Electric Power Protection Relay и висока консулация ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Electric Power Protection Relay и висока консулация ?

Мнение от ZLATEN » 14 Ное 2009, 22:15

Здравейте колеги, пада ми много бързо акумулатора и реших да измеря конскумацията - при заключена кола - 0.26А което не е нормално. Извадих Electric Power Protection Relay - релето и консумацията при заключена кола (от централното) първите 10 секунди е 0.08А и след това варира 0.01А - 0.02А, което е супер. Та въпроса е:

За какво е това реле при положение, че не открих нищо което да не работи а именно:
колата пали, фарове, чистачки, ел. стъкла, парно, централно заключване всичко си работи ???

Изображение
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Re: Electric Power Protection Relay и висока консулация ?

Мнение от skylord » 14 Ное 2009, 22:29

гадая, но при мен след 10-тина мин ако има консумация в колата гаси осветлението - гледам че има някакви линии към комфорт модула може и това да е :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATEN » 14 Ное 2009, 22:33

skylord написа:гадая, но при мен след 10-тина мин ако има консумация в колата гаси осветлението - гледам че има някакви линии към комфорт модула може и това да е :roll:

когато плафона (предния) работи консумацията е 0.98А, като заключа колата и централното си сработва след 10 тина сек, ако го няма релето консумацията става 0.01А, аз си мисля че е. стъклата и централното са към комфорт модула което значи че той работи

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 15 Ное 2009, 0:09

Аз ли не разбрах ,но как така след заключване централното сработва след 10-ина секунди ?

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATEN » 15 Ное 2009, 10:17

Penchev написа:Аз ли не разбрах ,но как така след заключване централното сработва след 10-ина секунди ?

Георги Пенчев

исках да кажа, че след 10тина секунди гаснат плафоните и консумацията пада на 0.01 без реле и на 0.26 с реле

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от skylord » 15 Ное 2009, 14:19

така, разрових се малко в схемите и открих горе долу къде може да ти е проблема - това реле го има само на едно място и е захранено от бушон 37, който тук във важната тема пише, че е резервен, но отговаря за централното, за прозорците, загряването на дръжките, за шибидаха и некви други бози - поне по ЕТМ - съвета ми е да сложиш релето да махнеш 37 бушон и да видиш как ще е консумацията ако пак е нормална значи проблема ти е някъде по тези компоненти :) не е голяма помощ, но пак е насока...
тук съм сложил снимка от ЕТМ-а http://www.bmwpower-bg.net/forums/gallery/image_page.php?album_id=3353&image_id=28143

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATEN » 15 Ное 2009, 17:36

skylord написа:така, разрових се малко в схемите и открих горе долу къде може да ти е проблема - това реле го има само на едно място и е захранено от бушон 37, който тук във важната тема пише, че е резервен, но отговаря за централното, за прозорците, загряването на дръжките, за шибидаха и некви други бози - поне по ЕТМ - съвета ми е да сложиш релето да махнеш 37 бушон и да видиш как ще е консумацията ако пак е нормална значи проблема ти е някъде по тези компоненти :) не е голяма помощ, но пак е насока...
тук съм сложил снимка от ЕТМ-а http://www.bmwpower-bg.net/forums/gallery/image_page.php?album_id=3353&image_id=28143

мерси колега,

аз гледах подобна схема - прикачил съм я

Изображение

спред нея обаче не би трябвало да работи целия General Module, а при мен работят централното, прозорците, шибидаха, всичко си е ок.
Единственно не ми се вдигат стъклата с ключа но не съм сигурен че и преди се вдигаха. Сега ще премеря каква е консумацията без 37 бушон и какво
работи и какво не

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 16 Ное 2009, 11:05

Смени го това реле и да ти е мирен живота. Няма ли го това реле някой колега да пробвате като го смениш и да видиш дали няма да намалее консумацията?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 16 Ное 2009, 11:55

Zubcho написа:Смени го това реле и да ти е мирен живота. Няма ли го това реле някой колега да пробвате като го смениш и да видиш дали няма да намалее консумацията?

има го има го :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATEN » 16 Ное 2009, 16:15

Zubcho написа:Смени го това реле и да ти е мирен живота. Няма ли го това реле някой колега да пробвате като го смениш и да видиш дали няма да намалее консумацията?

пробвах още с 4-5 релета, с едните консумацията е 0,34А, а с другите е 0.31А

голяма мистика е с това реле, и никъде по форумите не пише за какво е.
Ако може някой колега да премери при него с и без релето каква е консумацията ще е добре.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Ное 2009, 17:47

А, когато релето седи и махнеш бушоните (например на ел. стъклата), пак ли консумацията е такава?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATEN » 03 Дек 2009, 22:27

колеги дигам темата, защото има развитие по моя въпрос с консумацията.

Оказа се, че когато сложа бушона за пасажерската седалка има завишена консумация ~ 0.26А
Без бушон консумацията е ~ 0.04A. Странното е че дали има закачена седалка или не, консумацията
си е все една и съща. Давайте идея къде може да е проблема.

Аватар

Мнение от Хаос » 04 Дек 2009, 15:33

ZLATEN написа:колеги дигам темата, защото има развитие по моя въпрос с консумацията.

Оказа се, че когато сложа бушона за пасажерската седалка има завишена консумация ~ 0.26А
Без бушон консумацията е ~ 0.04A. Странното е че дали има закачена седалка или не, консумацията

Свързвано е нещо друго към веригата за седалката, а бушона играе ролята на прекъсвач на веригата?
Провери какво точно не ти работи след махане на бушона.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATEN » 04 Дек 2009, 18:03

Хаос написа:
ZLATEN написа:колеги дигам темата, защото има развитие по моя въпрос с консумацията.

Свързвано е нещо друго към веригата за седалката, а бушона играе ролята на прекъсвач на веригата?
Провери какво точно не ти работи след махане на бушона.

няма нещо дето да не работи, всичко функционира перфектно, без да е вързана седалката само стърчащ кабел
и пак има консумация, страшна мистика.

Кабелите никъде нямат гнило, няма вода никъде, но има повишена консумация

Назад към E34