Проект: YAMP (Yet Another Music Player)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
Re: Проект: YAMP (Yet Another Music Player)
Браво колега, добра инициатива но все пак 80 ГБ. музика в колатата......
Ако пътуваш всеки ден София-Берлин бих се съгласил за количеството даже пак е много не можеш да я изслушаш около 4 год. и 9 месеца 

- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3
Ами аз примерно си слушам от флашка в момента и 2 ГБ са ... изключително малко и ми омръзват много бързо. Хубаво е да можеш във всеки един момент да си пуснеш каквото ти се слуша. Ощр повече, че по този начин ще си докарваш приличен сигнал до усилвателя, за разлика от да кажем фм трансмитер и ще можеш да виждаш името на песнта на мид-а. Абе ако сработи добре и не се бъгва ще си е идеалната система за аудио в Е39, особено имайки се предвид парите за които можеш да си я направиш. Отделно, като се замисля могат да се измислят и куп глезотийки щом има замесено PC.
Браво на колегата!
Браво на колегата!
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Давам като пример 80Gb.. иначе имам доста по-малко, което отново е голямо количество - около 30Gb.
@vlindos - Чел съм я тази тема колега. Това също е хубав проект, но аз нямам база за експерименти и действие, затова съм се ограничил само до CD Changer Emulator. Моя проект е просто ориентиран към още един източник на музика. Иначе в темата си - прав си, че готовите продукти не струват много. Направени са мераклийски, но са по вкуса на създателите им. Най-лесния начин човек да се сдобие с MP3 в тези коли е да си купи ГРОМ и да му сложи една флашка и това е. Аз лично не харесвам начина по който работи ГРОМ и ми се вижда доста скъп - 300лв, а аз ще гледам да се вместя в бюджет под 200лв или ако не успея, то поне опциите ще са по-добри. Все пак имаш ЛС с координатите ми да поговорим
@astoinov - Да колега. Аз гледам по себе си - в Е34-ката имах 15 диска с MP3. Според настроението ги въртях постоянно. Както казах тук го правя за себе си и изцяло по мой вкус и затова слагам менюто Playlist където ще си направя примерно 15 плейлиста със съдържанието като на дисковете и от там лесен достъп до музиката - просто цък. Ако на мястото на това седеше гром трябваше да се вместя в 6 папки и да си сложа музиката там, но не мога да постигна тази подредба.
@vlindos - Чел съм я тази тема колега. Това също е хубав проект, но аз нямам база за експерименти и действие, затова съм се ограничил само до CD Changer Emulator. Моя проект е просто ориентиран към още един източник на музика. Иначе в темата си - прав си, че готовите продукти не струват много. Направени са мераклийски, но са по вкуса на създателите им. Най-лесния начин човек да се сдобие с MP3 в тези коли е да си купи ГРОМ и да му сложи една флашка и това е. Аз лично не харесвам начина по който работи ГРОМ и ми се вижда доста скъп - 300лв, а аз ще гледам да се вместя в бюджет под 200лв или ако не успея, то поне опциите ще са по-добри. Все пак имаш ЛС с координатите ми да поговорим

