Търся Е39 525д или 530д моля дайте съвет
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Търся Е39 525д или 530д моля дайте съвет
Еми пак е добре.
разход над 14-15 градско вече е лошо понеже разполагам с около 15-20 лв на ден за гориво

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
разхода е повече от добре за този мотор
това лято, със здраво натоварено комби, минах 2500км с 170л нафта и скорост 130-150км/ч
това прави малко над 7/100
за градско, не съм я засичал, но не вярвам да мине 11-12/100
п.с аутоматик съм
моят съвет е, да изчакаш да падне акциза и да се разходиш до германия с някой приятел, който разбира от дизелови БМВ-та

това лято, със здраво натоварено комби, минах 2500км с 170л нафта и скорост 130-150км/ч
това прави малко над 7/100
за градско, не съм я засичал, но не вярвам да мине 11-12/100

п.с аутоматик съм
моят съвет е, да изчакаш да падне акциза и да се разходиш до германия с някой приятел, който разбира от дизелови БМВ-та

Благодаря на всички за отговорите и за това че отделихте време да драснете някой друг ред.До Нова Година ще се оглеждам за 525д а ако не намеря се изстрелвам за Германия.
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11

вземаш кола от Германия, ок, докарване до БГ - 1000евро, тук застраховка - каско 1300лв, го - 300лв, данък - 300лв. смяна на масла,филтри,консумативи, гуми - 1500лв, забравих и регистрация - 5-600лв... и тя май пак излезе колкото един добър и обслужен автомобил вземат от БГ
хубавите автомобили струват пари , няма как да отидеш до германия и да вземеш е39 фул екстри за 5000 евро

е поне ще ти остане екскурзийката

правилно си се ориентирал , и двата двигателя са супер и дават малък разход

И аз мога да ти предложа хубаво 525dA, с доста екстри, поддържано само в БМВ за 15 000лв.
Пиши ако те интересува.
Пиши ако те интересува.

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
don_mimo написа::) аз немога да разбера защо трябва да ходите до Германия за да си купите кола ,която и тук можете да намерите за същите пари ?
вземаш кола от Германия, ок, докарване до БГ - 1000евро, тук застраховка - каско 1300лв, го - 300лв, данък - 300лв. смяна на масла,филтри,консумативи, гуми - 1500лв, забравих и регистрация - 5-600лв... и тя май пак излезе колкото един добър и обслужен автомобил вземат от БГ
хубавите автомобили струват пари , няма как да отидеш до германия и да вземеш е39 фул екстри за 5000 евро
е поне ще ти остане екскурзийката![]()
правилно си се ориентирал , и двата двигателя са супер и дават малък разход
ще ти изброя три причини, поради които е желателно колата да е от германия или поне нов внос:
1 - колата не е помирисвала БГ нафта!
2 - маслото е сменяно навреме и подръжка в бмв с оригинални части - зависи от собственика

3 - окачването не знае какво значи БГ дупки

- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
1 - колата не е помирисвала БГ нафта!
2 - маслото е сменяно навреме и подръжка в бмв с оригинални части - зависи от собственика
1 - доста относително, и без да е помирисвала бг нафта помпата пак може да се развали, щом и е дошло времето , минат ли 150 000км почват да се обаждат тези неща - дюзи,помпи и тн. това не е гаранция.
2 - аз мисля че всеки уважаващ се собственик на БМВ не прави компромис със смяната на масло,консумативи и поддръжка на автомобила.
3 - гаранция че като си я купи след 3-4 месеца ще подмени окачването,поради факта че немеца не го е сменял а и на 6-7-8г кола малко или много си е позаминало вече, докато доста колеги в бг вече са го подменили с ново , така че не знам дали това е + или -
аз съм съгласен че е добре да се купи от Германия за 6-7000евро, но дойде ли колата в Бг една сериозна сума трябва да се даде за поддръжка,каско,регистрация... няма перфектна кола на 6-7-8г ,която да очакваш че като я вземеш няма да се чупи и няма да смениш нищо
още нещо в Германия не знам дали може да я закараш в сервиз и да я гледаш отдолу,двигател, диагностики да правиш... сядаш караш,ако ти харесва купуваш.
пс. не говоря за коли които се продават по горубляне, дупница, автоджамбази и тн, говоря за коли продавани от фенове, поддържани и гледани
боклуци по автокъщите има много - от 10 000 до 18 000лв
колегата питаше конкретно за 525д и 530д, може да се направи една характеристика например:
разход: 525д гори по-малко (с 1л )
вървене: 530д върви много повече ,относително може да се мери с 525д с чип
каско - го-данък : 4-500лв повече ако имаш 530д
аз мисля че това са основните разлики ,може да допълните и други ако се сещате

