За мечтаната кола
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: За мечтаната кола
Воденичаров написа:Не съм съгласен за километрите. Моята също излиза на всички модули. Дори разлепих няколко стикерчета под предния капак за смяна на масло - там пак излизаха километрите и по дати. Но въпреки всичко няма сила която да ме накара да повярвам, че колата ми е на 170 000км.Това са километри присъщи на 2 - 3 годишна дизелова кола от този клас.
Пропускаш един не маловажен момент.Кола, която не се кара, се чупи повече.Доказано е доста отдавна, че е така.
Колите на малко километри предполагат повече каране на студен двигател и още не знам какво, но знам че такситата изкарват по 500-600к км и двигателите им в повечето случаи са в по-добро състояние от кола на същите години и на значително по-малко километри.
Давам ти пример.Моята като я купих не беше карана от 2005-та и бедна ти е фантазията какви неща съм сменил по нея, дето никой не може да се сети, че ще са за смяна.Като пример, разтроши ми се платмасата на третия стоп.
Та така де, по думите на повечето, ние трябва да караме милионки, щом на година тези коли са въртяли по 80к км

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Ето ти сам го казваш, колата тие 2002 до 2005 са три години, 174/3 прави по около 65 000 годишно, както и да го гледаш... ако беше 2001 и е карана до 2006 пак е станала на 300 ... Та не знам всеки си купува и си знае сам за себе си ... нужно ли е дапускаме темата с 7 годишната кола на 814 000 

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
mad_presley написа:Воденичаров написа:Не съм съгласен за километрите. Моята също излиза на всички модули. Дори разлепих няколко стикерчета под предния капак за смяна на масло - там пак излизаха километрите и по дати. Но въпреки всичко няма сила която да ме накара да повярвам, че колата ми е на 170 000км.Това са километри присъщи на 2 - 3 годишна дизелова кола от този клас.
Пропускаш един не маловажен момент.Кола, която не се кара, се чупи повече.Доказано е доста отдавна, че е така.
Колите на малко километри предполагат повече каране на студен двигател и още не знам какво, но знам че такситата изкарват по 500-600к км и двигателите им в повечето случаи са в по-добро състояние от кола на същите години и на значително по-малко километри.
Давам ти пример.Моята като я купих не беше карана от 2005-та и бедна ти е фантазията какви неща съм сменил по нея, дето никой не може да се сети, че ще са за смяна.Като пример, разтроши ми се платмасата на третия стоп.
Та така де, по думите на повечето, ние трябва да караме милионки, щом на година тези коли са въртяли по 80к км
Аз съм много далеч от мисълта, че 500-600 хил км. са много за кола от този клас. Много от хората нямат представа колко износена трябва да изглежда една кола на 100, на 200 на 500 хил.км и т.н. На много хора им се налага да отварят двигател за основен ремонт, а иначе си мислят че колата е на 150 000км. По скоро на 850 000

- Glamav
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '02
- Мечтае да кара: 850i или M6
Воденичаров написа:"Те БМВ не се научиха да правят тапицерии. На 130 000 км пък е скъсана"
Олеле как се смях

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Воденичаров написа:..Любимата ми фраза на горублянски продавач на коли е "Те БМВ не се научиха да правят тапицерии. На 130 000 км пък е скъсана"

Бахти лафа, не го бях чувал до сега.Ще си го запиша в бележника

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колеги аз като си взимам нова кола не правя сметки дали ще избивам разходи,колко ще навъртам и т.н.Просто взимам дизел защото повече ми харесва ускорение,разход,динамика и т.н.Всеки си има мнение де.
Та на въпроса,за 1 година съм минал около 25 хил.км.А сметнете колко ще направя за 10 години например!Не казвам че няма коли на по 300-400 хил за 2-3 години,просто зависи за какво е вземана,от кого е вземана и т.н.Има си коли на реално малко км има и на много км и си им личи и на едните и на другите.

- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
Препоръчвам ти 525д защото е горе-долу оптималния вариант. Върви доста добре, разхода на гориво е приличен (но все пак зависи колко ти е тежък крака), и наи-важното е че няма акциз. Но каквото и да си говорим тука всички коли се чупят (особено в БГ), просто трябва да ти е на късмет. Успех в избора и да ти е на късмет
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Ivo_Borisov написа:Колеги аз като си взимам нова кола не правя сметки дали ще избивам разходи,колко ще навъртам и т.н.Просто взимам дизел защото повече ми харесва ускорение,разход,динамика и т.н.Всеки си има мнение де.Та на въпроса,за 1 година съм минал около 25 хил.км.А сметнете колко ще направя за 10 години например!Не казвам че няма коли на по 300-400 хил за 2-3 години,просто зависи за какво е вземана,от кого е вземана и т.н.Има си коли на реално малко км има и на много км и си им личи и на едните и на другите.
Преди БМВ то карах една Ц-класа 203, първата година от чисто нова стана на 62000км

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
- harko77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Мотопед :)
- Мечтае да кара: колело
- Детайли за колата: супер е
Любимата ми фраза на горублянски продавач на коли е "Те БМВ не се научиха да правят тапицерии. На 130 000 км пък е скъсана"
[/quote]
Карал съм бмв на 350к нямаше забелжка не само по тапицерията

