318ис - проблем с вървенето
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 GTS
318ис - проблем с вървенето
Колеги знам, че има много теми за проблемите с вървенето с м42, но по моя преценка реших да напиша нова тема.Нещо ми се струва, че от няколко дни колата не ускорява както трябва. Особено като изкачвам нещо ми се струва, че се мъчи. Проблема е най-вече на 3-та и 4та. Съединителя ми е тотално свършил - дали ще е от него?
Последна промяна bavaromobila на 08 Юни 2012, 14:32, променена общо 1 път

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Re: 318ис - проблем с вървенето
bavaromobila написа:Колеги знам, че има много теми за проблемите с вървенето с м42, но по моя преценка реших да напиша нова тема.Та ето и малко информация-Колата ми се струва нещо мудна,като и подам газ особенно в ниските обороти се някак си има лаг, при високите обороти горе/долу върви. Другото което е - на първа и втора скорост набира сравнително добре, но на 3та много бавно пълни оборотомера.... то е нормално на 3та бавно да пълни оборотите.. но при мен е прекалено бавно.И друго да спомена-като се заиграя с някоя кола по наклон значително повече го минавам, а като изкачваме примерно изнанагорно някъде доста по ме държи...Смених бензинова помпа, повдигачи, въздушен и горивен фюлтър, ламбда сонда.... някой вакоми по драселовата клапа... малко се подобри, но пак не е както трябва. Възможно ли е да е от съединителя... доста пъти съм го палил и отделя подщи горе... но възможно ли да дава чак такъв ефект за вървенето.. иначе компресията на цилиндрите си е всичко ОК.Благодаря
Колега може би си и свикнал на ИС-ка и затова ти се струва че не върви - Ако всичко е ОК както казваш няма причина колата ти да не върви както трябва - Замери я с друга ИС-ка и ще разбереш дали е в ред

- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Знам че и този ефект се получава като прекалено искаме от колата, но съм се качвал на друга ИС-ка и някак си оборотите вървят доста по ''мазно''.. вдигаше си оборотите без да се замисля. Доколкото знам като дам рязко газ на 2ра предавка примерно от 1500-1800об трябва веднага да се чувста тягата на мотора....... при мен този ефект и минимален... странно е но..

- stef4o_BMW
- ентусиаст
-
- Кара: настрани
- Мечтае да кара: M3 Power
- Детайли за колата: BMW E36 320 coupe
Ми щом си палил съединителя доста,смениго и виж как ще е.Щом като изкачваш се мъчи а като спускаш не,няма кво даруго да е.Комплект LUK има и за 170-180 лв.
Успех
Успех

- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Аз имам едно предположение. Тъй като я карам със 100 октанов бензин, но един ден сипах 95 на ЛукОйл. Докато не го изхабих колата не палеше от четвърт оборот и не вървеше, както трябва. 
А за съединителя мисле, че се проверяваше по следния начин... Заставаш пред бордюр, включваш 3-та скорост и лека полека пускай съединителя. Ако не тръгва да гасне, то тогава си за смяна на съединител
!

А за съединителя мисле, че се проверяваше по следния начин... Заставаш пред бордюр, включваш 3-та скорост и лека полека пускай съединителя. Ако не тръгва да гасне, то тогава си за смяна на съединител

Последна промяна Тонката на 18 Ное 2009, 23:07, променена общо 1 път

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Дано да е съединителя, че ми писна да давам пари а ефект да няма 
Все пак доколкото знам, Ис си е пъргав мотор и не трябва да върви така

Все пак доколкото знам, Ис си е пъргав мотор и не трябва да върви така

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
bavaromobila написа: някой вакоми по драселовата клапа
Кви са тея вакуми?
Съединитела няма смисъл да се подпираш в бордюр,а може да дигнеш ръчната и да пробваш,но ако буксува трябвало е да го усетиш.
При всяко чукане на гаста is-ката трябва да те лепи за седалката,според мен проблема е в електрониката.Виж си свещите,пробваи с друг дебитомер,а може и да идеш на диагностика.

- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Ми вакуминете дето влизат в дроселовата клапа-абсолютно всичките. Едва ли проблема ще е в електрониката, иначе съм ходил на диагностика и всичко си е наред, дебитомера и свещите и те също. След като смених вакумите колата тръгна значително по добре на ниските, но пак казвам проблема е главно на 3та... на първа и втора горе/долу бива, но може и още
Значи ми предстои смяна на съединител

Значи ми предстои смяна на съединител

- joreto007
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4,4 е39
- Мечтае да кара: M5 E39
Колега ако си от София може да ги замериме, че и на мене ми се струва че имам такъв проблем самоче в 2ра скорост

- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
Колеги какъв съединител бре ?
Така като гледам колегата не е някой който си няма пониятие от автомобили и едва ли няма да усети,че му боксува съединителя.......Попринцип ако ме питаш мен проблема е,че е ис-ка
но попринцип ще е доста хубаво ако отидеш на диагностика 

- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Колега не съм от София, но сега тези дни ще потърса няколко познати с ИС-ки за да ги замерим..... От към максимална скорост мисля, че върви... но 3та както казах е зле... пък и при рязко подаване на газ се чуди както споменах 

- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
bavaromobila написа:Колега не съм от София, но сега тези дни ще потърса няколко познати с ИС-ки за да ги замерим..... От към максимална скорост мисля, че върви... но 3та както казах е зле... пък и при рязко подаване на газ се чуди както споменах
Добре бе пич отиди на диагностика да ти видят колата...........ако ти е натрупала някви грешки можеш да ходиш да я замерваш с 16-ките

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
bavaromobila написа:Колега не съм от София, но сега тези дни ще потърса няколко познати с ИС-ки за да ги замерим..... От към максимална скорост мисля, че върви... но 3та както казах е зле... пък и при рязко подаване на газ се чуди както споменах
С какъв бензин караш?
- Garito
- Потребител
-
- Кара: 318is
- Мечтае да кара: E46 М3 3.2SMG
И аз имам такъв проблем,смених всичко без съединитела!
Ходих на диагностика и всичко е ок,но пак нещо не иска да върви както преди 

53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4