@astoinov - Да колега. Аз гледам по себе си - в Е34-ката имах 15 диска с MP3. Според настроението ги въртях постоянно. Както казах тук го правя за себе си и изцяло по мой вкус и затова слагам менюто Playlist където ще си направя примерно 15 плейлиста със съдържанието като на дисковете и от там лесен достъп до музиката - просто цък. Ако на мястото на това седеше гром трябваше да се вместя в 6 папки и да си сложа музиката там, но не мога да постигна тази подредба.
- Gemar
- младши ентусиаст
-
Отново се включвам след кратка пауза, в която обаче не съм си губил времето. Изчистих някой бъгове и направих скрипта по-прецизен.. преди следеше съобщенията на 1/10 секунда.. сега работи на 1/100 секунда, но се беше появил проблем със забавяне когато го пратя да сменя песен или да обработва заглавието и автора на песента. В момента при цъкане на Next/Previous от MID-а или от волана реагира за 1/100-на част от секундата, сигурно работи по-бързо от фабричния cd changer
. Примерно заглавието и автора ми отнема в момента около 2 секунди да ги обработя, а през това време скрипта се блокираше заради тази операция. Проблема беше в това, че не можеш да отговоря на време на питане (poll) за cdchanger и в един момент устройството изчезваше и се включваше радиото. Сега съм разделил скрипта на 2 нива - част, която чете само и единствено съобщенията и workers(т. нар. от мен "работници") които изпълняват останалите операции в отделен процес и не спират първия. Също така го направих и сравнително интелигентно да се сеща, че нещо не е наред ако не получи питане за cd changer в рамките на 15 секунди да се връща отново в анонсиращ режим. Така би трябвало ако нещо се обърка и музиката спре да не се спира човек да ходи до багажника да рестартира компютъра, ами просто след 15-20 секунди всичко би трябвало да работи наново.
Отделно си харесах и устройство. За моя проект се отказах от дъно с процесор, рам, диск, WiFi и да му купувам кутия и захранване. Това като пари идва на около и над 400лв май. Спрял съм се на един embedded device Openmoko (Neo Freerunner). Това го видях на живо (отново изпълнение за кола на един колега в Е34-ката, но той го ползваше да си следи колата, защото това има GPS в него) и ми хареса много, защото има всичко - GPRS модул, microSD карта, GPS и най-вече има си линукс на него. Не го гледайте, че прилича на телефон.. това не му е функцията. Пишат, че е заместитал на iPhone, но си е просто embedded device с Линукс - телефона му го добавиха в последния момент за да покрият по-широка аудитория. Идва на цена около 400-450лв и има нужда единствено от една microSD карта (примерно 32Gb ще ми свърши чудесна работа). Отделно няма да се вижда устройството, защото е с размерите на телефон и може да се скрие и като бонус може да се напише скрипт, който когато пратиш СМС към това устройство (разбира се трябва и SIM карта да се сложи в него) то да ти връща пак като SMS координатите на колата от GPS-а. Този скрипт един колега си го е написал вече и по всяко време си гледа колата на google maps къде се намира. Но това като друг плюс и екстра.. за момента съм се съсредоточил върху плейъра. Има USB на него, което може да работи във host режим. Не мисля за захранване защото си се зарежда по USB-то с 5V. Изобщо спестява ми много периферия - само устройството + една microSD карта за носител на музика и моята програма.
В момента проекта е на етап GROM - т.е. има функционалността на GROM-а и още малко бъгове, които трябва да поизчистя и най-вече иска тестване за сега. Работя по browse-ването на музиката с допълнителните бутони отдолу. Самия плейър работи прекрасно за момента. Понякога пропуска да изпише заглавието на песента на таблото, но това е бъг - работя по него.

Отделно си харесах и устройство. За моя проект се отказах от дъно с процесор, рам, диск, WiFi и да му купувам кутия и захранване. Това като пари идва на около и над 400лв май. Спрял съм се на един embedded device Openmoko (Neo Freerunner). Това го видях на живо (отново изпълнение за кола на един колега в Е34-ката, но той го ползваше да си следи колата, защото това има GPS в него) и ми хареса много, защото има всичко - GPRS модул, microSD карта, GPS и най-вече има си линукс на него. Не го гледайте, че прилича на телефон.. това не му е функцията. Пишат, че е заместитал на iPhone, но си е просто embedded device с Линукс - телефона му го добавиха в последния момент за да покрият по-широка аудитория. Идва на цена около 400-450лв и има нужда единствено от една microSD карта (примерно 32Gb ще ми свърши чудесна работа). Отделно няма да се вижда устройството, защото е с размерите на телефон и може да се скрие и като бонус може да се напише скрипт, който когато пратиш СМС към това устройство (разбира се трябва и SIM карта да се сложи в него) то да ти връща пак като SMS координатите на колата от GPS-а. Този скрипт един колега си го е написал вече и по всяко време си гледа колата на google maps къде се намира. Но това като друг плюс и екстра.. за момента съм се съсредоточил върху плейъра. Има USB на него, което може да работи във host режим. Не мисля за захранване защото си се зарежда по USB-то с 5V. Изобщо спестява ми много периферия - само устройството + една microSD карта за носител на музика и моята програма.
В момента проекта е на етап GROM - т.е. има функционалността на GROM-а и още малко бъгове, които трябва да поизчистя и най-вече иска тестване за сега. Работя по browse-ването на музиката с допълнителните бутони отдолу. Самия плейър работи прекрасно за момента. Понякога пропуска да изпише заглавието на песента на таблото, но това е бъг - работя по него.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
да не забравиш да кажеш как и аз да се сдобия с такава играчка 

