До 7-8000 лв - читава петица?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
Re: До 7-8000 лв - читава петица?
И аз това ще кажа колеги, сега са паднали доста колите, криза е, а пък за колко някой си бил купил колата преди години, и колко бил "инвестирал" в нея - няма никакво значение. Инвестиция се казва на нещо, което носи доход - а пък поддръжката на кола си е чист разход.
Брат ми се занимава с покупко-продажба на коли във Франция, и често съм виждал при него коли с фактури в жабката за по 3-4 хил. евро например, пък цялата кола човекът я дал за 2 хил.
Като мине 10 годинки колата в белите страни, и като влезе за поредното обслужване във фирмения сервиз и като му кажат няколко хил. евро, и той си вика я да я дам на някой джамбаз от източна европа. После онези ги оправят тук с части менте и труд на български цени, и ей ги на Горубляне или Дупница.
А по въпроса - има много петици по автокъщите под 7-8 хил., а колко са свестни ще каже майстор, при когото занесеш колата.
Ако я купуваш на частно, някой дето дал преди 2 години 10 хил. за нея, и след това още 2-3 хил. за поддръжка, сигурно ще ти я обяви за 12. Ама това не значи, че цената й е толкова.
Брат ми се занимава с покупко-продажба на коли във Франция, и често съм виждал при него коли с фактури в жабката за по 3-4 хил. евро например, пък цялата кола човекът я дал за 2 хил.
Като мине 10 годинки колата в белите страни, и като влезе за поредното обслужване във фирмения сервиз и като му кажат няколко хил. евро, и той си вика я да я дам на някой джамбаз от източна европа. После онези ги оправят тук с части менте и труд на български цени, и ей ги на Горубляне или Дупница.
А по въпроса - има много петици по автокъщите под 7-8 хил., а колко са свестни ще каже майстор, при когото занесеш колата.
Ако я купуваш на частно, някой дето дал преди 2 години 10 хил. за нея, и след това още 2-3 хил. за поддръжка, сигурно ще ти я обяви за 12. Ама това не значи, че цената й е толкова.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
пичове от е39 до е39 има голяма разлика
толкова голи 520ки съм виждал т.е базов модел, нормално е да има евтини от този вид
но пък има и е39ки които са бъкани с готини екстри и разумно не са на минималните цени или средните, може би повечето колеги които са сменили няколко е39ки ще ме разберат наи добре
толкова голи 520ки съм виждал т.е базов модел, нормално е да има евтини от този вид
но пък има и е39ки които са бъкани с готини екстри и разумно не са на минималните цени или средните, може би повечето колеги които са сменили няколко е39ки ще ме разберат наи добре
Преспокойно можеш да си намериш хубава E39 за тези пари. Само за сравнение - преди 3 месеца си купих Е39 520i 97', газов инжекцион, двузонов климатроник, телефон, business CD, кожа - за 5500 лв. Е, вярно, после неминуемо даваш още някой лев за обслужване и ремонти, но не е нищо кой знае какво. Мой приятел пък си купи точно за 8 хиляди 520-ка 2000 година, със сервизна книжка в идеално състояние.
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
trol4o написа:Преспокойно можеш да си намериш хубава E39 за тези пари. Само за сравнение - преди 3 месеца си купих Е39 520i 97', газов инжекцион, двузонов климатроник, телефон, business CD, кожа - за 5500 лв. Е, вярно, после неминуемо даваш още някой лев за обслужване и ремонти, но не е нищо кой знае какво. Мой приятел пък си купи точно за 8 хиляди 520-ка 2000 година, със сервизна книжка в идеално състояние.
Колега от къде е взе тая кола толкова тънко !?! В какво състояние беше и имаше ли нещо за ремонт

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
спора всъщност се поражда тъй като всеки разбира по различен начин думата "читава" .. читава 12 годишна кола е доста различно от читава 5 годишна кола, все пак и цената е различна .. аз лично мисля че 8к дори са много за Е39 от 97-98г ,вече 13 годишна кола като в тоя клас колите се карат поне по 30-40к на година сами си сметнете пробега и какви ремонти ще излязат .. много ама много са хората с основен ремонт на 520 ,даже битува мнението че тоя мотор не е корав и много лесно се издухвал ,200к не може да изкара ,тапицерията и тя
дали не е по добре парите да се дадат за по нова кола от колкото да се наливат в стара тя няма да се подмлади а цената и ще върви бързо надолу колкото и пари да се налеят в нея

