реотани на стоповете

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

реотани на стоповете

Мнение от dude100 » 09 Ное 2009, 23:21

та вапрос;колеги два от реотените на левиа стоп загаснаха,мога ли да ги оправиа?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: реотани на стоповете

Мнение от Elesar74 » 10 Ное 2009, 1:23

Някакви грешки на борда не ти ли показва? Зависи от повредата, но ако е нещо вътре в самия стоп, май само смяна. Нека някой по-запознат да каже.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 10 Ное 2009, 1:26

със сигурност проблема е в самият стоп

до колкото знам в пурите има газ или може би се бъркам ? и на мен ми е много интересно какво става когато спрат да светат тия 'пури' ?
някои ремонтирал ли ги е..........?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 10 Ное 2009, 12:54

BMW-E39 написа:със сигурност проблема е в самият стоп

до колкото знам в пурите има газ или може би се бъркам ? и на мен ми е много интересно какво става когато спрат да светат тия 'пури' ?
някои ремонтирал ли ги е..........?

Аз пък си мисля че "пурите" са свтловоди и в краищата се осетяват с диоди. На принципа на ейджълайс-а. Говоря за оригиналните, не за афтърмаркет-а.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 11 Ное 2009, 1:44

колега оригиналните енджъли на фаровете не се осветяват с диоди, а с обикновена крушка, която е същата като тази за 'четене' вътре в колата на самия плафон и затова светат слабо оригиналните рингове на хелла

виж тези ЦЦФЛ ще ти изкарат очите (с такива съм) но те са с газ до колкото знам, и леко да натиснеш ринга т.е да го огънеш и изпука леко и краи, изгорел е..

та стоповете си мисля че и те са с газ вътре, и едва ли се ремонтират за съжаление, но никои колега ли не знае дали подлежат на ремонт ?

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 11 Ное 2009, 8:10

"Реотаните" в стоповете се осветяват от светодиоди.По принцип не се сменят,но има колеги които са ги разглобявали и са сменяли диодите.Колега за който знам със сигурност че го е правил успешно е @Dien.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 11 Ное 2009, 10:45

ivanov 530d написа:"Реотаните" в стоповете се осветяват от светодиоди.По принцип не се сменят,но има колеги които са ги разглобявали и са сменяли диодите.Колега за който знам със сигурност че го е правил успешно е @Dien.

:yes: :yes: :yes:
Изображение

Назад към E39