ДАВАЙТЕ ИДЕИ ПРОТИВ ГЕПАЧИ !

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525 DA Touring 01г

Re: ДАВАЙТЕ ИДЕИ ПРОТИВ ГЕПАЧИ !

Мнение от kbarterov » 11 Ное 2009, 23:26

добре че съм със обикновенните джанти, а не сложих 17 ките, иначе спане в колата и караул на паркинга!Да знаете тия колко взимат за паркинг в района?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 11 Ное 2009, 23:33

Различно е 50 лева станало в Надежда до колкото знам ... Иначе хвана ли такъв директно в багажника и с една котва на врата в Дунава го мятам :ranting:
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kbarterov » 11 Ное 2009, 23:39

bobih написа:Различно е 50 лева станало в Надежда до колкото знам ... Иначе хвана ли такъв директно в багажника и с една котва на врата в Дунава го мятам :ranting:

обади ми се преди това, че искам да присъствам :smoke: / и помагам де/ :no:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kbarterov » 11 Ное 2009, 23:47

bera написа:Завари си гайката на която се държи волана (капни я на 2-3 места).
Хвани си фаровете с планки за калниците и си откачи жилото за отваряне на предния капак.
Задната/Предната емблема на БМВ се залепят в поксипол задължително., главите на болтовете на халогените се намазват със епоксидна смола. На гумите се слагат 2 вида секретни болтове
Страничните лайсни се лепят с поксипол. Капачките на винтилите задължително метални и се стягат с клещи.
Успех и добре дошъл във форума.

За волана ясно, и лесно, а за еърбега?, той отлета! а какви са тия планки къде да ги хвана, за кутията ли, аз честно мислех да махна винтчетата които държат фара и да го занитя с нитове, но май ще е слабичко

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 11 Ное 2009, 23:49

bera написа:Завари си гайката на която се държи волана (капни я на 2-3 места).
Хвани си фаровете с планки за калниците и си откачи жилото за отваряне на предния капак.
Задната/Предната емблема на БМВ се залепят в поксипол задължително., главите на болтовете на халогените се намазват със епоксидна смола. На гумите се слагат 2 вида секретни болтове
Страничните лайсни се лепят с поксипол. Капачките на винтилите задължително метални и се стягат с клещи.
Успех и добре дошъл във форума.

въпреки това нощем все пак не спиш ами седиш с пищака в колата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Мнение от bera » 12 Ное 2009, 0:39

kbarterov написа:За волана ясно, и лесно, а за еърбега?, той отлета! а какви са тия планки къде да ги хвана, за кутията ли, аз честно мислех да махна винтчетата които държат фара и да го занитя с нитове, но май ще е слабичко

По-добре само еър бега от колкото целия волан.
А относно фаровете с нитове става, ако можеш направи го така, идеята е не да го спреш да ги открадне ,той пак ще ги вдигне келеша ама ,поне ще го забавиш и ще строши фара и поне от застрахователите може да вземеш пари щото "те не плащат за изчезнали части а само за повредени" докато го вади и няма да може да го продаде после, това е замисъла. Да го забавиш и да не му върши работа часта след това. Моите фарове съм ги хванал с тел. С нагорещено шило съм ги пробил от вътрешната страна и съм прокарал тел която съм хванал за калниците, и съм я увил с изолирблант да не се вижда, фара за да го измъкнеш ти трябва керпеден, не че няма сваляне ама поне по един или друг начин демотивираш крадеца. Виж за страничните огледала на БМВ е малко по трудно, на вектрите се слага по една планка с нитове и се пръска от горе да не личи, ама техните не се прибират. Не знам на баварката как могат да се направят. Някой ако се сеща да каже....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Мотопед :)
Мечтае да кара: колело
Детайли за колата: супер е

Мнение от harko77 » 12 Ное 2009, 7:57

Чух че се предлагат камери за предното стъкло поне може да видиш кои ти прави белята :) ако го познаеш още по добре :box:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i

Мнение от Bojidar » 12 Ное 2009, 12:22

Сега ще ти дам актуална информация за паркингите в квартала. Информацията ми е от около 2 седмици, надявам се нещата да не са се променили доста.
1. До 101-во училища има един паркинг 55лв. месец, но няма нито закрито, нито открито свободно място.
2. На Христо Силянов има 2 паркинга, но и там няма места. (55лв. месец е там)
3. Зад кръчмата "Мечето" има един открит паркинг, там мисля че имаше 2-3 места свободни. 55лв. месец
4. Срещу този паркинг зад Мечето има още един. Там има открити места, 55лв на месец. Има и гаражни клетки 70лв на месец, ама аз взех последната гаражна клетка и повече свободни гаражни клетки няма.
5. 55лв. месец закрито място на паркинга срещу гробищата. Там винаги има места.
Ако не намериш никъде място, пиши едно Л.С. В паркинга, където държа моята кола охранителите и шефа са приятели на баща ми и винаги ще се намери едно място.
Късмет при избора на паркинг.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gpt » 12 Ное 2009, 19:05

