До 7-8000 лв - читава петица?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3

Re: До 7-8000 лв - читава петица?

Мнение от astoinov » 09 Ное 2009, 18:58

DAEL написа:Добре колега, кола 97ма година на "реални" 60000 километра, карана от слепец, който я е карал само в гаража напред-назад и така е навъртял тези километри, а и на всичкото от горе е бил и доктор-пенсионер и я продава за три хиляди евро за да може да не и плаща данъци, защото все пак е пенсионер и няма пари, пък и колата е БМВ не е някоя скъпа марка дето може да и иска повече пари, та даже и с четири зимни гуми нови при това, и пълен резервоар, запазена та запазена............ти верваш ли в такива чудеса!?

Аз вярвам главно на очите си. Километри пробег, когато купувам кола НЕ гледам, защото тва е най лесно за манипулиране. Гледам колата да е запазена и да няма забележки и сериозни проблеми. Тва кой я е карал и тн не ме интересува. Като отида по автокъщите и давам тотален игнор на джамбазите. Така или иначе няма грам значение кво говорят. Като ти кажат 60000км. а вътре салона е изтъркан като за световно ...

Така че, гледайте добре, като купувате, а не слушайте врелите некипели на българските джамбази.
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 525 TDSA
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от monogamnia » 09 Ное 2009, 19:36

mad_presley написа:
buller написа:...

Странно тогава, защо в германия една 520-ка с TUV за 2 години е на цена 1.5-3к евро! И вярвай ми, повече вярвам на 2-те години TUV от колкото и президента на България да ме убеждава, че една кола карана в БГ е читава.

Та мисълта ми е, пазара си е пазар и това, че някой е налял две кофи с пари в една кола, не я прави по-скъпа.Такива са си цените на Е39-ките от 97-98-ма година и ако ще и 15к лв да плати някой за нея, пак си остава 12-13 годишна кола със следващите я проблеми и детски болести.

Това е истината !!! Няма смисъл да коментирате, все едно 5-цa 2005 год. за 18-20 хиляди лв. ..... No comment ... !!! Хубавата кола струва пари, както каза един колега в една друга тема С ПРЪДНЯ БОЯ НЕ СТАВА !!! Като искаш читаво бмв ще дадеш повече. Сам си прави сметката какво ще правиш, ако имаш само тези 7-8 хиляди си купи една Е36-ца за тези пари ще бъде хубава 97-98г.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 09 Ное 2009, 20:22

Аз знам едно, в България читави коли няма, ако ще и двойно да платите някоя от пазарната и цена.
Я да видим, кой от подфорум Е39 си поддържа колата само в оторизиран сервиз със сервизна книжка и сервизна история!?
Аз ще ви кажа, броят се на пръсти (даже на пръстите на едната ръка) и въпреки това, колкото и маниашки да е поддържана колата само в оторизиран сервиз, пак гаранция няма.Пример, колегата @bobih, който взе колата на @ICE и тази тема viewtopic.php?f=35&t=171930.
E какво, някой ще каже, че на @ICE колата не е била поддържана ли!??

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 09 Ное 2009, 20:32

Колеги и в България е така-в салоните колите са по евтини а от частно лице е по скъпи.Но аз познавам хора които са влагали хиляди в колата си но пазара определя цената а не вложените пари.Колегата Сашо продаваше неговата кола 1 година,колата наистина беше перфектна но просто не може да се продаде на тази цена.Въпреки че всичко беше сменено с ново и оригинално,поддържана в оторизиран сервиз и т.н.Така че единствено пазара определя цената,било тя читава или не.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0d и F15 M50d
Мечтае да кара: BMW

Мнение от M_krika » 09 Ное 2009, 21:11

Всичко е късмет няма спор ,но с тия цени които са сега невиждам как ще различиш добрия екземпляр само по сумата която му се иска.Ако ти предложад натокана 5-ца за 9000 и една с нормален външен вид и интериор за 7000 коя би избрал?
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0d и F15 M50d
Мечтае да кара: BMW

Мнение от M_krika » 09 Ное 2009, 21:12

Ivo_Borisov написа:Колеги и в България е така-в салоните колите са по евтини а от частно лице е по скъпи.Но аз познавам хора които са влагали хиляди в колата си но пазара определя цената а не вложените пари.Колегата Сашо продаваше неговата кола 1 година,колата наистина беше перфектна но просто не може да се продаде на тази цена.Въпреки че всичко беше сменено с ново и оригинално,поддържана в оторизиран сервиз и т.н.Така че единствено пазара определя цената,било тя читава или не.