Карал съм бмв на 350к нямаше забелжка не само по тапицерията
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Giorceto написа:Ivo_Borisov написа:Колеги аз като си взимам нова кола не правя сметки дали ще избивам разходи,колко ще навъртам и т.н.Просто взимам дизел защото повече ми харесва ускорение,разход,динамика и т.н.Всеки си има мнение де.Та на въпроса,за 1 година съм минал около 25 хил.км.А сметнете колко ще направя за 10 години например!Не казвам че няма коли на по 300-400 хил за 2-3 години,просто зависи за какво е вземана,от кого е вземана и т.н.Има си коли на реално малко км има и на много км и си им личи и на едните и на другите.
Преди БМВ то карах една Ц-класа 203, първата година от чисто нова стана на 62000кмА сметни след 10 години на колко ще е. Не е критерии ние колко караме, а колко я е карал Ханс и Дитрих защото те за разлика от нас са си направили сметка, че за 4 години и 250 000 му е по-добре да вземе дизел от бензин... затова и писах на колегата че бензина реално е на по-малко и ако е автоматик става още по запазен
Така е колега,аз също познавам приятели които за 3 години са врътвали 200-300 хил тук в бг.Но има различни хора,различни пътища изминават и т.н.Не всички в Германия карат по 200 км за да отидат на работа.Има и такива които са на 10 км от службата примерно и си искат да карат дизелови БМВ-та.А освен това и не всички коли се карат от германци.

- buller
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39, 520i 1997
- Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG
Воденичаров написа:...Любимата ми фраза на горублянски продавач на коли е "Те БМВ не се научиха да правят тапицерии. На 130 000 км пък е скъсана"
Е, не може да отречете, че има нещо такова...
Стандартната тапицерия (според мен) не е особено качествена. Съдя по това какво е износването й за по-малко от година на 520-ката. Много фактори влияят на състоянието й: тегло на водача

Според мен най-добре е да се съди за цялостното състояние - ако човек има опит и "око" да гледа под излъсканите кори под капака. А и късметът играе основна роля. И на 500 000 км. да е една кола, ако човекът я е поддържал както трябва, то тя може да бъде много по-надеждна, отколкото някоя "състезателна" или "жабарска" на 150 000 км...
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Колега, недей да си взимаш БМВ, гледай кво става с тия коли, всичките са с превъртяни километражи, трошат се, късат им се тапицерийте, автоматиците са гола-вода, дизела е скъп за поддръжка и много се троши, особено комън рейла, ама можеш да си намериш читава Е39-ка за четри бона и то без забележки!?

ООООфф, главата ми се поду вече от размисли и страсти. От цялата работа май-стигнах до извода, че май трябва да прежаля още някоя и друга хилядарка(ще е с много мъка вече и не знам до колко ще си заслужава ама нейсе) и да видя някоя 530d възможно по нова година, ама това ще е след нова година, ако пък не мога да намеря някоя която да ми легне на сърцето ще си се мятам на HDI-то и ще си пърпоря без проблемно(надявам се) както беше до сега.
И до друг извод стигнах - тук сте много отзивчиви и наистина се опитвате да дадете полезни съвети за което
. Бъдете винаги такива страстни любители на марката и дано колиците да си ви радват, пък ще видя може и аз да се присъединя към вас идните месеци.
УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!!!!
И до друг извод стигнах - тук сте много отзивчиви и наистина се опитвате да дадете полезни съвети за което

УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!!!!
- harko77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Мотопед :)
- Мечтае да кара: колело
- Детайли за колата: супер е
Iveto1 написа:ООООфф, главата ми се поду вече от размисли и страсти. От цялата работа май-стигнах до извода, че май трябва да прежаля още някоя и друга хилядарка(ще е с много мъка вече и не знам до колко ще си заслужава ама нейсе) и да видя някоя 530d възможно по нова година, ама това ще е след нова година, ако пък не мога да намеря някоя която да ми легне на сърцето ще си се мятам на HDI-то и ще си пърпоря без проблемно(надявам се) както беше до сега.
И до друг извод стигнах - тук сте много отзивчиви и наистина се опитвате да дадете полезни съвети за което![]()
![]()
. Бъдете винаги такива страстни любители на марката и дано колиците да си ви радват, пък ще видя може и аз да се присъединя към вас идните месеци.
УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!!!!
Ако трябва изчакаи и след нова година до пролетта все пак кризата тепърва навлиза у нас ,нали и се говори че и акциза ще пада

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
harko77 написа:Ако трябва изчакаи и след нова година до пролетта все пак кризата тепърва навлиза у нас ,нали и се говори че и акциза ще пада
Относно кризата, аз пък чувам други неща.Няма читави коли навън, цените на старите се вдигат, нашите джамбази в момента не смеят сега да свалят цените, защото после като отидат пак да товарят, трябва да купят същата кола, която са продали тук за 10к лв с надценка за същата или по-висока цена от тази, на която са я продали.
Та някой ако се надява да паднат цените поради криза или падане на акциза, мисля че ще му излязат криви сметките

41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3