Как да си сваля колана по-надолу
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- radik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 3.0 218 hp
Как да си сваля колана по-надолу
как се сваля колана на комбито, защото е много на горе и ми жули врата. десния до шофьорът е надолу, така че може?
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Re: Как да си сваля колана по-надолу
Доколкото знам, не можеш да регулираш само колана - вързан е със седалката. Така че дръпни седалката напред и се довери на "всезнаещите" специалисти по ергономия на БМВ 

George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
AGD написа:... не можеш да регулираш само колана - вързан е със седалката....

седалката назад - колана нагоре
седалката напред - колана надолу
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
или откачаш жилото под седалката и колана долу 

Барай шишарката Минкеее ....
- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
тва е голема простотия верно,епа аз като съм 190см един ден ми е кеф да карам залепен за волана друг ден размазан като бей и да гледам през задното стъкло и колана ше ми откине главата,мн правилно се изрази колегата по горе "всезнаещите" специялисти по ергономия

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
radik написа:как се сваля колана на комбито, защото е много на горе и ми жули врата. десния до шофьорът е надолу, така че може?
Да както казаха колегите, проблема е в теб а не в колата. Сега сериозно аз съшо карам с откачено жило и колана седи долу. Чопчето се намира зад седалката долу в ляво. Или по лесно да ти го обясня сядаш на задната седалка и поглеждаш лявата релса на предната седалка, там е хванато жилото с едно като зегерка, махаш и караш.
Успех.
"всезнаещите" специалисти по ергономия са го направили така, за да може колана максимално ефективно да си върши работата (да минава точно през рамото).
Това е сметнато на базата на стандарти размери и тегло на пътниците и е съобразено с размерите на шофьорското/пътническото място и възможните движения на седалката ...
На Любо Ганев може и да не му е съвсем комфортно на такава седалка, но за 99% от хората това са точните настройки
Това е сметнато на базата на стандарти размери и тегло на пътниците и е съобразено с размерите на шофьорското/пътническото място и възможните движения на седалката ...
На Любо Ганев може и да не му е съвсем комфортно на такава седалка, но за 99% от хората това са точните настройки
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Има си правилни и неправилни позиции за сядане в колата. Аз пък не искам винаги със седалката да си местя и колана и честно казано никога не ми е пречил в 5-цата нито в Е39, нито в Е34.. скоро карах и Е61 и там също не ми е пречил. Общо взето е сметнато по височината на тялото. Ако седиш напред, значи краката са ти къси, съответно си нисък и колана ти трябва да е по-надолу, когато седиш назад - обратно. А когато си дълъг и си седнал така, че колената ти опират във волана - тогава положението на колана ти е най-малкия проблем, особено когато се наложи да коригираш бързо посоката на колата с волана при пре/недо-завиване или още по-страшно - да се наложи да се разпъва airbag-а.
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
На мен също не ми се е налагало да променям каквото и да е по колана, винаги ми е било удобно.
Според мен това е направено не само заради удобството, а и за да е равна страничната колона.
Имам приятел, които при катастрофа си удари главата точно в регулатора на колана, травмите не бяха леки.
Според мен това е направено не само заради удобството, а и за да е равна страничната колона.
Имам приятел, които при катастрофа си удари главата точно в регулатора на колана, травмите не бяха леки.
Touring & windsurf club
Това пак с местенето на седалката него знаех!Според мен е яко
.Да ли да не го метне някои в темата Скритите екстри?

- M_krika
- младши ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0d и F15 M50d
- Мечтае да кара: BMW
Е колега просто не си му обърнал внимание явно не е скрита екстра просто удобство
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive
11 мнения
• Страница 1 от 1