Ей тва исках да кажа :yes:
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39, 520i 1997
Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG

Мнение от buller » 09 Ное 2009, 21:27

А по въпроса на колегата, който започна темата :mhihi: : да, за около 8000 лв. може да се намери прилична 520-ка, като винаги трябва да имаш едно наум (или по-точно 2000-3000 лв. наум) за непредвидени разходи :)
Като важна тема в подфорума са посочени детските болести по Е39-ките, има и теми само за бензиновите коли... Попрочети, повози се при някой, който има такъв автомобил, покарай го и ти... Като дойде колата - сам ще я познаеш ;)

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 10 Ное 2009, 8:21

Колите в автосалоните наистина са по-евтини /тези които са по 8000 лв/обаче,
са взети от западна европа почти без пари и са с множество детайли със свършил ресурс.
Като я вземеш и се почва:
Износени спир.дискове.....около 300-400 лв.
Разбита рейка..................около 300-400 лв.за рециклиране и то временно
Таралежа на вентилатора............150 лв.
Радиатора тече...........................400 лв.
Машинките на зад.врати не работят...200 лв.
Разбита предница.....................400-800 лв./без смяна на амортисьори/
Спукани копчета на климатроника......140 лв. :mhihi:
Обслужване с масла ,ремъци ,водна помпа....1000 лв.
Данъци и застраховки....................???
Та извода е ,че зависи с колко пари си тръгнал и колко си претенциозен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от astoinov » 10 Ное 2009, 10:23

Georgi написа:Колите в автосалоните наистина са по-евтини /тези които са по 8000 лв/обаче,
са взети от западна европа почти без пари и са с множество детайли със свършил ресурс.
Като я вземеш и се почва:
Износени спир.дискове.....около 300-400 лв.
Разбита рейка..................около 300-400 лв.за рециклиране и то временно
Таралежа на вентилатора............150 лв.
Радиатора тече...........................400 лв.
Машинките на зад.врати не работят...200 лв.
Разбита предница.....................400-800 лв./без смяна на амортисьори/
Спукани копчета на климатроника......140 лв. :mhihi:
Обслужване с масла ,ремъци ,водна помпа....1000 лв.
Данъци и застраховки....................???
Та извода е ,че зависи с колко пари си тръгнал и колко си претенциозен.

Съгласен съм с теб, но ако си вземе "читава" е34-ка тия цени дали са много по-различни? Ще му отпадне проблема с рейката ок, но тая е34, като е с още 5-6 годинки отгоре, дали няма шанс да е по амортизирана и да "и е дошло времето"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 10 Ное 2009, 10:32

Kолеги, наблюдава се един доста странен феномен - когато някой попита колко пари може да търси за колата си, всички почват с едно ау 5 - 6 бона. Дойде ли момент някой друг колега да попита за колко пари може да си намери кола, колективния отговор е 8-10 хиляди :ok:
R6 - Was sonst?

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 10 Ное 2009, 11:06

rdvr_burgas написа:Kолеги, наблюдава се един доста странен феномен - когато някой попита колко пари може да търси за колата си, всички почват с едно ау 5 - 6 бона. Дойде ли момент някой друг колега да попита за колко пари може да си намери кола, колективния отговор е 8-10 хиляди :ok:

:roll: :|
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски през лятото
Мечтае да кара: Форд ескорт '84-та
Детайли за колата: убаа

Мнение от КироКиров » 10 Ное 2009, 11:11

rdvr_burgas написа:Kолеги, наблюдава се един доста странен феномен - когато някой попита колко пари може да търси за колата си, всички почват с едно ау 5 - 6 бона. Дойде ли момент някой друг колега да попита за колко пари може да си намери кола, колективния отговор е 8-10 хиляди :ok:

БУАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХААХХАХАХА Нали :mhihi: ама те не вярват :lol:

ПС: мисля че трябва да се отбележи че "читава" не означава "перфектна" - има и фонетическа и граматическа разлика

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от astoinov » 10 Ное 2009, 14:06

А истината е някъде по средата :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 10 Ное 2009, 14:11

Според мен фактор би трябвало да бъдат и визуалните промени освен двигателя. Реално колега astoinov ако се замисли, ако се сложат едни файслифт фарове, стопове, бъбреци цената на колата му ще дойда на тези пари, за които ние говорим. Така че според мен повечето тук сме си на едно мнение просто още не го знаем :P
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от redkit » 10 Ное 2009, 16:14

За тези пари може да си намериш много здрава 5-ца с много екстри и да ти останат пари.
Колите поевтиняха много ама много само дето повечето от нас не го осъзнават и при продажба си търсят парите който са дали за количката и така ги продават с месеци и накрая се отказват .
Кой нормален ще даде толкова много пари средно 8000 лв. за 10 годишна кола при условие че може да си вземе за тия пари много по нов модел кола или СЕГА както е модерно хората си купуват за тези пари коли от хора който са взели коли на лизинг и не успели да ги изплатят. С някой лев отгоре може да си купиш супер кола.
П.с без да се ядосват колегите и аз карам BMW :yes: :yes: :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E39