Проблем със спирачките
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем със спирачките
Колеги, някой може ли да помогне - педала на спирачките е твърд и колата изобщо не спира? Какъв може да е проблема? 

- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E30 biTurbo
Re: Проблем със спирачките
При мене имапе подобен проблем,да не кажа че беше абсолютно същия. С едно раздвижване на апаратите нещата се оправиха. Ама нека по-компетентните да кажат.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Работният ход на педала как е!?
Въобще може ли да натиснеш спирачният педал,както преди или е с по-къс ход!?
Ако ходът е нормален,а въпреки това колата не спира или спира с много голямо усилие в/ху педала проблема може би е във "сервото" на спирачките!
Нищо не казваш за накладките !
Според мен си е серво!!!
Пробвай това,като изгасиш колата натисни педала на спирачките 4-5 пъти ... После запали колата,дай и леко газ 3-4 пъти и пак натисни педала докато колата си работи,ако и тогава няма промяна,търси причината в сервото или клапана на сервото!
Пиши какво е станало!
Въобще може ли да натиснеш спирачният педал,както преди или е с по-къс ход!?
Ако ходът е нормален,а въпреки това колата не спира или спира с много голямо усилие в/ху педала проблема може би е във "сервото" на спирачките!
Нищо не казваш за накладките !
Според мен си е серво!!!
Пробвай това,като изгасиш колата натисни педала на спирачките 4-5 пъти ... После запали колата,дай и леко газ 3-4 пъти и пак натисни педала докато колата си работи,ако и тогава няма промяна,търси причината в сервото или клапана на сервото!
Пиши какво е станало!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

Колеги, ходих при един майстор, който ми каза че проблема е от сервото и в момента съм в процес на търсене на серво. Ако някой може да помогне нека пише на ЛС. Благодаря предварително.
tisho_ написа:С какъв мотор си? Маркуча до вакуум помпата здрав ли е?
Мотора е 520i 24V. Маркуча е здрав.
- Никола Петров
- Потребител
-
- Кара: E-34tds
- Мечтае да кара: М5
Колега и аз имам същия проблем с педала на спирачките.Когато е на равно няма проблем педала е мек и спира, а когато е на спускане или изкачване педала е много корав и не спира.Е-34тдс.
- saimonville
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34 525
Проблем със спирачките
при мен се оказа твърди накладки.....диска заминава накладките стоят нови....махнах ги и си взех оригинални ама втора употреба...разлика от земята до небето....не искам да знам колко струват нови...
почти същите същите втора ръка са 4 лв 

- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
Айде още един в кюпа с твърд педал на спирачките
Хода на педала е малък, но определено има голяма разлика на загасен и запален двигател. При малко по-интензивно спиране АБС-а се задейства дори на сухо и при 40 км/ч
Нови гуми Униройал - нищо, нови накладки АТЕ също нищо не промениха - спирачният път е като на товарния влак за Кремиковци
.....Датчиците на АБС-а на предните колела имаха еднакви съпротивления, на задните също бяха две по две равни.....Шах с пешката.

Хода на педала е малък, но определено има голяма разлика на загасен и запален двигател. При малко по-интензивно спиране АБС-а се задейства дори на сухо и при 40 км/ч

R6 - Was sonst?
rdvr_burgas написа:... Хода на педала е малък, но определено има голяма разлика на загасен и запален двигател....
Колега нормално е при запален двигател педала на спирачката малко да "омекне"
Провери вакумния усилител на спирачките и най-вече маркуча и щуцерите
11 мнения
• Страница 1 от 1