газ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batko_koko » 11 Юли 2005, 13:34

На мен с газовият инжекцион градско в ПЛОВДИВ (незнам в СОФИЯ как ще гори) ми гори 13 на нормално каране (не като тролей) с климатика 15. Като го карам пестеливо в града ми гори 11 без клима. Извън градско с 90,100 без клима ми пада на 7,5 които не вярва залагам си колата. а по магиктралата с 180,190 нито киометар по малко не съм падал от пловдив до софия и обратно ми деде 14,5 без клима.Много зависи кои и как ще е кара за горенето. но среден разход на градско извн градско е около 12.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ruskia_bg » 11 Юли 2005, 13:36

Дали че тя на бензин гори 14 ти на газ искаш 13

Как ве? Мойта на бензин градско повече от 12 не е качила (с вклучен климатроник и юркане) а при нормално каране - 10.5 , 11.
Преди малко е оставих да се прави, някъв се бил отказал и ми се обадиха. Утре ще е готова и ще споделя как е. Само се надявам да няма разлика в вървенето, иначе и на 15 съм съгласен ;)
Между другото на мен ми излиза 1450лв всичко (при познати ) :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от REMUS » 11 Юли 2005, 13:58

Ruskia_bg написа:

Как ве? Мойта на бензин градско повече от 12 не е качила (с вклучен климатроник и юркане) а при нормално каране - 10.5 , 11.

стига бе кви са тези разходи че моята 316и гореше повече как го правите този разход :shock: :shock: :shock: :shock: че на мен ако ми гори талкова ще я карам на бенз ве :confused:
как го засичаш този разход данеби да бъркаш в сметките :?:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ruskia_bg » 11 Юли 2005, 14:02

стига бе кви са тези разходи че моята 316и гореше повече как го правите този разход че на мен ако ми гори талкова ще я карам на бенз ве
как го засичаш този разход данеби да бъркаш в сметките

Резервоара до горе, карам 250-300 км след това пак до горе и така. Последниа път като го засякох (миналата седмица) ми даде 12.2 градско с климатик и много юркане. Незнам дали има значение , но карам с V-Power racing или OMW 100.
Затова и се надявам сега да не ми качи повече от 15

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 11 Юли 2005, 15:44

Айде и аз да попитам нещо. Ще действа ли разходомера като сложа газ. И по назад в темата някой беше казал, че освен инжекторите, ако не се кара от време на време на бенз няма какво да се повреди. Това значи ли , че е хубаво да се кара и на бензин- да речем 40-50 км?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от REMUS » 11 Юли 2005, 16:07

ivopicha написа:Айде и аз да попитам нещо. Ще действа ли разходомера като сложа газ. И по назад в темата някой беше казал, че освен инжекторите, ако не се кара от време на време на бенз няма какво да се повреди. Това значи ли , че е хубаво да се кара и на бензин- да речем 40-50 км?

Да ще действа той яма нищо общо с бензина :!:
Да хубаво е да покарваш на бенз отвреме навреме за да поработят инжекторите :!: те най-вече се прецакват от стоене а не от газта :!:
Моята практика е такава :arrow: решил съм да зареждам от една и съща газстанция и където и да ми свърши газта карам на бензин докато мина покрай набедената газстанция и тогава пак на тънко :mhihi:
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 11 Юли 2005, 16:44

REMUS написа:
Ruskia_bg написа:

стига бе кви са тези разходи че моята 316и гореше повече как го правите този разход :shock: :shock: :shock: :shock: че на мен ако ми гори талкова ще я карам на бенз ве :confused:
как го засичаш този разход данеби да бъркаш в сметките :?:

Колега този разход се прави като ти отслабне повечко десния крак иначе друг начин няма, ни диети ни фитнес :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batko_koko » 11 Юли 2005, 17:53

Але незнам ваще кви мотори са моита е с ванус може би затва. но ако някои не ми вярва за разхода да ми звнна ако има мерак да го повозя самоче да си сложи газ. Ако не даде тоиа разход дето съм го написъл подарявам му колата. Ниама заква да ви лжа А в града на каквото и карани да се кара които и да и кара МАХ разход на газ повече от 19 неможе да даде.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 11 Юли 2005, 21:56

занм че при добре настроена газоава уредба трябвада да гори около 1-2л повече газ отколкото бензин

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 11 Юли 2005, 23:32

Сега ми казаха за едни до басейна Спартак :roll: ...някои да знае нещо за тези хубавци как работят и т.н. :roll: А и какво да питам става въпрос за обикновена газова.. :idea: кои изпарител е по добър и т.н.. Обадих се и ми казаха, че за този месец ще ме вместят :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 12 Юли 2005, 8:54

batko_koko написа:...А в града на каквото и карани да се кара които и да и кара МАХ разход на газ повече от 19 неможе да даде.

Да де, ама 19 е доста повече от 13, сето си го написал преди това, нали?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ruskia_bg » 15 Юли 2005, 0:22

От 2 дни вече съм с газов инзекчион и както обещах сте споделя впечатлението си:
1. Вървенето е същото като при бензин с изклучение като пусна климата (на бензин не се усеста а на газ малко)
2. Налял съм 27-28 литра (35 ми е бутилката) и съм минал 208 км досега и има още газ(доколкото мога да смятам това прави под 14). И това при условие че е работила не малко на място (за настроика) и я юркам много последните 2 дни.

Засега съм доволен. Дано не ми създава проблеми в бъдеще. Като смятам колко карам я избивам за 7-8 месеца.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 LCI 530 xd MT

Мнение от sikar » 15 Юли 2005, 6:33

Ruskia_bg написа:От 2 дни вече съм с газов инзекчион и както обещах сте споделя впечатлението си:
1. Вървенето е същото като при бензин с изклучение като пусна климата (на бензин не се усеста а на газ малко)
2. Налял съм 27-28 литра (35 ми е бутилката) и съм минал 208 км досега и има още газ(доколкото мога да смятам това прави под 14). И това при условие че е работила не малко на място (за настроика) и я юркам много последните 2 дни.

Засега съм доволен. Дано не ми създава проблеми в бъдеще. Като смятам колко карам я избивам за 7-8 месеца.

Колко излезе газовия инжекцион?

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 15 Юли 2005, 9:20

А юркането каде е? Градско или.....?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 15 Юли 2005, 10:31

Един приятел си сложи на 320-ката обикновена газова бутилка и след два три дни кутията , в която се намира въздушния филтър цъфна като майска роза :mhihi: :mhihi: .Това при газовия инжекцион може ли да се случи, че и аз вече взех да си мисля за газ с тая цена на бензина :uups:

ПредишнаСледваща

Назад към E36