Зимна нафта
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Re: Зимна нафта
Сипвал съм и Алпин и Лукоил и обиновена нафта от ОМВ и винаги звярът е палил без проблем зимата. Доколкото четох в един руски сайт, колата има супер система за подгряване и там казваха, че спокойно може да се кара например с нафта ппредвидена за -15 при -20 градуса. Естествено най-доре ми върви с Алпин, но най близкото ОМВ е на 50 километра и не винаги мога да заредя от там. Никога не ми е замръзвала нафта от ОМВ или Лукоил за толкова години каране. Не зная на какви горива попадате. И добавки никога не съм сипвал в нафтата. Но и откакто съм с Е46 дизел никога темпертурите не са падали под -16 градуса.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
ОМВ Алпин дизел=никакви проблеми 

- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
Всичката нафта е една и съща,идва от един и същ источник.Изключения правят само 100октановия бензин и алпин дизелът на ОМВ които са внос.
Работата е там,че в някои бензиностанции се злоопотребява и то точно там където няма контрол.
Затова някой е доволен от било то Шел,лук,еко а други не са.Това което ми прави впечатление че никой не казва нищо лошо за ОМВ,съжалявам само че го няма в Сливен.
Работата е там,че в някои бензиностанции се злоопотребява и то точно там където няма контрол.
Затова някой е доволен от било то Шел,лук,еко а други не са.Това което ми прави впечатление че никой не казва нищо лошо за ОМВ,съжалявам само че го няма в Сливен.
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Темата е дискутирана и горивата са тествани в камера от друг форум.
Алпин дизел се нарежка на първа позиция след това го следва Шел от там нататък нещата бяха трагични.
Алпин дизел се нарежка на първа позиция след това го следва Шел от там нататък нещата бяха трагични.
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Екстра е Alpin-a! Последния път като зареждах, вече го бяха пуснали и преди да заредя имах premium za 40тина км по борд. комп.. Сипах 10литра алпин и сега е на привършване(пак остават 30-40км по борд.), но съм карал 190км градско...
Чак ми е зор да повярвам..

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Тези от ОМВ трябва да ни дадат карти за намаление само им хвалим стоката 

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Gh0s7 написа:Екстра е Alpin-a! Последния път като зареждах, вече го бяха пуснали и преди да заредя имах premium za 40тина км по борд. комп.. Сипах 10литра алпин и сега е на привършване(пак остават 30-40км по борд.), но съм карал 190км градско...Чак ми е зор да повярвам..
Екстра си,гори ти 5.3 градско...
На мен,ако ми гори толкова на извън града ше си бия гъза у тавана

Gh0s7 написа:Екстра е Alpin-a! Последния път като зареждах, вече го бяха пуснали и преди да заредя имах premium za 40тина км по борд. комп.. Сипах 10литра алпин и сега е на привършване(пак остават 30-40км по борд.), но съм карал 190км градско...Чак ми е зор да повярвам..
Колега от кое OMV зареждаш ?
Предлага всеки който пише по-темата да посочва от кои бензиностанций е доволен и от кои не.(къде се намират),защото виждам разлика между Shell-a на "Владислав Варненчик" и този на "Почивка",а също OMV на "Мир" и това под стадион "Варна"
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
Face написа:Екстра си,гори ти 5.3 градско...
На мен,ако ми гори толкова на извън града ше си бия гъза у тавана
Да, и по борд. това показа... 5.4/100, е вярно, че карах главно вечерта след пиковите часове де, но все пак..

@marchan: Ами точно този случай за който говоря, заредих от OMV-то на автогарата, обаче ми се струва, че веднъж ме метнаха там... Сипах 30 литра и ми отчете, че имам нафта за 450км, а не бях настъпвал нещо, че да се каже че средния разход е бил някъв висок и да го е изчислило според него.. Иначе най-често зареждам от ОМV-то под стадиона, а най-рядко на това на околовръстното.
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Аз ако си вярвам на борда,ше остана на пътя.На извънградско ми показва 4.3,при реален разход 6-6.5...
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
Е, не знам, при мен си го смята, точно колкото е. Като тръгвам на дълъг път, нулирам разхода в началото и в края на пътуването ми го показва, точно колкото и аз си го смятам.
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
По темата ... искам да искажа лични впечатления от: шел ви пауър дизел, цената е доста над останалите на 2.06 заредих, но останах доволен, зареждах лукойл ... но май го развалиха нещо, еко също съм доволен, ромпетрол ... малко по-висок разход, но и по-добра работа на двигателя, ОМВ ... много зависи от къде сипваш .... на места е супер на места няма разлика с лукойл ..... Ами това е от мен .... доста си правя експерименти с различни горива ... и за мен шел ви пауър дизел, еко и ако уцелиш ОМВ е най-добре ... но ако сложиме и фактор цена ... май на Лукойл с 7ст отстъпка става най-добре 

- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
еее ади бе кажи речи 200км с 10 литра само градско ? Тука малко ми понамирисва. 50-60км от тия 200 я бута на свободна ли ?

- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
колеги аз само ще кажа НЕ СИПВАЙТЕ ОТ ЛУКОЙЛ голям боклук веднъж сложих от там и колата ми се разхлопа като голф двойка ЕКО И ОМВ са бензиностанцийте за мен,
но всеки сам решава

Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- iliq_vasilev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90///320d
Аз зареждам Max motion ОМВ и съм доста доволен,има разлика във вървенето на колата,сипвал съм и V power на шел,който е доста скъп-2,72лв,но не мога да осетя разлика.Има и добавки,които съм слагал на лик и моли,за зимата,да не замръзва нафтата.
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3