Проблем с АБС
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Lutcifer
- Потребител
-
- Кара: 525 TDS 98г.
Проблем с АБС
Светна ми лампата за АБС-а и като отидех на дигностика се осамниха в двата задни датчика , но след като ги смених още си светеше лампата .Тогава ми казаха ,че може да ми е отишал компютьрьт но като сложа друг колата неще да пали , а като си вьрна стария се оправя .Как може да се оправи проблема с паленето за да си сменя компютьрьт.
Re: Проблем с АБС
Колега съветвам те да първо си направиш една читава диагностика при оторизиран дилър (все пак става дума за спирачки) защото много малко вероятно е да се скапят двата датчика едновременно ...
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
колега те може и да ти кажат че ти се е скапала колата и да ти продадат нова отивай при тях да я тестват пак и след като не се е оправило от датчиците да търсят проблема не да закачат и да гледат само какви грешки дава и да сменят наред а относно ако говориш за компа на двигатела от никоя друга кола няма да запали по простата причина че нямат диалог с имобилайзера а от там най малко може да ти е проблема
Барай шишарката Минкеее ....
- bulletspeed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540IA m62b44 e36 320i m50b20
- Мечтае да кара: m1
Колега километража работи ли ти ? питам защото попринцип той взима данни от задният ляв датчик за абс/асц и ако ти е преебан той или компа няма да ти работи километража,аз поне така мисля. другото което е на мен ми се беше презакал задният десен датчик и не ми работеха абси асц. Моя съвет колега е ходи с направи свястна диагностика някаде защото съм патил доста от това гадаене по сервизите. Почват излишни разходи и така на татака.
Успех колега дано съм бил полезен,ако съм се заблудил за нещо нека някой колега да ме поправи.
Успех колега дано съм бил полезен,ако съм се заблудил за нещо нека някой колега да ме поправи.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
bulletspeed написа:Колега километража работи ли ти ? питам защото попринцип той взима данни от задният ляв датчик за абс/асц и ако ти е преебан той или компа няма да ти работи километража,аз поне така мисля. другото което е на мен ми се беше презакал задният десен датчик и не ми работеха абси асц. Моя съвет колега е ходи с направи свястна диагностика някаде защото съм патил доста от това гадаене по сервизите. Почват излишни разходи и така на татака.
скоростомера взима информация от датчика на диференциала

- anzak
- старши ентусиаст
-
NAPSTERS написа:bulletspeed написа:Колега километража работи ли ти ? питам защото попринцип той взима данни от задният ляв датчик за абс/асц и ако ти е преебан той или компа няма да ти работи километража,аз поне така мисля. другото което е на мен ми се беше презакал задният десен датчик и не ми работеха абси асц. Моя съвет колега е ходи с направи свястна диагностика някаде защото съм патил доста от това гадаене по сервизите. Почват излишни разходи и така на татака.
само дето е39 няма датчик на диференциала ми чете инфо скоростомера от заден ляв датчик на абс/асц
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
- Lutcifer
- Потребител
-
- Кара: 525 TDS 98г.
Преди време бях счупил задният ляв датчик и го бях махнал временно , тогава спря да ми работи километража , но като го смених се оправи.След това ми казаха че и другия заден не работи та смених и него и на диганостиката тогава ми казаха че и на четирите колелета датчиците си предават информация на компютьрьт но продалжава да си ми неработи абс-а следователно и асц-то.Става на вапрос за компютьрьт който се намира над дясната предна гума под единия филтьр за климатроника.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Кажи им на тия твойте "майстори" че не се намира там комютъра на АБС-а

- anzak
- старши ентусиаст
-
там ти е ДДЕ-то компа управляващ двигателната електроника абс компютъра по спомен някъде зад жабката е ама според мен смени майстора по добре преди компа
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
anzak написа:NAPSTERS написа:bulletspeed написа:Колега километража работи ли ти ? питам защото попринцип той взима данни от задният ляв датчик за абс/асц и ако ти е преебан той или компа няма да ти работи километража,аз поне така мисля. другото което е на мен ми се беше презакал задният десен датчик и не ми работеха абси асц. Моя съвет колега е ходи с направи свястна диагностика някаде защото съм патил доста от това гадаене по сервизите. Почват излишни разходи и така на татака.
само дето е39 няма датчик на диференциала ми чете инфо скоростомера от заден ляв датчик на абс/асц

11 мнения
• Страница 1 от 1