Няколко проблема с оборудване на Е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

крив кюнец
Аватар

Няколко проблема с оборудване на Е34

Мнение от крив кюнец » 07 Ное 2009, 18:25

Здравейте, моля ви за малко акъл и съвети относно няколко проблема.

1. Когато колата е заключена и ако дръпна дръжката на шофьорската врата и вътре светва лампиона :shock: Защо? Проблем ли е?

2. Може ли да се сложи памет на предна дясна (пасажерска седалка) ? Освен копчето друго нужно ли е за тази екстра?

3 Надуването на шофьорската седалка не работи. Как работи тая машинка? Някой патил ли е с нея и какъв може да е проблема? Няма изгорели бушони.

Има още няколко дреболии, но ще задържа с въпросите за тях. Благодаря.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Re: Няколко проблема с оборудване на Е34

Мнение от momo-1st » 07 Ное 2009, 18:31

За лампичката само мога да ти отговоря-да това е така!Управлява се от комфорт модула и е по шукарно като е тъмно да си светне така!И при мен е по същия начин-когато ключето на средната централна конзолка на лампичките е напред дадено мисля!За другите неща колегите ще ти помогнат най-вече Стоян защото той е на "ти",с токовете,екстрите и модулите на тея коли!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 07 Ное 2009, 18:42

крив кюнец написа:... Когато колата е заключена и ако дръпна дръжката на шофьорската врата и вътре светва лампиона :shock: Защо? Проблем ли е?...

Не е проблем а екстра :D
Управлява се от комфорт модула. На моята 34-ка като дръпнеш дръжката при заключена кола, освен че се включваше осветлението се подгряваше и ключалката зимата да се размразява ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Ное 2009, 19:38

крив кюнец написа:Здравейте, моля ви за малко акъл и съвети относно няколко проблема.
1. Когато колата е заключена и ако дръпна дръжката на шофьорската врата и вътре светва лампиона :shock: Защо? Проблем ли е?
2. Може ли да се сложи памет на предна дясна (пасажерска седалка) ? Освен копчето друго нужно ли е за тази екстра?
3 Надуването на шофьорската седалка не работи. Как работи тая машинка? Някой патил ли е с нея и какъв може да е проблема? Няма изгорели бушони.

1. Напълно нормално е да светват на автоматичен режим.
2. да може, като се "обърне" някоя шофьорска седалка, По принцип на Мерцедес я има тази опция но за мен е безпредметна
3. надуването първо се подсигури че механизма е там, че жилото му е здраво и тогава търси проблема другаде.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 07 Ное 2009, 19:45

_65536_kb_sec_ написа:
крив кюнец написа:Здравейте, моля ви за малко акъл и съвети относно няколко проблема.

1. Напълно нормално е да светват на автоматичен режим.
2. да може, като се "обърне" някоя шофьорска седалка, По принцип на Мерцедес я има тази опция но за мен е безпредметна
3. надуването първо се подсигури че механизма е там, че жилото му е здраво и тогава търси проблема другаде.

:D :D казах ти че Стоян ти е човека! :bowdown: :bowdown:
На моменти съжелявам че не живея и аз в София,да се домогвам до услугите ти колега! :bowdown: :bowdown:
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 07 Ное 2009, 19:48

_65536_kb_sec_ написа:3. надуването първо се подсигури че механизма е там, че жилото му е здраво и тогава търси проблема другаде.

Е там е със сигурност. Махах капака на облегалката но машинки много незнам коя за какво е. Утре ще направя снимка дори. Но как работи това жило за какво е мести ли нещо? На ток ли е? Всъщност надува ли нещо или се мести само?

П.С. Знам, че Стоян е човека именно неговото мнение чаках :mhihi: не, че неискам и останалите да помагат.

Ще взема утре да разглобя капака и да пусна снимки на джаджите да видим кое за какво е?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 07 Ное 2009, 20:01

ето едно подробно обяснение макар и на немски, би трябвало от картинките да ти стане ясно
http://www.yvesreiser.lu/photos/lordose/
Ето и един оригинален БМВ-ски мануал:
http://www.e38.org/e32/lumbar%20support.pdf
Изображение

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 07 Ное 2009, 20:11

Благодаря ти . Сега сядам да превеждам. То и единия подглавник не работи :oops: иначе звук има но движение не :paranoid: Ще трябва май да търся седалка за донор

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 07 Ное 2009, 20:26

крив кюнец написа:Благодаря ти . Сега сядам да превеждам. То и единия подглавник не работи :oops: иначе звук има но движение не :paranoid: Ще трябва май да търся седалка за донор

не е нужно, просто скъси обвивката на жилото и си готов
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/5326
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 07 Ное 2009, 22:07

Здравейте колеги,

Ще ме извините за малко оф-топик ... не мога да се сдържа... :mhihi:

Тая екстра със светването на купето е направена за крадеца - като дойде при колата да светне, да види, че панела на касетофона го няма или пък, че касетофона е стар модел и да си тръгне без да ти разбива колата :mhihi:
:mhihi:

пак се извинявам за глупостите ми... :mhihi:

Поздрави,
Д
Изображение

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 07 Ное 2009, 22:13

Това не са глупости точно за това е, да види има ли нещо за удар или няма, за какво друго да е .

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 08 Ное 2009, 3:24

:OT:
крив кюнец написа:за какво друго да е .

Като по филмите - влизаш, сядаш и някаф те фаща за врата от задната седалка. Е да ама като светнеш преди тва и ти го ловиш после за врата. :smoke:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 09 Ное 2009, 22:55

ddddk написа:Здравейте колеги,

Тая екстра със светването на купето е направена за крадеца - като дойде при колата да светне, да види, че панела на касетофона го няма или пък, че касетофона е стар модел и да си тръгне без да ти разбива колата :mhihi:

Поздрави,
Д

A при какво положение на копчето на плафона светва или няма значение, че при мен нещо не се получава...пробвам го само пи положение на копчето когато светва за отворени врати :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 10 Ное 2009, 0:11

georgipass написа:

Поздрави,
Д

A при какво положение на копчето на плафона светва или няма значение, че при мен нещо не се получава...пробвам го само пи положение на копчето когато светва за отворени врати :roll:

Може да нямаш тази екстра :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34/М50 и М60
Мечтае да кара: Е34 V12
Детайли за колата: Ооо много са...

Мнение от S_h_e_f_a » 10 Ное 2009, 0:41

\MITETO\ DSB написа:
georgipass написа:

Поздрави,
Д

Може да нямаш тази екстра :yes:

Която се казва зимен пакет ;)
ИзображениеИзображениеИзображение

Следваща

Назад към E34