За мечтаната кола
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Re: За мечтаната кола
buller написа:Воденичаров написа:...Любимата ми фраза на горублянски продавач на коли е "Те БМВ не се научиха да правят тапицерии. На 130 000 км пък е скъсана"
Е, не може да отречете, че има нещо такова...
Стандартната тапицерия (според мен) не е особено качествена. Съдя по това какво е износването й за по-малко от година на 520-ката. ...
520-ката ти на една година ли е? Не вярвам, по скоро на 12 и през всичкото това време се е износвала, докато накрая се е разпокъсала. Виждъл съм е60 на около 200 000 км на което седалките са като нови.
И на 500 000 км. да е една кола, ако човекът я е поддържал както трябва, то тя може да бъде много по-надеждна, отколкото някоя "състезателна" или "жабарска" на 150 000 км...
Моят жабарски милионник незнам кой как го е поддържал и още по-малко с какво е бил облечен, но тапицерията си е ток и жица.

- buller
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39, 520i 1997
- Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG
Колега Воденичаров, не приемай нарицателното за кошник
лично.
А относно тапицерията - не, не се е раздрала, а просто се захабява с доста ускорени темпове, за което съдя, че издръжливостта й е слаба...
Нека и колегите се изкажат доколко стандартната сива плюшена тапицерия е издръжлива...

А относно тапицерията - не, не се е раздрала, а просто се захабява с доста ускорени темпове, за което съдя, че издръжливостта й е слаба...
Нека и колегите се изкажат доколко стандартната сива плюшена тапицерия е издръжлива...
- harko77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Мотопед :)
- Мечтае да кара: колело
- Детайли за колата: супер е
mad_presley написа:harko77 написа:Ако трябва изчакаи и след нова година до пролетта все пак кризата тепърва навлиза у нас ,нали и се говори че и акциза ще пада
Относно кризата, аз пък чувам други неща.Няма читави коли навън, цените на старите се вдигат, нашите джамбази в момента не смеят сега да свалят цените, защото после като отидат пак да товарят, трябва да купят същата кола, която са продали тук за 10к лв с надценка за същата или по-висока цена от тази, на която са я продали.
Та някой ако се надява да паднат цените поради криза или падане на акциза, мисля че ще му излязат криви сметките
Както са казали старите хора поживом па увидем

- Biggy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0d '13
- Мечтае да кара: М-power
Много интересно се разви темата за тапицерийте. Смятам, че коментарите са уместни за автомобили на 1-2 години. Факт е, че поддръжката във времето си има голямо значение. Едно е да почистваш колата всяка седмица, друго е на три месеца един път, и то когато праха стане един пръст, а космите на кучето ти засипят задната седалка (и такива мурдари съм виждал. Та какво да говорим за 7-8 години такава експлоатация.
Всички говорим за проблеми, за дефекти, за не добре измислени неща в нашите коли, но като сляза в гаража и се кача в машината, някакси ми идва кефа.
А че иска поддръжка....то всяка кола иска поддръжка, всяка си има проблеми. Въпросът е да имаш късмет при избора, нали за това гледаме да е запазена, да има стойка, караме я на доктор и т.н.
Всички говорим за проблеми, за дефекти, за не добре измислени неща в нашите коли, но като сляза в гаража и се кача в машината, някакси ми идва кефа.
А че иска поддръжка....то всяка кола иска поддръжка, всяка си има проблеми. Въпросът е да имаш късмет при избора, нали за това гледаме да е запазена, да има стойка, караме я на доктор и т.н.

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
buller написа:Колега Воденичаров, не приемай нарицателното за кошниклично.
И как си го обясняваш това ускорено захабяване? Според мен или и е дошло времето от нормално износване или проблема е в теб

- buller
- кандидат ентусиаст
-
Воденичаров написа:И как си го обясняваш това ускорено захабяване? Според мен или и е дошло времето от нормално износване или проблема е в теб
Аз вече го обясних - некачествена материя...
Правя паралел с другата кола, която караме от 7 години. В голяма част - градско - т.е. постоянно качвай се, слизай... Т.е. самата материя е подложена на много по-голямо натоварване и за 7 години смея да кажа, че не е мръднала... Дори няма признаци за износеност...
И все пак: според вас, колеги - здрава ли е стандартната тапицерия?
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
buller написа:Воденичаров написа:И как си го обясняваш това ускорено захабяване? Според мен или и е дошло времето от нормално износване или проблема е в теб
Аз вече го обясних - некачествена материя...
Правя паралел с другата кола, която караме от 7 години. В голяма част - градско - т.е. постоянно качвай се, слизай... Т.е. самата материя е подложена на много по-голямо натоварване и за 7 години смея да кажа, че не е мръднала... Дори няма признаци за износеност...
И все пак: според вас, колеги - здрава ли е стандартната тапицерия?
Нали някой е сядял 12 години на таз седалка преди теб. Как не се е износила тогава? Имам един познат, който има е39-ката от 1995 година. Трябва да видя неговата дали беше с кожа или плюш че не си спомням. Мисля, че неговата ще покаже най-добре, защото я има от нова.
На мен ми се износи съединителя 1 година след като купих колата. Не са здрави съединителите на е39, какво ще кажете колеги

- buller
- кандидат ентусиаст
-
Говорим на различни езици
Какво според теб би могло да значи, че карам кола на 17 години, чиято тапицерия не е мръднала, докато при стандартния салон на Е39 не съм виждал една кола, която да не е със захабени седалки - или поне шофьорската...
За мен салонът им е слабо място (стандартния), както са рейката, LCM модул, чистачки и т.н.

Какво според теб би могло да значи, че карам кола на 17 години, чиято тапицерия не е мръднала, докато при стандартния салон на Е39 не съм виждал една кола, която да не е със захабени седалки - или поне шофьорската...
За мен салонът им е слабо място (стандартния), както са рейката, LCM модул, чистачки и т.н.
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
Iveto1 написа:...
Ясно е какво искаш: бензин или дизел от 2001 нагоре и да харчи между 13-15градско
До колко пари си търсиш кола? Кажи някаква сума и веднага ще ти кажат колегите какво има за тея пари.
Успех с покупката.
buller написа:Говорим на различни езици![]()
100 % съм съгласен! Вярно е ,че всички плюшени тапицерии на БМВ са некачествени.Късат се още от на Е12 до тази новата на фейслифта Е39 дето е няква хлъзгава.
А относно рейката няма по голяма глупост правена от БМВ.Питай някой с Е60 да видиш те как плачат.Щото техните не са 3500 лв.Имах познат ,който си купи ново Е60 от магазина и на 10 000 км му се разби.Та големи разправии беха.
После я продаде и неще да чуе за БМВ.
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
На е39 плюшената тапицерия (до 2000год) не е от най- износоустойчивите материали. За сравнение- имам голф 3 92ра година (на 300000+км), седалките не са мръднали, е39ката ми е 98 и е на реални проверени 230000км- шофиорската седалка ми е поизтрита и то не малко.
Не казвам, че Голфа е по качествен от бмвто
, но специално за седалките казаното от колегите по-горе, че тапицерийте на седалките не са мн износоустойчиви е вярно!
Не казвам, че Голфа е по качествен от бмвто

41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3