Ел.перка или виско?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
Ел.перка или виско?
След няколко дни ще пораскача системата че ще слагам нова водна помпа,та мисля да махам виското и да слагам ел.ерка
Предишня ми компакт беше с ел.перка и бях много доволен
Сега съм с виско
На ясно съм че с ел.перлата загрява по бързо,харчи по малко,върви повече и т.н.
Няма да са ми излишни мненята ви
Предишня ми компакт беше с ел.перка и бях много доволен
Сега съм с виско

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Re: Ел.перка или виско?
santo_bansko написа:След няколко дни ще пораскача системата че ще слагам нова водна помпа,та мисля да махам виското и да слагам ел.ерка![]()
Предишня ми компакт беше с ел.перка и бях много доволен![]()
Сега съм с виско![]()
Основното на Ел. перката е че разтоварва мотора , другото ти си го написал
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Всичко е вярно по двете мнения, без това че с ел. перка загрява по-бързо. Стига термостата да е в ред, загрява еднакво както с виско, така и с ел. перка. Основното предимство на електическата перка е по-ефективното охлаждане, има по-голям дебит без да се влияе от оборотите на двигателя и чувствително го разтоварва, както е писал колегата, особено в горещо време.
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
Аз го направих и съм доволе
няма какво повече да кометирам и да описвам за мен е по добрия вариант но мнение мнохо хора различн
очаквам liloff да се вкл. в темата и да даде един глас за ВИСКОТО 
- дон Цеци
- Потребител
-
- Кара: и псува щот му пречат на пътя
- Мечтае да кара: кот ми подарят,ама и да потдъжат
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Виското е пълна глупост нали?
Да бееее 
Ама на никой не му минава наум за надеждността.
Що Мерца ми е с виско и с 3 ел.перки? Ей така си слагали перки за кеф, а?
1000 пъти съм казвал... това е с цел поевтиняване. Една ел.перка е по-евтина от едно виско за производство.
Умирали ви конете... ми колко да умират? Като е постоянно зацепено виското все едно е умряла, ама като сте на магистралата при 40гр. температура отвън и набримчите клими, млими и всичко останало става ебаси шоуто. Щото фреоновия хич не грее и въобще не се намира пред водния... Т.е. всичкия топъл въздух минава пред водния
Мега ефективно! Без работещо виско е весело.
Съгласен съм, че ако се кара само в града е ОК да има ел.перка, затова няма и да видите на Фиат Чинкуеченто например виско, то се слага за надеждност... за да не ви изпуши колата докато карате на 150-200км. от най-близкия град. Не че сте застраховани, ако всичко се прави 2ра, 3та, 8ма ръка части. Това са премиум марки... нормално е да ги направят стабилни и да се застраховат с/у евентуални елементарни провали...
---
Да, М44 е с ел.перка
Що Мерца ми е с виско и с 3 ел.перки? Ей така си слагали перки за кеф, а?
1000 пъти съм казвал... това е с цел поевтиняване. Една ел.перка е по-евтина от едно виско за производство.
Умирали ви конете... ми колко да умират? Като е постоянно зацепено виското все едно е умряла, ама като сте на магистралата при 40гр. температура отвън и набримчите клими, млими и всичко останало става ебаси шоуто. Щото фреоновия хич не грее и въобще не се намира пред водния... Т.е. всичкия топъл въздух минава пред водния
Съгласен съм, че ако се кара само в града е ОК да има ел.перка, затова няма и да видите на Фиат Чинкуеченто например виско, то се слага за надеждност... за да не ви изпуши колата докато карате на 150-200км. от най-близкия град. Не че сте застраховани, ако всичко се прави 2ра, 3та, 8ма ръка части. Това са премиум марки... нормално е да ги направят стабилни и да се застраховат с/у евентуални елементарни провали...
---
Да, М44 е с ел.перка
- PNR
- младши ентусиаст
-
PNR написа:очаквам liloff да се вкл. в темата и да даде един глас за ВИСКОТО
liloff написа:Виското е пълна глупост нали?Да бееее
Що Мерца ми е с виско и с 3 ел.перки? Ей така си слагали перки за кеф, а?![]()
Умирали ви конете... ми колко да умират? Като е постоянно зацепено виското все едно е умряла, ама като сте на магистралата при 40гр. температура отвън и набримчите клими, млими и всичко останало става ебаси шоуто. Щото фреоновия хич не грее и въобще не се намира пред водния... Т.е. всичкия топъл въздух минава пред воднияМега ефективно! Без работещо виско е весело.
---
Да, М44 е с ел.перка
ама все едно знам какво ще стане а така Коце кажи им го ...
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Ел. перката е по-надеждна от виското,и определено е по-добрия вариянт.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- kobrata55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520
колеги а за дизела пак ли е по добре ел.перка и може ли да се направи и как става.мерси предварително
- PNR
- младши ентусиаст
-
kobrata55 написа:колеги а за дизела пак ли е по добре ел.перка и може ли да се направи и как става.мерси предварително
Всичко може да се направи стига желание да има
ако човек е пипкав му трябват време и нерви да го направи ако не е му трябват пари да палати на някой да му го направи това е цялата истина
Тъй, тъй. За единица свършена работа ел. перката сигурно консумира енергия от въздуха... А по отношение на надежност - а бе какво разбират онези от BMW, чакай ние да им кажем как е по добре. 
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- PNR
- младши ентусиаст
-
Chapai написа:Тъй, тъй. За единица свършена работа ел. перката сигурно консумира енергия от въздуха... А по отношение на надежност - а бе какво разбират онези от BMW, чакай ние да им кажем как е по добре.
никой нее казал че онея разбират по малко защотот едно коректно работещо виско си върши работата която трябва ( но нека споменем и още едно нещо че на някой като му се прецака виското не отива да си вземе ново оригинално от бмв а някво от някъде което дефакто не се знае как работи) но на тези малките моторчета дето повечето колеги са с такива 316 и 318 ел перката си върши супер работа ... защотот определено облекчава моторчето ...
още едно нещо според мен защо при всички тунинг проекти дори на М3 слагат ел. перки
но иначе виското си е добро съдейки се по факта пък че при големите мотори се е запазлио и си седи. Примерно м3 не е излизало никога с ел перка само компактчета м43 и м44 са с ел перка, всичко останало заводски си е само с виско те си го знаят хората много добре ние си правим тука някакви преработки дето на нас ни харесват повече или по малко и така ...това е цялата истина ...
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3