Да си поговорим за масла...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: E34

Re: Да си поговорим за масла...

Мнение от ivan. » 07 Ное 2009, 21:58

Aз незнам как водача ще определи маслото и ми е много интересно как се познава-някой казва ''доволен съм'' ,друг ''не съм доволен''
е как ги разбирате :?:
Верно повдигачите подсказват ,ама ........
Разхода на масло на мотора с този или другия вид -показва ли качеството на маслото или казва луфтове където не трябва да има.
За избора четох доста в темата и ми се изясниха някои работи ,но как да разпознаем фалшификата-скъпия?
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 07 Ное 2009, 22:21

Колега, разпознавам какво е малсото по начина по който се държи мотора като цяло ;)
Колкото до това дали е добро маслото и т.н. ФАКТ е че за 10 000 км М50-то не го е пипнало, НО това далеч не значи че е добро, защото в толпото време мотора не работеше добре определено, но от както се застуди стана доста добре :conf:
Другото нещо което ми направи огромно впечатление след сипването на новото масло, е че във високите обороти звука на мотора стана много по-плътен :!:
Сега ще видим на студен старт как ще се представи и тогава ще дам напълно обективно мнение. :)
Колкото до това как разбирам кое масло е оригинално, еми ФАКТ: обаждам се в Мотобул да ги питам за цени за Кастролите и ми изсипват че Кастрол ВЪОБЩЕ НЕ БУТИЛИРАТ ЕДЖ/EDGE/ 10-60 в разфасовки различни от 1 литър :!:
Мисля че в първото мнение на темата се вижда в какви разфасовки се бутилира така че няма какво да коментираме.
Колкото до това от къде знам че Мобила който взех е истински, еми баща ми работи с вносителите /ОтоТоп/ от 98-ма година насам и на година от тях взима над 1000 литра масло и никога не е имало проблем :!:
С това масло което източих днес, грешката е на бащата, щото нашия взел от това за камионите :banghead:

Надявам се поста да не се сметне за реклама :!:

Аватар

Мнение от ivan. » 07 Ное 2009, 22:35

Tука да вметна и аз един пример,става въпрос за масла 10/40:
-сменям го ОК,но минавам 5000км и повдигачите почват да се обаждат,докато излезе от синята зона:
-веднага пак се сменя масло(на около 6000км)-повдигачите не се чуват ,но някакси мотора стана по-шумен;
Именно за това са горните ми въпроси
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 07 Ное 2009, 22:45

еми на тези въпроси ще ти отговоря след време, както казах по-напред, ще покарам и ще видим как ще се държи с времето и километрите :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 07 Ное 2009, 22:54

ivan. написа: ...

Относно въпросите аз мога да ти отговоря за ментетата:

Избираш си марка.
Питаш чичо Гугъл кой внася в Б-я това масло. Не кой го продава, а кой го внася.
И вече имаш две възможности: да го купиш от въпросния субект или да го купиш от другаде, но на тубите отзад трябва да пише на български език: вносител: еди-кой си.

Относно въпроса как да разберем дали сипаното вече в мотора масло работи добре... еми, доста субективна работа, ако не притежаваш апаратурата на екип от Формула1...
с други думи може много да се изпише и изговори, ама според мен без сравняване на пакет параметри в различни работни режими "преди" и "след" всичко е "вятър и мъгла".

Поздрави,
Д
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 07 Ное 2009, 23:05

VesoPesa написа:...
Колкото до това как разбирам кое масло е оригинално, еми ФАКТ: обаждам се в Мотобул да ги питам за цени за Кастролите и ми изсипват че Кастрол ВЪОБЩЕ НЕ БУТИЛИРАТ ЕДЖ/EDGE/ 10-60 в разфасовки различни от 1 литър :!:...

