ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ С 520!! ПОМОЩ!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- BMW_kiler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бавно и спокойно
Re: ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ С 520!! ПОМОЩ!!
Значи това че никой не ремонтира резбите не е вярно защото при моя двигател също М52 се получи същото болтове от 2,5 TDS стават след промяната на резбата също трябва да се разшерят шайбите на болтовете това че са ги махнали може да доведе пробиви в гнездата а това с изтръгването на резбите се получава при прегряване и е ''нормално'' за този мотор аз имах проблем и с радиатора и повтори прегряването и пак изтръгна болтовете на 6-ти цилиндър в момента резбите са преправени с втулки и са с диаметъра на нормалните болтове и вече 1 година и 2 месеца (30 000км) я карам но с новия радиатор блока го поправих в София и за сега държи но при сглобяването на мотора задължително се сменят болтовете на главата за да не повлекът резбите старите болтове защото се стяга значително и има опасност стрите да са си променили стъпката на резбата
http://imageshack.com/a/img922/9764/uFw3yK.jpg
"Стана един гаф .... купувам си по каталог тампони за стабилизиращата щанга дето се захваща за носачите (с един болт и две гумички по една отгоре и отдолу от всяка страна). Лягам отдолу и .... чудо нямам такива, ти мани тампоните ами и щанга стабилизираща нямам 'бат ти сеира!" "HONDA forum"
"Стана един гаф .... купувам си по каталог тампони за стабилизиращата щанга дето се захваща за носачите (с един болт и две гумички по една отгоре и отдолу от всяка страна). Лягам отдолу и .... чудо нямам такива, ти мани тампоните ами и щанга стабилизираща нямам 'бат ти сеира!" "HONDA forum"
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
**Novobraneca написа: никой не спомена за обезвъздушаване.
И на мен точно това ми направи впечтление

- Filipoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всичко дет се кара
Значи колегата се оказа прав за гнездата в блока са проблема! блока е заминал ! Незнам какво да права , колата е още в сервиза....
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
bmwpoweralpina написа:Значи колегата се оказа прав за гнездата в блока са проблема! блока е заминал ! Незнам какво да права , колата е още в сервиза....
В кои сервиз,дано този пьт да е при някои верен
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- dimitar_kodoshev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw
Колега, аз заради един термостат от 40лв, некъдърните техници и техните прехвалени сервизи ми докараха смяна на воден радиатор, водна помпа, виско, термостат и пластмасата пред него и водни съединения.
Съвета ми е, консултирай се с повече хора при възникване на даден проблем. Успех.
Съвета ми е, консултирай се с повече хора при възникване на даден проблем. Успех.
- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
с тези резби в алуминиевия блок много гадна работа
и аз съм имал проблеми с тоя м52 и повече не го правя ,наи добрия мотор м50 .колега ,търси някои да направи хубаво резбите защото когато болта не стегне влизат газове в охладителната течност и колата грее .

- harko77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Мотопед :)
- Мечтае да кара: колело
- Детайли за колата: супер е
Колега като за начало отиди при тоя псевдо маистор и си поискаи наи учитиво без нерви парите за ремонта ако се прави на луд измисли нещо да му го върнеш (например ако не ти е дал касова бележка пращаи данъчни или хеита или измисли нещо в краен случаи намери няколко приятела по една качулка си сложете и му начупете машините в сервиза ) другият път като не разбира да не взима пари 

- ясен николов
- ентусиаст
-
колега резбите се преебват на развиване на болта и в някои случаи маистора няма вина .м52 е наи отвратителния блок 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
ясен николов написа:колега резбите се преебват на развиване на болта и в някои случаи маистора няма вина .м52 е наи отвратителния блок
Така е ,на мои колега мотора му е М52 ,толкоз злоба му насьбрахме,че няма повече накьде,беше се запенил от псуване ,като ходих при него последния пьт
Диагностиката не е гледане на телевизия !
- ясен николов
- ентусиаст
-
на м52 ката и 2000 лева да ми дават главата не я правя поради тази причина ,,шибаните резби алуминиеви .. 

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
пичове ай се замислете малко дали не е причината в прегряването за изтърбушените резби и това с резбите се оправя само да му се занимава на някои (стига да не е пукнат блока ) и още нещо при ремонт на м52 както и на повечето мотори се слагат чисто нови КАЧЕСТВЕНИ болтове и се стяга първо на килограми с динамометричния после на градуси спази ли се всичко това и 5 пъти може да се отвори и затвори мотора без проблем
Барай шишарката Минкеее ....
- Filipoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всичко дет се кара
Колеги кажете каде да отида да ми направят въпросните втулки или резби че вече тоя скапан ремонт ми стъпи на 800+ лв !!
- anzak
- старши ентусиаст
-
втулки не те съветвам ще береш ядове с тях после ако искаш утре ще питам как точно беше цялата процедура че съм я забравил ама по спомен се разширяваха дупките правеше се нова резба и с по дебели болтове става вечна работа
Здравейте колеги.Някой знае ли дали в Бургас праят анализ на охлаждащата течност за наличие на газове.Тука дилара на БМВ е Бова кар.
- anzak
- старши ентусиаст
-
за бова-та незнам
ама на 5-и км при стоян със сигурност правят
ама на 5-и км при стоян със сигурност правят
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3