А къде според вас е най-добре да закарам някоя като я харесам да се направи диагностика?
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
ако си от София тук: http://www.darucar.bg/index.php?show=contacts
- GORNATAOL
- Потребител
-
- Кара: 320 D Touring
Една проста спрвка - Е 39 520i 1997 купена за 12.5хил лв преди 1,5 година. С прилчини екстри за модела ( мулти волан,темпомат, парктроник, и т.н.) след близо 50 хил. км за този период от време, карана по БГ пътища основно - равносметката е 6.2 хил. лв.(до момента) за екстремни ремонти и превантивни такива(като тук влизат и едни гуми за 1.2 к'лв). така че дори и повече пари да дадеш първоначално не е гаранция после колко ще трябва да вкараш за да не останеш на път някъде...
По ? Кола в добро състояние - какво означва това?
Ами работи в параметри, върви и гори по книга + % за овехтялост...
Така че колега независимо за колко си купиш Е39, важно е как я подържаш...
По ? Кола в добро състояние - какво означва това?
Ами работи в параметри, върви и гори по книга + % за овехтялост...

Така че колега независимо за колко си купиш Е39, важно е как я подържаш...

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
Mario Pankov написа:Аз знам едно, в България читави коли няма, ако ще и двойно да платите някоя от пазарната и цена.
![]()
За 8к може да се вземе прилична кола, но не от БГ. От тук няма гаранция каква ще е и дали е минала границата цяла, независимо от цената.
Кола карана в България от българин?! Някой би ли си купил кола от циганин карана в циганската махала, замислете се как германците гледат на нас,както ние на циганите тук. Читава кола карана от българин това е като НЛО, всички вярват ,че съществува ,ама никой не го е виждал.
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Купих си Е39 точно за 3500 евро 2000г. със всички екстри, без кожа и парктроник. Сега ми предстои обслужване но все пак ще е в БГ защото тук в Германия е страшно скъпо. По темата - за 8000 лева може да се намери добра 5-ца. Кой е карал колата, къде е карана, къде е подържана и т.н. Но все пак - хубавата кола си струва пари. Всичко е до късмет.
Не искам много, искам всичко!
- buller
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39, 520i 1997
- Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG
bera написа:Кола карана в България от българин?! Някой би ли си купил кола от циганин карана в циганската махала, замислете се как германците гледат на нас,както ние на циганите тук. Читава кола карана от българин това е като НЛО, всички вярват ,че съществува ,ама никой не го е виждал.
Тук не съм съгласен. Наистина нито пътщата, нито частите са първо качество, но все още има хора като мен, които не биха си позволили да возят себе и и семейството си в несигурна кола - спирачки, цялостно техническо състояние... Това е отговорност и към останалите участници в движението

GORNATAOL написа:Една проста спрвка - Е 39 520i 1997 купена за 12.5хил лв преди 1,5 година. С прилчини екстри за модела ( мулти волан,темпомат, парктроник, и т.н.) след близо 50 хил. км за този период от време, карана по БГ пътища основно - равносметката е 6.2 хил. лв.(до момента) за екстремни ремонти и превантивни такива(като тук влизат и едни гуми за 1.2 к'лв).
Отново доказваме максимата, че кола втора ръка (а вече и нова

П.с. в момента в немското мобиле има много добри обяви от частни лица за Е39!
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Момчета преди 1 седмица докарах от Германия 525Д за баща ми 2000г и ми стъпи с докарване точно на 9000лв. КОлата е супер според мен взех я от 1ви собственик в Германско, сега като и направя едно обслужване- масла, ремъци, филтри (то от др да се пипа няма нужда) и застраховки ще стъпи на 10макс.
Та ето един пример че цените на е39 падат все повече.
Та ето един пример че цените на е39 падат все повече.

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Много ясно че може а това че половината форум е превъзбуден е друга тема..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Цената на BMW се определя:
1.От екстирте в колата
2.От това колко е запазена.
Ако си взел някоя 525d без грам екстра, цената е напълно нормална за кола преди фейс лифта
1.От екстирте в колата
2.От това колко е запазена.
Ако си взел някоя 525d без грам екстра, цената е напълно нормална за кола преди фейс лифта