Ниска (виснала)задница на Е34-обмисляне на варианти

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: E34

Ниска (виснала)задница на Е34-обмисляне на варианти

Мнение от ivan. » 18 Ное 2009, 14:44

Колеги тревогите са ми относно ''стойката''на колата.
Ниска задница,предполагам омекнали пружини.Колата няма нивомат.
Сега се чудя дали да сваля предницата или да повдигна задницата :roll:
Положението е следното:
-самата кола е доста висока;
-задницата ,макър е виснала е по-висока,от тази на другата ми Е34-ка,която е с м-ково окачване(което се изписва по ВИН,но и то няколко вида,та да го обясня-разликата е в пружини,амортресйори,стабилизираща щанга,тампони ,докато върха на сладоледа е нивомат за двата моста)
-Ако повдигна задницата(както е в момента)имам съмнения,че пак няма да ми харесва,защото ще стане прекалено висока(според мен);
-повече клоня за сваляне на предницата;
Обмислям варианти да й монтирам предни м-кови пружини и амортресйори и в момента разглеждам каталози дали са съвместими,тъй като колата е 525ix и има доста разлики в окачването.Не става въпрос за брутално спортно окачване ,просто искам да подобря визията ,така че да не ме дразни.Също да запазя комфортната возия.
Обмислям и вариант за рязане на предните пружини, нищо не разбирам от окачване :oops:
и се чудя дали с подкъсяването на пружините,дали няма да ми трябват и подходящите амортресйори.ако е така-кой ли са'' моите''.
Общо взето съм доста объркам и всеки съвет ще ми е от помощ.
В същото време се ровя за различните видове оригинално предлагани окачвания за Е34.
Големи благодарности на всеки дал мнение,което ще ме улесни при взимане на решението ми
Kрайния вариант е две нови задни пружини по ВИН,но искам да го избегна (по-горе съм писал),защото мисля,че задницата си е достатъчно висока
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Re: Ниска (виснала)задница на Е34-обмисляне на варианти

Мнение от \MITETO\ DSB » 18 Ное 2009, 16:19

Иване вдигни си задницата. По добре ще е за зимата все пак си ИХ.
То пък при тебе няма сняг :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 18 Ное 2009, 16:22

Аз имам същия проблем,но при мен задните амортисьори са сдали багажа отдавна.
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

Аватар

Мнение от ivan. » 18 Ное 2009, 16:32

BULL3T написа:Аз имам същия проблем,но при мен задните амортисьори са сдали багажа отдавна.
Моите амортресиори са копче-проблема явно е в пружините.
Проблема ,в частност е при доста колеги.
Нека да не превръщаме темата в отделен частен случай.
ПАСССС
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 18 Ное 2009, 17:27

Ванка здрасти, има доста начини чрез които можеш да го направиш:
1. Вземи си комплект пружини - 40/10;40/30;60/40;40/20 и т.н. - като предни ако е повече от
40 свалянето ще трябват и други хаморт.
Ето ти примерно един линк в който има страшно много работи за Е34. Мен лично ми допада KW 40/40 кит;
http://www.nh-tuning.de/

не съм проверил дали има доставка до BG и начин на плащане но ако има може да станем и двамата клиенти на собственика.

Другия начин е чрез нашия Митко да си поръчаме разбирасе не от този линк!!!

За мен лично ако правя нещо си мисля че най добре ще бъде с цял кит!
Другия начин вземаш 2 пружини + примерно Кони Спорт рег. и т.н.

Вариянта с резването на пружините и мен ме блазне :mhihi: търся единствено визия но всички казват не та не....

Ако искаш да коментираме нещо пиши на Skype че и аз съм на тоя хал, само дето имам проблем с гаража...

Успех

Аватар

Мнение от ivan. » 18 Ное 2009, 19:31

Привет Пепи,
при мен въпроса е по- сериозен ,ама при теб едно м-ково окачване и до там ,ако искаш ще ти снимам тдс със такова окачване ,придружено с тесния бъбрек,забол муцуната...сече буквално завоя и съвсем отговрно казвам ,че при това окачване Е-класа е постоянно на ЕСП ,ЗА ДА ме следва.......
ще пишем :yes:
Другия ми вариант е да си карам така и живи и здрави нивоматно окачване навсякъде ,май ще е най-добрия избор за их.
Като чуя само думата ''кони'' лошо ми става,не да го сложа на ежедневка.
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 18 Ное 2009, 22:04

:OT:
Аз точно в това Кони съм се прицелил и пружини 60/20 на Фк. Разкарвам нивомата напролет и боцкам ниското окачване + хамортесьорите.

