318ис - проблем с вървенето
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Re: 318ис - проблем с вървенето
C8699HX написа:Направо сменяй и маховика щом си почнал![]()
![]()
Ми да, цял комплект с 6кг от М20 л-жетроник, хората са доволни а като пари е същата работа
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 GTS
стан написа:C8699HX написа:Направо сменяй и маховика щом си почнал![]()
![]()
Ми да, цял комплект с 6кг от М20 л-жетроник, хората са доволни а като пари е същата работа
Та това колко ще рече???

petio_bmw 318is написа:може и да е заминал съединителя,ама тои неоказва влияние на тва че колата вдига бавно оборотите,напротив ако е свършил трябва да се форсира по-бързо
Проблема, е че не ги вдига когат е примерно изнанагорно.... или пък когато самия мотор трябва да зацепи незнам точно как да го обясна, но все пак да отделя в последните 1-2см на хода на педала.... не е нормално

Абре то се е видяло, че всичко в ред ще мена.... пък дано някой ден ме изпрати от пауър на задната седалка

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
bavaromobila написа: пък дано някой ден ме изпрати от пауър на задната седалка:D:D
а дано да е скоро ,само гледаи да не влезнеш в багажника

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
bavaromobila написа:стан написа:C8699HX написа:Направо сменяй и маховика щом си почнал![]()
![]()
Та това колко ще рече???![]()
![]()
Не мога да ти кажа със сигурност понеже не съм го правил, някой беше споменал около 500лв със всичко
- eXee
- Потребител
-
- Кара: e36 316i -> m42b18
чка е темата понеже и мойта иска ми се струва тромава и от 3та нагоре трудно набира, но пък смея да призная ,че имам проблем и с ниските обороти!Така,че чакам с нетърпение да разбера края на историята преди да хукна по майстори
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
eXee написа:чка е темата понеже и мойта иска ми се струва тромава и от 3та нагоре трудно набира, но пък смея да призная ,че имам проблем и с ниските обороти!Така,че чакам с нетърпение да разбера края на историята преди да хукна по майстори
Провери си този вакума, който беше показан по напред в темата да ли е здрав, просто и на идея си нямаш какво влияние оказва на вървенето ако е спукан. Другото, което е сложи една добавка за прочистване на дюзи REDEX ( казвам ти нея, защото само нея съм ползвал и съм доволен) и ако фюлтрите са ти наред няма да имаш проблеми с вървенето в ниски обороти. Провери и да не смука въздух някъде след въздушния фюлтър.

- GANUK
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Ф10, 2011, седан 535d
и при мен проблема е 1 и 2-ра скорост...
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
GANUK написа:и при мен проблема е 1 и 2-ра скорост...
Мноооооого стара тема, колегата сигурно отдавна си е решил проблема.
- GANUK
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Ф10, 2011, седан 535d
знам, просто исках да следя темата...
а иначе напълно актуална си е за мен
)) 
а иначе напълно актуална си е за мен

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
сложи 28ца 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3-ка Black Edition
- Мечтае да кара: много неща...
- Детайли за колата: много черна....
И мен ме интересува тая тема... Колега кво стана смени ли съединителя, имаше ли ефект ?
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Колега нз. ти какво повече очакваш от М42, здрав двигател наистина, но по вървеж не може да се сравнява с М44. Според мен колата си ти върви, но ти си самовнушавашж
A и още нещо - имай в предвид, че като е по-хладно колата върви доста повече от колкото е 30+ градуса
Може и това да те заблуждава,че колата не ти върви 

Ако човек се позачете из този подфорум, ще открие много истини за този мотор. Аз самия се чудя що е толко не дъгав, реално това си е едно М50 ама с два цилиндъра по-малко, но е много по-проблемен мотор, много по-шантав. Всеки си мисли, че върви зверски, ама това е щото е с некъв утепан дросел с две клапички и реагира моментално на газта и затва секи като се качи и вика бах таа машина мноу върви, не е вярно това е бутафория. Ако вземем две еднакви е36 примерно седани, идвете да са сток мотори, сега коя на колко км е и на ква подръжка няма как да се изравни, иса ще дръпне първа и част от втора, ама след това всичко свършва. Така, че даааа иса е кола ама за града, ама гредата е, че нема как да се равнява с голф и астра щото е с по 200+ кила отгоре. Така, че не си мислете, че колите не вървят, те просто толкова си вървят, свиквате им и толкоз. има си момента разбира се, когато се повреди нещо, и иска смяна, диагностика или ремонт, ама да ми кажете, че иса не къса, е нема ка да стане, впрочем къса си той, къса джобове от разходи
Но едно му признавам, нема толкова идиотоустойчив мотор. Пример е колата на Допестара. Таа кола слезе от автовоза от италия, Кольо Закса не можа да я срине а искаше, после попадна в мойте ръце и аз имах не имоверното желание да роди, но не стана, после отиде в един див селянин из Лозенско и он неможа да го счупи, а Допестара си го знаем какъв е мародер и той не може да се справи с нея.

- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
На м42 дава много проблеми този вакум, който съм го показал по-нагоре в темата.И на представа си нямате тази гумичка с цена малко над 100лв колко работа върши
Ако някой и имал същия проблем нека го погледне този вакум.Ако е спукан колата няма да върви .... ако не се оправи напълно проблема просто сменете с някой ваш познат цялата дроселова клапа и вижте дали проблема ще се оправи. Общо взето ИС-а страда най-вече от тази клапа... много време съм се чудил от къде ми идват проблемите с вървенето на ниските и отговора беше там.
Иначе съединитела си има значение - ако боксува няма как да се очаква да върви колата, най-вече между превключването на предавките!!!Чува се един звук все едно оборотите падат и плавно потегля и го няма удара за седалката.Поне при мен беше така.
Друг проблем са повдигачите! Когато ми се разтракат колата не върви както трябва, а когато я запаля и не тракат-върви като луда.... слава богу и този проблем оправих и за сега колата си върви задоволяващо

Иначе съединитела си има значение - ако боксува няма как да се очаква да върви колата, най-вече между превключването на предавките!!!Чува се един звук все едно оборотите падат и плавно потегля и го няма удара за седалката.Поне при мен беше така.
Друг проблем са повдигачите! Когато ми се разтракат колата не върви както трябва, а когато я запаля и не тракат-върви като луда.... слава богу и този проблем оправих и за сега колата си върви задоволяващо

53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4