1 - доста относително, и без да е помирисвала бг нафта помпата пак може да се развали, щом и е дошло времето , минат ли 150 000км почват да се обаждат тези неща - дюзи,помпи и тн. това не е гаранция.
2 - аз мисля че всеки уважаващ се собственик на БМВ не прави компромис със смяната на масло,консумативи и поддръжка на автомобила.
3 - гаранция че като си я купи след 3-4 месеца ще подмени окачването,поради факта че немеца не го е сменял а и на 6-7-8г кола малко или много си е позаминало вече, докато доста колеги в бг вече са го подменили с ново , така че не знам дали това е + или -
аз съм съгласен че е добре да се купи от Германия за 6-7000евро, но дойде ли колата в Бг една сериозна сума трябва да се даде за поддръжка,каско,регистрация... няма перфектна кола на 6-7-8г ,която да очакваш че като я вземеш няма да се чупи и няма да смениш нищо

още нещо в Германия не знам дали може да я закараш в сервиз и да я гледаш отдолу,двигател, диагностики да правиш... сядаш караш,ако ти харесва купуваш.
пс. не говоря за коли които се продават по горубляне, дупница, автоджамбази и тн, говоря за коли продавани от фенове, поддържани и гледани

колегата питаше конкретно за 525д и 530д, може да се направи една характеристика например:
разход: 525д гори по-малко (с 1л )
вървене: 530д върви много повече ,относително може да се мери с 525д с чип
каско - го-данък : 4-500лв повече ако имаш 530д
аз мисля че това са основните разлики ,може да допълните и други ако се сещате

- moleo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD 2008 235 hp
- Детайли за колата: М sport
такава кола, читава а не дарак под 17-18 бона (внесена от германия ) - обслужена , застрахована и с нови гуми е нереално.
Собственик съм от 6 месеца на такъв автомобил взех го за близо 17500лв (на 1 месец от Германия ) и с гуми нови, застраховки, обслужване, дискове, накладки, подгряващи свещи, реле, гром аудио, масла и т.н ми е над 20 000лв. Тези по 15 000 са доста рискови, трябва да се гледат с 4 очи.
Преди да купя колата се интересувах от цени на всякаде. В мобиле на не много километри около 200 000к са по 6200 евро и то с не много екстри. Смени за да дойде до тук и да се обслужи без застраховка и т.н. Само регистрация, еко такса тази кола скача на 15к минимум да не кажа 16, е каде е далаверата ?
Собственик съм от 6 месеца на такъв автомобил взех го за близо 17500лв (на 1 месец от Германия ) и с гуми нови, застраховки, обслужване, дискове, накладки, подгряващи свещи, реле, гром аудио, масла и т.н ми е над 20 000лв. Тези по 15 000 са доста рискови, трябва да се гледат с 4 очи.
Преди да купя колата се интересувах от цени на всякаде. В мобиле на не много километри около 200 000к са по 6200 евро и то с не много екстри. Смени за да дойде до тук и да се обслужи без застраховка и т.н. Само регистрация, еко такса тази кола скача на 15к минимум да не кажа 16, е каде е далаверата ?
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Ами 17 бона за читаво 530д са малко...
говоря за 2002г и нагоре... иначе и мойта и на mad presley колите са обявени в мобилето... Каквото и да гледаш без пълна диагностика, и то с добра програма, включително и газове в охладителната течност не вземай....