По темата.

Свали си предницата. Можеш да я свалиш до 40мм без да сменяш амортесьорите. Всичко по-надолу ще те доведе до размисли над това какви аморт. да си вземеш. Ако ме питаш мен си вземи кит на Bilshtein който сваля 25/20. В тази цена влизат комплект аморт. Bilshtein B12 + 4 пружини H&R. Това всичкото идва на цена 1400лв., но е най-доброто. Честно казано ми се струва, че това си е оригиналното М окачване (за билщайна говоря). А ако искаш да подобриш още повече поведението в завой можеш да си сложиш Nurburgring щанга отзад която е 20мм срещу 15мм стандартна. Цената й е 280лв. в Дару заедно с тампоните.

Всичката информация съм я черпил от Пощальона, който разнася писмата с пружини Eibach задни -30мм и предни (FK според мен) - 60мм (или повече) и Nurburgring щанга 20мм. и Кони спорт отпред. Вози ме по едни завои с това окачване и като слезнах ми се искаше да засиля колата си в дерето. Няма такъв кеф с това неговото окачване :)

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Аватар

Мнение от ivan. » 18 Ное 2009, 22:06

Zubcho написа::OT:
Аз точно в това Кони съм се прицелил и пружини 60/20 на Фк. Разкарвам нивомата напролет и боцкам ниското окачване + хамортесьорите.

По темата.

Свали си предницата. Можеш да я свалиш до 40мм без да сменяш амортесьорите. Всичко по-надолу ще те доведе до размисли над това какви аморт. да си вземеш. Ако ме питаш мен си вземи кит на Bilshtein който сваля 25/20. В тази цена влизат комплект аморт. Bilshtein B12 + 4 пружини H&R. Това всичкото идва на цена 1400лв., но е най-доброто. Честно казано ми се струва, че това си е оригиналното М окачване (за билщайна говоря). А ако искаш да подобриш още повече поведението в завой можеш да си сложиш Nurburgring щанга отзад която е 20мм срещу 15мм стандартна. Цената й е 280лв. в Дару заедно с тампоните.

Всичката информация съм я черпил от Пощальона, който разнася писмата с пружини Eibach задни -30мм и предни (FK според мен) - 60мм (или повече) и Nurburgring щанга 20мм. и Кони спорт отпред. Вози ме по едни завои с това окачване и като слезнах ми се искаше да засиля колата си в дерето. Няма такъв кеф с това неговото окачване :)

Поздрави
Иво поздрави и от мен
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 18 Ное 2009, 22:45

щом си с нормално окачване и амортисьорите са ти добре, си вземи 2 нови пружини , наистина при е34 това е болка... ако не искаш нови си вземи 2-ра ръка от туринг без нивомат :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 18 Ное 2009, 23:13

ivan. написа:Привет Пепи,
при мен въпроса е по- сериозен ,ама при теб едно м-ково окачване и до там ,ако искаш ще ти снимам тдс със такова окачване ,придружено с тесния бъбрек,забол муцуната...сече буквално завоя и съвсем отговрно казвам ,че при това окачване Е-класа е постоянно на ЕСП ,ЗА ДА ме следва.......
ще пишем :yes:
Другия ми вариант е да си карам така и живи и здрави нивоматно окачване навсякъде ,май ще е най-добрия избор за их.
Като чуя само думата ''кони'' лошо ми става,не да го сложа на ежедневка.

Здрасти отново, аз също споделям мнението на Иво, най добре цял кит. Говорих преди малко с едни приятели ралиджии и то на доста високо ниво и те казват цял кит и нищо друго. Проблема при мен е че мерих с линийката и няма да стане :( кората под мотора ще ми опира яко като влизам в гаража :confused: Ванка за кое окачване казваш да ми снимаш не те разбрах :dunno:

:OT: Иво кат те видя в събота в Сф. ще си поговорим с това дет ти го мислиш...

Успех момчета

Ванка пиши в Skype :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 18 Ное 2009, 23:19

Zubcho написа:......Ако ме питаш мен си вземи кит на Bilshtein който сваля 25/20. В тази цена влизат комплект аморт. Bilshtein B12 + 4 пружини H&R. Това всичкото идва на цена 1400лв.,......

Bilstein B12 е комплект, който се състои от амортисьор Bilstein B8 (с по-къс ход) и пружини Eibach. Цената в сайта на Bilstein е 850 евро. 1400 лева е когато ги купиш с някаква отстъпка, ако има такава.

