ли я купи тдс-ката зашото имаше от каде да взимаш нафта?
- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
animall написа:моят съвет към колегата е следния. не разполага ли с някакви си 2-3 хиляди лева постоянни пари... въобще да не си купува тази кола. особенно тия картали дето ги гледа за по 5-6 бона... просто може да остане доста изненадан след евентуална покупка на тая кола. или пълен чук или гробницата на тутанкамон.
2-3 хл.лв са много 1000 са достатъчни....
Колега когато я взимах нямах представа какво е положението, понеже в момента знам и виждам какво е то си давам равносметка че е трябвало бензин а не дизел но това е друга тема вече?! а това с копчето и балнона не го разбрах...
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
Някой някъде беше казъл ,че каквато и кола да си купиш винаги ще имаш от 2 до 7 проблема в нея ,които да те тровят.
ТДС-а не е най-здравия двигател ,но за тея пари караш БМВ 5-ца ,и ако го вземеш за 6-8 хиляди и маховик да сменяш (1300лв) и плочка (800лв) и глава да смениш (700лв) и цялото окачване и умната дюза (1000лв) да смяниш пак караш БМВ 5-ца за под 10 бона. Друг е въпроса ,че трябва да имаш нерви за ги смениш всичките тея работи ама образно говоря. Аз лично моята я взех доста евтино доста неща се чупиха, доста неща смених или си направих сам, и въпреки това пак ми излезе на сметка. Така ,че всеки си решава какво му дава в тая шибана държава. Пътища много. Мен ТДС-а ме устройва прави мизерийки ама аз съм му хванал челъмите. И като сложа на кантар цената на частите дето съм сменил и километрите дето съм извъртял пак идва по-евтино от бензиновата версия. Както казах всеки си прави сметката. Мисли. Всичко е компромис. А ако искаш кола дето да няма проблеми вземи си мерцедес 124 комби или пежо 405 GRD (94г) или 1,9 дизел мотора на WAG групата слагат го и на ауди тоя мотор забравяш ,да отваряш предния капак.
Успех.
ТДС-а не е най-здравия двигател ,но за тея пари караш БМВ 5-ца ,и ако го вземеш за 6-8 хиляди и маховик да сменяш (1300лв) и плочка (800лв) и глава да смениш (700лв) и цялото окачване и умната дюза (1000лв) да смяниш пак караш БМВ 5-ца за под 10 бона. Друг е въпроса ,че трябва да имаш нерви за ги смениш всичките тея работи ама образно говоря. Аз лично моята я взех доста евтино доста неща се чупиха, доста неща смених или си направих сам, и въпреки това пак ми излезе на сметка. Така ,че всеки си решава какво му дава в тая шибана държава. Пътища много. Мен ТДС-а ме устройва прави мизерийки ама аз съм му хванал челъмите. И като сложа на кантар цената на частите дето съм сменил и километрите дето съм извъртял пак идва по-евтино от бензиновата версия. Както казах всеки си прави сметката. Мисли. Всичко е компромис. А ако искаш кола дето да няма проблеми вземи си мерцедес 124 комби или пежо 405 GRD (94г) или 1,9 дизел мотора на WAG групата слагат го и на ауди тоя мотор забравяш ,да отваряш предния капак.
Успех.
11 мнения
• Страница 1 от 1