Светлини на заден ход-решен
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- emes691
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М-43Б-18,318i
Светлини на заден ход-решен
Не мога да се справя с проблема.Не светят и това е....Не идва ток само до тях,всичко е проверено с мултицет,на скоростната датчика също е наред,няма ток и на бушона,кружките здрави.Как мога да проверя кабела който свързва датчика,в смисъл,кабела на датчика отива в един модул който е между смукателните колектори,само той не е проверен,само че там са навързани всичките датчици на колата,незнам точно кой кабел е за светлините за задна скорост,не мога да видя какъв цвят е.Ако някой знае моля да сподели.Кабелите които влизат в багажника също са проверени,абе всичко работи без светлините на задна скорост....М-43Б18 е мотора
Последна промяна emes691 на 27 Ное 2009, 9:51, променена общо 1 път
Re: Светлини на заден ход
колега свали си буксата от датчика на скоростите и виж какви цветове са кабелите и ги провери 

- Garito
- Потребител
-
- Кара: 318is
- Мечтае да кара: E46 М3 3.2SMG
emes691 написа:Не мога да се справя с проблема.Не светят и това е....Не идва ток само до тях,всичко е проверено с мултицет,на скоростната датчика също е наред,няма ток и на бушона,кружките здрави.Как мога да проверя кабела който свързва датчика,в смисъл,кабела на датчика отива в един модул който е между смукателните колектори,само той не е проверен,само че там са навързани всичките датчици на колата,незнам точно кой кабел е за светлините за задна скорост,не мога да видя какъв цвят е.Ако някой знае моля да сподели.Кабелите които влизат в багажника също са проверени,абе всичко работи без светлините на задна скорост....М-43Б18 е мотора
И аз имам същия проблем,смених и датчика-и нищто! Когато си искат светят,когато не искат-не!Абе кола с характер!!!

Възможно ли е ако няма достатъчно масло в скоростите да не светят на задна светлините?
- PiMPi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3-ка Black Edition
- Мечтае да кара: много неща...
- Детайли за колата: много черна....
Според мен - НЕ ! По-вероятна причина е прекъснат кабел или повреда в онзи модул ! Мери с мултицет кабелите дали са здрави и тогава се насочи към модула !
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Amorphis написа:Възможно ли е ако няма достатъчно масло в скоростите да не светят на задна светлините?
НЕ.Няма нищо общо маслото на кутията с датчика на светлините за заден
ход.Ако са искали,щяха да направят датчик в скоростната кутия за нивото на маслото,но евентуалната идея ще да е водачът да разбере за това,като много по-лесно ще забележи аварийна лампа на таблото например

- ts_ber
- Потребител
-
- Кара: е38, 750i
Колеги и аз имах същия проблем, и аз сменях датчика и не се оправи. При мен решението беше много просто и много ме е яд че не се сетих по рано. Проблем прави буксата дето влиза в датчика. Напръсках я с контактен спрей и работата заспа. Вече един месец задните светлини работят. Поздрави
Абе то и аз така правя, но искам да разреша този проблем и да си сложа и парктроник, а той нали се връзва за осветлението на задна и няма да ми бачка всеки път 
Тези дни ще изчистя и напръскам клемата с контактен спрей, ако не стане имам и датчик и ще видим и ще пиша.

Тези дни ще изчистя и напръскам клемата с контактен спрей, ако не стане имам и датчик и ще видим и ще пиша.
- kilima
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d. E90 LCI 325d
Amorphis написа:Абе то и аз така правя, но искам да разреша този проблем и да си сложа и парктроник, а той нали се връзва за осветлението на задна и няма да ми бачка всеки път
датчика на задната намира се до скоростната кутия отиди в някой сервиз да ти го оправят може и да не си взимаш нов
- phantomas
- младши ентусиаст
-
- Кара: Is Hybrid
- Мечтае да кара: M1
някой може ли да направи снимка на буксата към датчика за задна , че мойта нещо не мога да я намеря , от къде излиза , просто липсва ... а светлините отзад светят още като дам контакт
BMW 318is
- emes691
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М-43Б-18,318i
Re: Светлини на заден ход-решен
emes691 написа:Не мога да се справя с проблема.Не светят и това е....Не идва ток само до тях,всичко е проверено с мултицет,на скоростната датчика също е наред,няма ток и на бушона,кружките здрави.Как мога да проверя кабела който свързва датчика,в смисъл,кабела на датчика отива в един модул който е между смукателните колектори,само той не е проверен,само че там са навързани всичките датчици на колата,незнам точно кой кабел е за светлините за задна скорост,не мога да видя какъв цвят е.Ако някой знае моля да сподели.Кабелите които влизат в багажника също са проверени,абе всичко работи без светлините на задна скорост....М-43Б18 е мотора
Въпреки че беше проверен,оказа се че датчика си беше заминал.Сменен е,и всичко е наред със светлините на заден ход
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Колеги, днес извадих буксата и я напръсках с WD-40 и я сложих пак никакъв напредък:/ Как се сваля този датчик и ако може да го замеря да видя дали е от него!?? 

- lakmus
- младши ентусиаст
-
- Кара: комерсиални БМВ-та...
И аз имам същия проблем... Дори нямам буксата която влиза в датчика и немога да я открия в РЕАЛОЕМ...
Ако някой може да даде парт номер или да има излишна ще се радвам да помогне...
Ако някой може да даде парт номер или да има излишна ще се радвам да помогне...
15 мнения
• Страница 1 от 1