П.П. NH-Tuning доставят до България, аз оттам купих моите пружини. Плащане през Paypal или банков превод, евентуално кредитна карта.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 18 Ное 2009, 23:45

Оп грешка малко в инфото което дадох. Така е като слушам с половин око. :D
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Red Fanatic
Аватар
Кара: Е34 М50B20
Мечтае да кара: Е34 M5, E30 M3
Детайли за колата: 209 LIMITED SLIP DIFFERENTIAL (25%)
210 ANTI-BLOCKIER-SYSTEM ( ABS )
216 SERVOTRONIC
220 SELF-LEVELING SUSPENSION
288 LT/ALY WHEELS
302 ALARM SYSTEM
320 MODEL DESIGNATION, DELETION
339 SATIN CHROME
401 SLIDING/VENT ROOF, ELECTRIC
411 WINDOW LIFTS, ELECTRIC
423 FLOOR MATS, VELOUR
430 INT/EXT RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE
498 HEADRESTS IN REAR, MECHANIC. ADJUSTABLE
500 HEADLIGHT WASHER SYS/INTENSIVE CLEANING
520 FOGLIGHTS
529 MICRO FILTER
556 EXTERIOR TEMPERATURE DISPLAY
560 CO-PILOTS IN RR COMPARTMENT
562 MAP READING LIGHT
571 BOOSTED POWER SUPPLY
676 HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM
687 RADIO PREPARATION
708 M-SPORT LEATHER STEERING WHEEL II
814 ITALY VERSION
855 LANGUAGE VERSION ITALIAN
899 EXPORT-FAHRZEUG

Мнение от BoLiViV » 19 Ное 2009, 1:12

Абе адаш сваляй ниско доло и гас колкото може какво и се чудиш!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 19 Ное 2009, 1:28

Postman написа:
Zubcho написа:......Ако ме питаш мен си вземи кит на Bilshtein който сваля 25/20. В тази цена влизат комплект аморт. Bilshtein B12 + 4 пружини H&R. Това всичкото идва на цена 1400лв.,......

Bilstein B12 е комплект, който се състои от амортисьор Bilstein B8 (с по-къс ход) и пружини Eibach. Цената в сайта на Bilstein е 850 евро. 1400 лева е когато ги купиш с някаква отстъпка, ако има такава.

П.П. NH-Tuning доставят до България, аз оттам купих моите пружини. Плащане през Paypal или банков превод, евентуално кредитна карта.

Яворе здрасти, това е доста добра новина за NH-Tuning, аз съм си харесал KW 40/40 :)
Този комплект на Bilstein от къде може в BG да се поръча и имали за Е34 :shock: До му и на гаража май ще го мисля по скоро какво да го правя... :mhihi: :paranoid:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 19 Ное 2009, 10:28

В България мисля, че ХееД 91 ( http://www.heed-auto.com/ ) са представители на Билщайн, също и Манимпекс (има и още разбира се), но не знам дали доставят цели китове... просто не съм питал, понеже на мен ми трябваха само задни амортисьори Б8. Така или иначе ги поръчах от Германия за да съм сигурен в качеството. Б12 китовете ги дават 25/20 (няма да закачва на рампата в гаража ти вероятно), което за 850 евро без доставка мисля, че е най-доброто на пазара във високия клас марки ако говорим за нерегулируеми окачвания. Ако си купиш поотделно същите пружини от Айбах, а амортисьорите от Билщайн задължително ще ти е по-скъпо.
В НХ-Тунинг не можах да намеря В12 кит за Е34, но ако го питате чичката предполагам ще даде добра цена нищо че го няма в каталога му.

Другото нещо - който иска непременно КОНИ Спорт (регулируем) трябва да знае, че регулирането отпред е детска игра, но отзад не съвсем - трябва разглобяване за да се натягат/отпускат, аз затова за отзад избрах Билщайн, като ги сложа след Нова година и натрупам впечатления ще пиша в темата ми.
На сайта на КОНИ също има каталог, не си спомням дали имт конкретно за Е34, макар че би трябвало, но те също имат цели китове. Не знам кой им прави пружините, но едва ли някоя несериозна фирма.

Една обща препоръка ще си позволя да направя към всички - не жалете пари за хубаво окачване, то се изплаща с дълга служба и добър пърформанс, който много, ама много често липсва като комбинация при евтините окачвания. Не защото робувам на марки, а защото похарчените от известноте марки R&D пари обикновено гарантират качество във времето.

Следваща

Назад към E34