kbarterov написа:Колеги от скоро съм собственик на БМВ 525Д 2002г., комби, автоматик.Колата е с новия феис - жълт.Вчера успях да я регистрирам, монтираха аларма и съответно дебело каско.Няма ксенон.Снощи за пръв път я оставих на паркинга пред блока.Обади ми се един приятел който до скоро имаше същата, само че седан и с оригинален М-пакет.та той направо ми каза да слизам и да я прибирам на охраняем паркинг, защото много се крадели фаровете и волана /М-ковият мулти/.Сега съм притеснен и не смея да я оставя ,въпреки каското, защото мама им мръсна, на него за една вечер му гепиха двата фара, ксенона и волана.не им и останало време за навигацията голямата, но му бяха разбили таблото.Щетите му бяха за над 3000 лева.Ако някой има рецепта против кражбата на фарове и волан нека сподели, че иначе ще трябва да се залагам и :bang: .

Колега, аз съм със същото БМВ и досега са ми крали голямата навигация, 2 пъти стъклата на огледалата, волана, чистачките, стартиращия блок и вградения телефон в колата. допълнително са ми разбивали и стъклото. някои от нещата ми се случиха по сред бял ден в различни части на софия. тъй че ти пожелавам само късмет. независимо къде живееш, ако някой си хареса нещо от колата ти, ще си го вземе. за съжаление тъпите застрохователи не изплащата липсващи части. абе, добре дошъл в бг реалността.
щом вече се замислям да си продам БМВ-то и да си взема нещо народно като Шкода, Опел и т.н., смятай за какво говорим.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kbarterov » 12 Ное 2009, 20:18

а знаете ли как се свалят стъклата на огледалата, че съм решил и тях да лепя с нещо якооооооооооооооо! и тогава само ще ги чупят гадовете :ahah:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kbarterov » 12 Ное 2009, 20:19

Bojidar написа:Сега ще ти дам актуална информация за паркингите в квартала. Информацията ми е от около 2 седмици, надявам се нещата да не са се променили доста.
1. До 101-во училища има един паркинг 55лв. месец, но няма нито закрито, нито открито свободно място.
2. На Христо Силянов има 2 паркинга, но и там няма места. (55лв. месец е там)
3. Зад кръчмата "Мечето" има един открит паркинг, там мисля че имаше 2-3 места свободни. 55лв. месец
4. Срещу този паркинг зад Мечето има още един. Там има открити места, 55лв на месец. Има и гаражни клетки 70лв на месец, ама аз взех последната гаражна клетка и повече свободни гаражни клетки няма.
5. 55лв. месец закрито място на паркинга срещу гробищата. Там винаги има места.
Ако не намериш никъде място, пиши едно Л.С. В паркинга, където държа моята кола охранителите и шефа са приятели на баща ми и винаги ще се намери едно място.
Късмет при избора на паркинг.

благодарско :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 13 Ное 2009, 21:46

хубаво де, фаровете поне нали ги маркират - и тях ли ги крадат?
а и уж все апелираме към всички колеги - който си купува евтини части неясно откъде, само насърчава крадците. аз втора употреба нещо бих си взел само от морга или от кола на части, да видя откъде го сваля продавача - иначе е ясно откъде е...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 13 Ное 2009, 21:51

Да ве да , ей сега като ти предложа едни фейсове фарове за 250 лева, ще ги отнесеш като свиня баберка :)
Последна промяна spacepl на 14 Ное 2009, 2:04, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 14 Ное 2009, 0:22

Стъклата на огледалата - тамън 3 пъти ми ги крадат на различни места в Сф. Сега последните съм ги залепил яко с силикон. Предишните с поксипол и каноколид, ама пак ги отнесоха, явно не държат на метереологичните условия. Със силикона още не са опитвали :lol: Иначе се свалят като ги натиснеш да отидат към най-вътрешната част, към прозореца, за да изкочи огледалото от другата страна т.е. към външната част на огледалото, от там хващаш само стъклото и го дърпаш - на щипки е !
Предната емблема да е хубаво менте от 15лв на Симеон, оригинална няма смисъл, ще я свалят :lol:
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 14 Ное 2009, 12:56

Споко момчета не само в БГ се краде ---- Ето Ви примера
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

ПредишнаСледваща

Назад към E39