Въпрос за Парктроник!?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Chichebiev
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 320D Touring 2004
Въпрос за Парктроник!?
Здравейте, колата ми е без парктроник, но намерих ударена Е46 ца която има и се продава та въпроса ми е следния какво трябва взема за да сложа парктроника на моята кола. Освен задната лайсна със сензорите и предполагам някакво у-во което писука, кабели трябва ли да се вземат или ги има попринцип към инсталацията на колата?
Моля ако някой е наясно да ми каже и ако е запознат с ориентировъчна цена да каже ще съм много благодарен.
Колата ми е E46 Touring 2002, a ударената от която възнамерявам да взема парктроника е E46 Coupe.
Моля ако някой е наясно да ми каже и ако е запознат с ориентировъчна цена да каже ще съм много благодарен.
Колата ми е E46 Touring 2002, a ударената от която възнамерявам да взема парктроника е E46 Coupe.
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
Re: Въпрос за Парктроник!?
няма да стане! лайсната с датчицие от купе е само за купе и кабрио, по-дълга беше май!
Part Cross-reference
RealOEM.com Home
Language:
Part 51128222610 (Cover, lower part center) was found on the following vehicles:
E46: Details on E46
E46 323Ci Convertible
E46 323Ci Coupe
E46 325Ci Coupe
E46 325Ci Convertible
E46 328Ci Coupe
E46 330Ci Convertible
E46 330Ci Coupe
Part Cross-reference
RealOEM.com Home
Language:
Part 51128222610 (Cover, lower part center) was found on the following vehicles:
E46: Details on E46
E46 323Ci Convertible
E46 323Ci Coupe
E46 325Ci Coupe
E46 325Ci Convertible
E46 328Ci Coupe
E46 330Ci Convertible
E46 330Ci Coupe
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Мисля, че няма датчици на лайсните, които са различни за седан и купе (страничните лайсни). На Е36 периферните датчици са там, но на Е46 всичките са на централната лайсна. Ппри нея май няма разлика в дължината.
Never mistake motion for action...
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Лайстните май наистина са различни за различните модели Е46.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=66&fg=05 - това ти е необходнимо за да имаш ПДЦ. Иначе датчиците са еднакви за всички.
Във важните теми (DIY) има описано как се слага ПДЦ.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=66&fg=05 - това ти е необходнимо за да имаш ПДЦ. Иначе датчиците са еднакви за всички.
Във важните теми (DIY) има описано как се слага ПДЦ.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Трябват ти Датчици,ПДЦ модул(Park Distance Control Module),Гонг(който да ти писука),електричар да ти върже кабелите и някой с ДИС за да ти отключи функцията 

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Аз си купх лайсна и китайски парктроник и сам си го монтирах. По лесно и ефтино няма от къде
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
....а как седи въпроса с предния практроник на Е46?
то е ясно- няма оригинален. има един retrofitkit дето чини 600 лъва, и датчиците се монтирата около табелката на предния номер. ама е грозно. може ли да се набучат датчиците по бронята и да се върже към останалите анджаклами на колата?
то е ясно- няма оригинален. има един retrofitkit дето чини 600 лъва, и датчиците се монтирата около табелката на предния номер. ама е грозно. може ли да се набучат датчиците по бронята и да се върже към останалите анджаклами на колата?
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
alexsch написа:....а как седи въпроса с предния практроник на Е46?
то е ясно- няма оригинален.
На един познат Е46-цата имаше и отпред. Това е и единствената на която съм виждал. Не знам дали беше оригинален, но със сигурност изглеждаше като такъв. Колата имаше всички екстри, за които може да се сети човек. Но и беше платил за нея към 42 бона мисля, това преди 2-3 години някъде.

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
...ми мен точно това ме интересува....
оригинален преден при е46 -НЯМА! има допълнително такъв, който се слага, но на него датчиците седят в нещо като рамка около табелата на номера- това не ми харесва.
искам да си купа датчици + модул + гонг и да ги набуча в предната броня. обаче грижите ми са по свързването на тия модули с останалите жици на колата....и въобще как става номера.
колега, ти можеш лида го питаш твоя познат откъде и как я е правил калимерата?
оригинален преден при е46 -НЯМА! има допълнително такъв, който се слага, но на него датчиците седят в нещо като рамка около табелата на номера- това не ми харесва.
искам да си купа датчици + модул + гонг и да ги набуча в предната броня. обаче грижите ми са по свързването на тия модули с останалите жици на колата....и въобще как става номера.
my mods:
alexsch написа:...ми мен точно това ме интересува....
Той беше взел колата така от Германия и парктроника си приличаше на оригинален, в смисъл изглеждаше като този отзад, пак така монтиран в лайсната. Освен швабата да го е слагал допълнително...

Сега като се поразтърсих обаче виждам, че оригинален в лайсната няма. Значи неговия е бил слаган. БМВ предлага само за вграждане в номера: http://cgi.ebay.de/Original-BMW-Nachruestsatz-PDC-LOW-E46-vorne_W0QQitemZ170380470506QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item27ab77a8ea
http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Compact/Europe/316ti-N45/browse/distance_systems_cruise_control/retrofit_kit_pdc_ii/
http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Compact/Europe/316ti-N45/browse/distance_systems_cruise_control/retrofit_kit_pdc_ii/
Next написа:Аз си купх лайсна и китайски парктроник и сам си го монтирах. По лесно и ефтино няма от къде
Надявам се да си доволен

VRPerformance написа:Трябват ти Датчици,ПДЦ модул(Park Distance Control Module),Гонг(който да ти писука),електричар да ти върже кабелите и някой с ДИС за да ти отключи функцията
ДИС не ви трябва за да работи парктроника.

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
BMDrago написа:Next написа:Аз си купх лайсна и китайски парктроник и сам си го монтирах. По лесно и ефтино няма от къде
Надявам се да си доволен
Стана по добре от оригиналното.
Мерси

- stan4o__vd
- Потребител
-
Next написа:Аз си купх лайсна и китайски парктроник и сам си го монтирах. По лесно и ефтино няма от къде
колко ти струваше лайсната???

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2