Колега, Edge Sport 10W60 струва 36 лв/литър, а ти си купил масло за 13 лв/литър с отстъпката, което да кажем е 20 лв/литър без нея. Кажи ми честно - некомпетентният отговор по телефона ли те спря? И прави ли един отгвор по телефона маслото на Мотобул фалшиво, защото аз оставам с впечатление, че това намекваш?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 07 Ное 2009, 23:26

Честно казано, предпочитам да дам пари за нещо в което съм сигурен, отколкото за нещо което е съмнително. :roll:
Колкото до телефонния разговор, да до голяма степен той ме спря, защото изрично го попитах от къде се снабдяват с продуктите си защото еди си къде съм проверил и се оказва че той ми говори нереални неща и отговора му беше меко казано незадоволителен :conf:

За съжеление не мог ада си спомня точните думи, но общо взето ми разтягаше някакво лукуми и така и не разбрах от къде го внасят това масло :!:

От тук нататък всеки да си прави изводите ;)

Едит: ето една снимка на убозначенията на гърба на опаковката :roll:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 08 Ное 2009, 0:46

зае.и го това обозначение... дай началото на бар-кода...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 08 Ное 2009, 16:17

ето най-добре целия етикет
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TDS
Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

Мнение от D_U_D_E_ » 09 Ное 2009, 4:32

а бе пичове, аз съм с М51 мотор и преди слагах кастрола магнетик 10W-40, обаче предния път един ми изкочи с някакв оферта за масло БМВ :shock: , 14 лв литъра. Аз отначало си помислих, че тоя иска да ми набута нещо ама оня настояваше, че маслото е много добро, дава ми гаранции маранции и т.н. Реших да пробвам, маслото наистина с етикет на БМВ с номер и всекви такива. Минал съм с него сиг към 6-7К кл. и съм много доволен. А на всичко отгоре мисля, че и звукът намаля. Някой знае ли нещо?

Аватар
Кара: bmw535

Мнение от blackbery » 09 Ное 2009, 7:24

аз също съм с бмв-масло,за сега сам доволен,дори и когато изпържа двг яко,нема никаква промяна,нито лето ,нито зима,още малко и ще видя какво ще източа,и пак ще пиша
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 09 Ное 2009, 11:33

blackbery написа:аз също съм с бмв-масло,за сега сам доволен,дори и когато изпържа двг яко,нема никаква промяна,нито лето ,нито зима,още малко и ще видя какво ще източа,и пак ще пиша

катран, друго кво може :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

Мнение от fANTONa » 09 Ное 2009, 22:28

ivan. написа:Tука да вметна и аз един пример,става въпрос за масла 10/40:
-сменям го ОК,но минавам 5000км и повдигачите почват да се обаждат,докато излезе от синята зона:
-веднага пак се сменя масло(на около 6000км)-повдигачите не се чуват ,но някакси мотора стана по-шумен;

каква кола караш ? модел, година , кубатура ? и какви са спецификациите на маслото ? възможно е да не слагаш точното масло за твоя двигател или да купуваш ментета, които след 5000 км се скапват. пиши ми инфо за колата и ще ти дам оферта за маслото. Качеството е гарантирано.
БМВ

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 09 Ное 2009, 23:28

Колега fANTONa, добре че сте ти и твоят каталог инак не знам как щяхме да се оправиме...
Конкретно това мнение ми прилича на комерсиално. Занапред много те моля да се въздържаш от подобни покани за офертиране в темите, като вместо това ползваш ЛС.

Аватар

Мнение от ivan. » 09 Ное 2009, 23:38

fANTONa написа:
ivan. написа:Tука да вметна и аз един пример,става въпрос за масла 10/40:

каква кола караш ? модел, година , кубатура ? и какви са спецификациите на маслото ? възможно е да не слагаш точното масло за твоя двигател или да купуваш ментета, които след 5000 км се скапват. пиши ми инфо за колата и ще ти дам оферта за маслото. Качеството е гарантирано.

Колега благодаря ти,но мисля да не се възпозвам от твоето предложение.Тук става въпрос за нещо съвсем друго ;)
Иначе за оферти ако си говорим-мога да ти светна една,че и доставчиците ти да се чудят.
Иначе горните ми примери са от смяната на масло в бг-закупени най-вероятно от търгаши като.......
Изображение
by ''kompleksa''

ПредишнаСледваща

Назад към E34