За мечтаната кола
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
За мечтаната кола
Здравейте на всички любители на синьо-белия пропелер. Доста изчетох по разни теми но въпреки всичко изкам да попитам и ако мога да получа по прясна информация за модела на който аз съм се спрял. На крачка съм от покупката на 5та серия Е39 от последните години на производството им. Големият ми проблем е че не мога да се ориентирам коя ще е най-подходяща за мен - бензинова или дизелова, както и това, че ми се иска като че ли да е автматик, но не знам как се държат тези котии(возих се в бенц 2001г в много добро състояние, но когато превключваше се осещаше едно придъпване,
както и това че като че ли малко мудно превключваше
) - при баварките как стоят нещата по този въпрос. Също така май по-ми харесват дизелите, но имайки се в предвид, че не навъртам повече от около 20 000 км годишно заслужавали си - чувал съм, че им била много тегава поддръжката.
Май се поувлякох, но дано има търпеливи измежду вас и да ми пуснат няколко отговорчета за да мога да се поуриентирам. Ще съм ви много благодарен.
п.с. Въпреки че съм фен на "дрифтовата марка" не си падам много по тези изпълнения и карам доста спокойно.
Успех на всички във всичко

Май се поувлякох, но дано има търпеливи измежду вас и да ми пуснат няколко отговорчета за да мога да се поуриентирам. Ще съм ви много благодарен.
п.с. Въпреки че съм фен на "дрифтовата марка" не си падам много по тези изпълнения и карам доста спокойно.
Успех на всички във всичко
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: За мечтаната кола
Каква кола си карал до сега?
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
за 20000 според мен не си заслужава да взимаш дизел. Ако не те притеснява разхода вземи си 525и автоматик, и няма да имаш проблеми
Принципно бензинов двигател автоматик е поти90% сигурно че няма да ти създава проблеми, просто защото не е каран както такъв с ръчни скорости.
Друг вариант е един хубав дизел на 100/120 хил. км и пак да ти е мирна главата

Друг вариант е един хубав дизел на 100/120 хил. км и пак да ти е мирна главата

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Разход до към 13-15 л на спокойно градско го преглъщам. Споменатите модели вместват ли се в тия граници.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Iveto1 написа:Разход до към 13-15 л на спокойно градско го преглъщам. Споменатите модели вместват ли се в тия граници.
Не, приготви се за 15-16 градско и 8-9 до 10 извън градско според зависи стила на каране.
Гореспоменатите модели са с доста голяма разлика в цената поне за момента, защото на 525i акциза е 4970лв, а на 530i е почти 12000лв.Също така са рядкост в БГ и ако не си решил да си купуваш колата от вън, нямаш кой знае какъв избор.
Също така, дори и дизел да си вземеш, с тези километри които си споменал, едва ли ще усетиш скъпа поддръжка.За сметка на това пък дизеловите са по-масови и по-често се срещат модели с много екстри, а вярвай ми, тези благинки в колата винаги радват много водача.
Та с две думи, мисълта ми е, че дали ще е дизел или бензин, за теб не е толкова важно, защото както си мислиш, че дизела иска поддържка, така и бензиновите си искат своето.С 20-30хил км на година обаче, за теб ще е едно и също.
Iveto1 написа:Относно предната ми кола - ПЕЖО 406 1998 Г.
Ако това пежо е било бензиново, няма да усетиш разликата с BMW относно разхода.Като комфорт и удоволствие от карането оабаче...просто ще забравиш, че Пежо е кола и съществува.
Ако е било дизелово, тогава ще усетиш доста разликата в консумацията, но вярвай ми, тази разлика се компенсира с динамиката и вървежа на BMW.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Колега, ако наистина не те притеснява разхода много, то тогава си мисля, че 525IA и нагоре мно-о-о-го ще ти харесат. Само да не тръгне темата отново в познатия ни до болка стил
. При мен разхода в София е 17-18, като карам основно из центъра и е мазало в задръстванията, но на дълго си карам и си пея-8-10/100, в зависимост от карането разбира се.

