проблем с АSC или не?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- minkoM3
- кандидат ентусиаст
-
проблем с АSC или не?
колеги здравеите на всички отзовали се и мерси предварително за отговорите 
Та проблема, или може би не,,е следния, спуках гума, и ми се наложи да слагам резервната която е 16 цола оригиналната си джанта, но аз съм на 18-ки и реших да сложа не резервната, а едни 17-ки които имам да не седи колата с една различна джанта и да мога да се придвижа, докато ми сменят двете предни гуми, но след тази интервенция когато натисна спирачки светкат ASC и ABS-a,и след 5-10 мин угасват,пробвах колата и наистина,когато свети ABS-a тои не работи,но след като сложих отново 18-ките отпред и колата стана с 4 еднакви гуми всичко се оправи,работят и двете системи и не дават грешки
от какво беше това и има ли основа за притеснение за бъдещи аварии,колата е 528i.

Та проблема, или може би не,,е следния, спуках гума, и ми се наложи да слагам резервната която е 16 цола оригиналната си джанта, но аз съм на 18-ки и реших да сложа не резервната, а едни 17-ки които имам да не седи колата с една различна джанта и да мога да се придвижа, докато ми сменят двете предни гуми, но след тази интервенция когато натисна спирачки светкат ASC и ABS-a,и след 5-10 мин угасват,пробвах колата и наистина,когато свети ABS-a тои не работи,но след като сложих отново 18-ките отпред и колата стана с 4 еднакви гуми всичко се оправи,работят и двете системи и не дават грешки

- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Re: проблем с АSC или не?
Различен ти е бил диаметъра на гумите. Независимо дали са 15-16-17 трябва да се придържаш към размерите, дадени от производителя, за да си сигурен, че няма да имаш проблем, както и да спазваш Правилника за прилагане на ЗДП.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
няма проблем караи и си свиркаи, само гледаи следващия път като направиш такова нещо, различната джанта да НЕ е отзад, щото може да преебеш дифа така 

- viper_dg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46-330i
някой датчик на абс ти се базика и скоре ще трябва да го сменяш
\oOO)_(||||) (||||)_(OOo/
\_o___\\______//___o_/
\_o___\\______//___o_/
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
караи и не се притесняваи, заради различния цолаж на гумите се е ошакал АБС-а , защото се е получило несъответствие във въртенето на колелата 

- minkoM3
- кандидат ентусиаст
-
mersi kolegi za barzite i to4ni otgovori 

- sajonara
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530 M54B30
Най точния отговор е: има разминаване в диаметъра на гуте и джантите, дефакто единия датчик на резервната гума отчита че се движиш примерно с 50км/ч, а на другата отчита 47кв/ч. и проблема е налице. 

7 мнения
• Страница 1 от 1