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
don_mimo написа:---
nightdriver написа:---
Колите от нов внос от Германия са по-запазени (повечето) ,но са и по-скъпи, затова от автокъщите в бг спряха да внасят от там (или по рядко), предпочитат италиянски. Аз никога не бих си взел кола карана в България ,но това е мое мнение не ангажирам никой с него.Мои приятели са си купували коли от БГ собственници и са оставали доволни,не се занимаваш с регистрации не знам как е сега, но преди беше АД в КАТ. Качаваш се и караш и си пич.А относно това да се ходи до Германия за кола не ми се струва най-разумното нещо. Първо автокъщите в Германия ги държат същите апаши като в България ,дори и там са по-големи (разни турци, украинци,иракчани,пакистанци,чеченци) Така ,че и там ще ти го набутат. Далаверата е да се обикаля много, и в по малките градчета, трябва да се прекара поне седмица или 2 в обикаляне за намиране на автомобил от частно лице. В мобиле.де има далаверски оферти от частни лица ,но тея араби от автокъщите веднага ги лапат. А за да си правиш екскурция в Германия не е никак евтино и особенно ако не я познаваш,а отиваш на сляпо, най-евтиния хотел е 50евро на вечер. Така ,че докато се намериш кола и докато я докараш може да ти излезе в пъти повече ,от колкото да си я кушиш от автокъща в България. Плюс това джамбазите в българските автокъщи не слагат такива големи надценки вече. Средно около 500-800 лева като се пазариш. Аз дори бях взел една с 200лв надценка само, явно му трябваха пари спешно на човека. Най добрия вариянт е да имаш приятел,който работи в Германия и се прибира често или сега по пезниците да му кажеш да ти намери ,някоя запазена кола от частно лице ,но тея оферти не са толкова чести и трябва да се чака, месец, два ,има добри оферти ,но те не са всеки ден и когато изкочат трябва да си бърз.
Моят съвет е да си обиколиш из автокъшите в Пловдив, не бързай, отиди и до Пазарджик на другия ден разгледай, после до Дупница на следващия, и разгледай в София горубляне какво има ,то ти е на 2 часа път. Хващаш някой който разбира от коли и сутринта тръгвате вечерта се връщате. Един ден работа. Ще ти гръмне главата малко ама...така е и избора не е лесен.
Успех.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
направо да почне от Горубляне всички читави коли са там даже не му трябва разбирач няма как да сгреши 

- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Alexi написа:направо да почне от Горубляне всички читави коли са там даже не му трябва разбирач няма как да сгреши
"качваш се и караш" и "всички екстри" са ми любимите лафове

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
на мен пък на горубляне много ми харесва как са изпрали салона и измили колата, мотора.. всичко, направо като от завода, и така 

- donibrasko
- Потребител
-
- Кара: E60 525DA/177hp
- Мечтае да кара: E60 M5
Колега ако имаш повече пари взимай тази на Presley без да се замисляш колата е един път, а ако нямаш и не ти се дават толкова взимай моята
и в двата случая идваш до Варна и без кола няма да си тръгнеш все едната ще вземеш 

Не искам много, искам всичко
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
donibrasko написа:Колега ако имаш повече пари взимай тази на Presley без да се замисляш колата е един път, а ако нямаш и не ти се дават толкова взимай моятаи в двата случая идваш до Варна и без кола няма да си тръгнеш все едната ще вземеш
И ако все пак решиш да вземеш на Пресли колата - един съвет : ДЕЙСТВАЙ БЪРЗО !!! Почти съм го отказал да я продава

36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3