Алтернатор

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Алтернатор

Мнение от KPETEH » 04 Ное 2009, 11:08

Здравейте,
Пиша тема щото няма търсачка, а ми е спешно.
Преди 4-5 дни започнаха да светят 3 лампи на таблото. За акумулатора, за накладките и за ръчната. Светят слабо и в зависимост от оборотите на мотора угасват. Оказа се, че алтернатора не зарежда. Свалих го и смених регулатора на тока защото се беше стопил. Вчера го качих на колата и след като запалих лампите продължиха да светят. След 3-4 минути изгаснаха - зарадвах се. След още 5-6 минути обаче светнаха отново. Оказва се, че продължава да не зарежда. Трябва ли да сменя и четките? От какво грее този регулатор? Не мога да си обесня принципа на повредата... Ако някой може да ме насочи, за някви белези да мога да разбера какво не му е наред. Нещо жици ли? Много съм зле с ел. инсталациите. Благодаря.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Грозната Лети
Детайли за колата: Чопли семки упорито

Re: Алтернатор

Мнение от longy » 04 Ное 2009, 12:16

Сваляш,разглобяваш,и виждаш къв е проблема.Динамото поне лесно се сваля :yes: Аз миналата седмица освен динамато и стартер свалях.ТАка здраво бе закъсил ,че дърпаше по 7 волта на палене :shock: А плочката с нова ли я смени?Тя си върви комплект с четките по принцип :|

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30М40Б18 touring/MB190 1.8
Мечтае да кара: еМММММ

Мнение от dido-bmw » 04 Ное 2009, 20:52

Добре е да смениш и четките.Но преди това провери акумулатора да не е пробила някоя клетка.И огледай навсякъде да няма замасен плюсов кабел или силно окислена маса.
Поздрави.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 05 Ное 2009, 1:07

добре е да си купиш нов алтернатор

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 05 Ное 2009, 1:09

той е по скъп от триеската ве колега :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 05 Ное 2009, 16:56

Здравейте,
не можех да чакам и купих вчера и четките. Проблема изчезна, само дето не знам колко ше изкарат тия новите четки. Старите според мен си имаха бая месо още. Плочката отделно 18лв. и четките отделно 13лв. Тва от един магазин на Сливница и Раковска. Друг не знам. Малко скъпо ама тфа е. За са тръгна дизела. Благодаря за мненията.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 05 Ное 2009, 17:15

KPETEH написа:Здравейте,
не можех да чакам и купих вчера и четките. Проблема изчезна, само дето не знам колко ше изкарат тия новите четки. Старите според мен си имаха бая месо още. Плочката отделно 18лв. и четките отделно 13лв. Тва от един магазин на Сливница и Раковска. Друг не знам. Малко скъпо ама тфа е. За са тръгна дизела. Благодаря за мненията.

Те "месо" може да са имали, но да са били износени неправилно, тоест на една страна или пък да са отслабнали пружините на четкодържателя :idea:
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 05 Ное 2009, 17:43

Ами Ники ще изкара 3-4 години :mhihi: , мойте от последната смяна тая пролет се прецакаха. Добра честота на износване за 20-30лв.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 19 Ное 2009, 15:20

Ново 20. Оказа се, че днес пак светнаха лампите. Проблема не е в четките ами в ротора или по-точно в медните рингове които контактуват с четките. Износили са се до нула. Тука вече не можах сам, та го остаих на майстор. Лазер ми е. :(

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 19 Ное 2009, 15:59

По-добре да беше взел за 30-40лв употребяван от форума, а сега и пари за майстор, кво ще го прави тоя износен колектор, ами ако има и диод за смяна :) .
Не наливай повече пари в тоя, така се случва като този преди теб не е уцелил четките.
Иначе и пръстените се сменят, ако е някакъв рядък модел :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 19 Ное 2009, 16:10

Ники е над тия неща, нов / втора ръка, предпочита да си го прави. А и как да предположи че няма да е от четките :)

Свиркай Кретен ако търсиш алтернатор, знам тук там има няколко по колегите от форума.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 24 Ное 2009, 15:29

Абре оправиха го за 50 лева. Нов колектор(пръстените) Бош, престъргван на струг, щото за тоя алтернатор колектори нямало. Бил некъв рядък модел. Та увеличиха вътрешния размер, че да стане, набиха го. Смениха и лагерите, че се чуваха верно. Аз го пробвах на пода в хола ама не можах да го отворя и понеже е от алумин(май) и реших да не го напъвам. После обаче с монтажа яко зор, не схте да влезе единия болт къде го държи отдолу. Ръчкам правя и не ще и не ще. А го бях свалял 4 пъти преди тфа без никфи засечки. Та се усъмних у майсторите и кво гледам. Наще момци удряли с чука за да го отворят(дето аз не смеех за да не го прееба) и подбили дупката, та винта не искаше да мине, ма нищо престъргах до малко отвора с една ножица и зе че стана. Абре уж хубава работа, ама пак беха си оставили ръцете. Са поне треа да кара още 10-тина години :mhihi: Имам гаранция 6 месеца. Тия момчета са в младост 3. Ако некой му треат контакти да пише, ше му дам. Мен ако ми се наложи някога пак да праа нещо по алтернатови сам ще си го праа. Струг имам, не съм и грозен :mhihi: Айде лек ден.

Назад към E30