- potpuri
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10
- Детайли за колата: Е39 / 520i / 1998
С теб сме!
- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
Tази джаджа изглежда добре, въпреки че има някой описани бъгове. Мислил ли си за възможността да се вземе gps навигатор и да му се сложи ОС. Попринцип знам, че има възможност да се ползват, като pda. Хубавото, ако може да се подкара линукс на такова устройство е, че цената ще е доста надолу. Има един китайски сайт, в който има такива за под 100$ и доставката е безплатна. Сайта е изпробван от мои колеги и доставят за около месец. Аз в момента съм си поръчал една прахосмукачка за колата от там, за да изтествам процедурата
Сайта е dealextreme.com , има доста интересни неща. Можеш да им метнеш едно око.
Иначе аз тези дни попрочетох тва онова за гром-а, но съм малко разочарован, защото не може да се подкара на коли с дсп. Поне така пишеше.
Следя темата ти с интерес и ако в някакъв момент искаш да изтестваш дали твоето решение ще тръгне на кола с дсп, съм насреща. Аз вече трудно издържам да слушам от фм трансмитер
и като ти видях темата ти първия път супер много се зарибих. Изчел съм из нет-а кво ли не за тоя ibus.
Поздрави.

Иначе аз тези дни попрочетох тва онова за гром-а, но съм малко разочарован, защото не може да се подкара на коли с дсп. Поне така пишеше.
Следя темата ти с интерес и ако в някакъв момент искаш да изтестваш дали твоето решение ще тръгне на кола с дсп, съм насреща. Аз вече трудно издържам да слушам от фм трансмитер

Поздрави.
- Gemar
- младши ентусиаст
-
Знам за dealextreme-а и съм поръчвал много пъти от там. Все пак мисля, че Мокото е по-добър вариант от друго устройство, защото съм сигурен, че ще работи по-бързо с неговата си OS и е ориентиран към скриптове с Python. Тези дни един колега ще ми даде неговото назаем за да тествам как ще работи. Що се отнася до DSP-то - не би трябвало да има никакъв проблем. Само трябва да се вземе една външна USB звукова карта с цифров изход, който е напълно съвместим с DSP-то. По-нататък ако се намери подходящ хардуер можем да тестваме.
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
ДА може да монтираш и Bluetooth и да си вържеш телефона през него 

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- Glamav
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '02
- Мечтае да кара: 850i или M6
Мда, прав е , то си е СПДИФ.
- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
Giorceto написа:ДА може да монтираш и Bluetooth и да си вържеш телефона през него
То реално могат много глезотии да се напишат. Може да се извежда инфо на мид-а за географско положение, да се вързва тел през блутут и тн. С wi-fi могат също доста глезотии да се измислят да си зяпаш на мид-а.
Glamac написа:Мда, прав е , то си е СПДИФ.
Tова е хубаво. Трябва да поразгледам какви са цените на усб саунд карти с спдиф.
ЕДИТ: Намерих това от Вали на доста прилична цена http://vali.bg/?group=139&article=8979&content=/article_content.php#
- Gemar
- младши ентусиаст
-
Един колега ми даде на заем едно Moko. Слагам снимка и се извинявам за качеството, защото отново с телефона и в мрачно помещение. Само за да добиете представа за размера на това устройство.

В момента е оборудвано с някаква microSD карта, достатъчна за разработването и тестването. Трябва да взема подходящ USB кабел с конвертор USB2RS232 и за да включа кабела на ibus-а в него. Звука за момента ще си излиза от устройството, после ще направя кабел към изхода му за звук и ще видя как да изравня импедансите на изхода на звуковата и входа на радиото. Мисля ще пасне идеално на мястото на cd changer-а

В момента е оборудвано с някаква microSD карта, достатъчна за разработването и тестването. Трябва да взема подходящ USB кабел с конвертор USB2RS232 и за да включа кабела на ibus-а в него. Звука за момента ще си излиза от устройството, после ще направя кабел към изхода му за звук и ще видя как да изравня импедансите на изхода на звуковата и входа на радиото. Мисля ще пасне идеално на мястото на cd changer-а

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2