Ново включване от мен
Сега ми докараха да видя едно комън рейл, автоматик. Огледа стана чрез мой приятел за това така на място. Колата е автоматик - за това май към колегите с дизелите и на-вече с автоматите се обръщам
- специално тази не и се усеща как превключва, съвсем леко от 1ва на 2ра. Принципно какви са ви наблюденията от тези кутии - някакви по-особенни слабости и/или недостатъци. Човека ми каза че няма да имам проблеми, защото до сега скоростите са обслужвани винаги на време и ако и аз полагам малко грижи - нямам проблем
За това се обръщам към вас - освен масло и филтър изискват ли нещо друго и имат ли някакъв доказан ресурс.
Колата изглежда много запазена 2001г, можеби на 145 хиляди и нещо
, без видим пушек при форсирване, добре се ускорява и доускорява. Разбира се ще минава и през сервиз но искам перво с вас да се консултирам особенно за скоростите.
С нетърпение очаквам отговорите ви

За това се обръщам към вас - освен масло и филтър изискват ли нещо друго и имат ли някакъв доказан ресурс.
Колата изглежда много запазена 2001г, можеби на 145 хиляди и нещо

С нетърпение очаквам отговорите ви

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Комън рейл 2001 на 145 просто забрави, тая кола е на поне 300 000 а това ти го казвам на 100% 
Що се отнася до разход 16 17 за 525 , М5'тицата от Овърдайв събота и неделя по думи на предишния собственик без да я настъпва е 17 18, айде в задръстванията 20 да даде... все пак е М5. Ако наистина харчи толкова 525И по-добре скачай на 525Д

Що се отнася до разход 16 17 за 525 , М5'тицата от Овърдайв събота и неделя по думи на предишния собственик без да я настъпва е 17 18, айде в задръстванията 20 да даде... все пак е М5. Ако наистина харчи толкова 525И по-добре скачай на 525Д

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Iveto1 написа:... Принципно какви са ви наблюденията от тези кутии - някакви по-особенни слабости и/или недостатъци. Човека ми каза че няма да имам проблеми, защото до сега скоростите са обслужвани винаги на време и ако и аз полагам малко грижи - нямам проблем
...
Има случаи автомата да създаде проблеми, но при ръчката е много вероятно на теб да се падне честта да смениш маховик и съединител. Според мен автомата по си заслужава. И да се счупи нещо знаеш за кво ги даваш. Пък аз не съига че сменям скорости

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Giorceto написа:Комън рейл 2001 на 145 просто забрави, тая кола е на поне 300 000 а това ти го казвам на 100%
Има, моята я взех на 174000км и на 100% си бяха толкова.Как съм го разбрал ли, ами отивам да си купувам кола с IBM-чети и с всички диагностични интерфейси за BMW

Ако не друго, поне сеирджии събирам около мен

Сериозно, на Е39, ако са бутани километрите, колкото и перфектно да е направено, защото трябва да се променят показанията на километрите в скоростната кутия, ABS-a, EWS-a, LCM-a и IKE-то, винаги мога да разбера, че са бутани.Не мога да разбера на колко е била, но че са бутани със сигурност ще разбера.
Такова тотално връщане на километри в БГ струва от 400 до 600лв и повечето ги връткат само в километража, а там се разбира че са връщани дори и без да влизаш в колата

Похвалих си колата, сега мога да я предложа на @Iveto1 viewtopic.php?f=46&t=171065

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
каквото и БМВ да вземеш около 2001 г е около 300к пробег минимум ,и с каквато и кутия да е почват проблемчета .. я маховик на ръчката ,а ако е автомат там и майстори няма и са едни цифри 2-3к ,сложно е ... те за това тия коли от 100к като нови са 15к на 8 години .. закупуването на колата ще ти е най малкия разход ,но пък мерак с пари се гаси 

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
mad_presley написа:Giorceto написа:Комън рейл 2001 на 145 просто забрави, тая кола е на поне 300 000 а това ти го казвам на 100%
Има, моята я взех на 174000км и на 100% си бяха толкова.Как съм го разбрал ли, ами отивам да си купувам кола с IBM-чети и с всички диагностични интерфейси за BMW![]()
Ако не друго, поне сеирджии събирам около мен![]()
Сериозно, на Е39, ако са бутани километрите, колкото и перфектно да е направено, защото трябва да се променят показанията на километрите в скоростната кутия, ABS-a, EWS-a, LCM-a и IKE-то, винаги мога да разбера, че са бутани.Не мога да разбера на колко е била, но че са бутани със сигурност ще разбера.
Такова тотално връщане на километри в БГ струва от 400 до 600лв и повечето ги връткат само в километража, а там се разбира че са връщани дори и без да влизаш в колата![]()
Похвалих си колата, сега мога да я предложа на @Iveto1 http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 6&t=171065
Не съм съгласен за километрите. Моята също излиза на всички модули. Дори разлепих няколко стикерчета под предния капак за смяна на масло - там пак излизаха километрите и по дати. Но въпреки всичко няма сила която да ме накара да повярвам, че колата ми е на 170 000км.

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
апсолютно .. такава кола не се купува да стои ,в тоя клас годишния пробег е между 45 и 60к на година ,а ако е 3.0 с навигация и автомат между 60 и 80к - никой няма да доплати 10 евра за екстри ако няма да кара адски много
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3