Проблем с АБС

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 525 TDS 98г.

Проблем с АБС

Мнение от Lutcifer » 15 Ное 2009, 14:32

Светна ми лампата за АБС-а и като отидех на дигностика се осамниха в двата задни датчика , но след като ги смених още си светеше лампата .Тогава ми казаха ,че може да ми е отишал компютьрьт но като сложа друг колата неще да пали , а като си вьрна стария се оправя .Как може да се оправи проблема с паленето за да си сменя компютьрьт.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с АБС

Мнение от tsb_bg » 15 Ное 2009, 14:39

Колега съветвам те да първо си направиш една читава диагностика при оторизиран дилър (все пак става дума за спирачки) защото много малко вероятно е да се скапят двата датчика едновременно ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 15 Ное 2009, 15:48

колега те може и да ти кажат че ти се е скапала колата и да ти продадат нова отивай при тях да я тестват пак и след като не се е оправило от датчиците да търсят проблема не да закачат и да гледат само какви грешки дава и да сменят наред а относно ако говориш за компа на двигатела от никоя друга кола няма да запали по простата причина че нямат диалог с имобилайзера а от там най малко може да ти е проблема
Барай шишарката Минкеее ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 540IA m62b44 e36 320i m50b20
Мечтае да кара: m1

Мнение от bulletspeed » 15 Ное 2009, 15:59

Колега километража работи ли ти ? питам защото попринцип той взима данни от задният ляв датчик за абс/асц и ако ти е преебан той или компа няма да ти работи километража,аз поне така мисля. другото което е на мен ми се беше презакал задният десен датчик и не ми работеха абси асц. Моя съвет колега е ходи с направи свястна диагностика някаде защото съм патил доста от това гадаене по сервизите. Почват излишни разходи и така на татака.
Успех колега дано съм бил полезен,ако съм се заблудил за нещо нека някой колега да ме поправи.
Педала до края и душата в рая :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 15 Ное 2009, 18:30

bulletspeed написа:Колега километража работи ли ти ? питам защото попринцип той взима данни от задният ляв датчик за абс/асц и ако ти е преебан той или компа няма да ти работи километража,аз поне така мисля. другото което е на мен ми се беше презакал задният десен датчик и не ми работеха абси асц. Моя съвет колега е ходи с направи свястна диагностика някаде защото съм патил доста от това гадаене по сервизите. Почват излишни разходи и така на татака.
Успех колега дано съм бил полезен,ако съм се заблудил за нещо нека някой колега да ме поправи.

скоростомера взима информация от датчика на диференциала ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 15 Ное 2009, 19:43

NAPSTERS написа:
bulletspeed написа:Колега километража работи ли ти ? питам защото попринцип той взима данни от задният ляв датчик за абс/асц и ако ти е преебан той или компа няма да ти работи километража,аз поне така мисля. другото което е на мен ми се беше презакал задният десен датчик и не ми работеха абси асц. Моя съвет колега е ходи с направи свястна диагностика някаде защото съм патил доста от това гадаене по сервизите. Почват излишни разходи и така на татака.

само дето е39 няма датчик на диференциала ми чете инфо скоростомера от заден ляв датчик на абс/асц

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 15 Ное 2009, 19:48

:mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: 525 TDS 98г.

Мнение от Lutcifer » 15 Ное 2009, 19:57

Преди време бях счупил задният ляв датчик и го бях махнал временно , тогава спря да ми работи километража , но като го смених се оправи.След това ми казаха че и другия заден не работи та смених и него и на диганостиката тогава ми казаха че и на четирите колелета датчиците си предават информация на компютьрьт но продалжава да си ми неработи абс-а следователно и асц-то.Става на вапрос за компютьрьт който се намира над дясната предна гума под единия филтьр за климатроника.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 15 Ное 2009, 20:00

Кажи им на тия твойте "майстори" че не се намира там комютъра на АБС-а :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 15 Ное 2009, 20:01

там ти е ДДЕ-то компа управляващ двигателната електроника абс компютъра по спомен някъде зад жабката е ама според мен смени майстора по добре преди компа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 15 Ное 2009, 20:40

anzak написа:
NAPSTERS написа:

само дето е39 няма датчик на диференциала ми чете инфо скоростомера от заден ляв датчик на абс/асц

:oops: леле извинете малко омазах разделите , грешката е моя, маи и аз се поомазах :bchug:
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

Назад към E39