До 7-8000 лв - читава петица?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3

Re: До 7-8000 лв - читава петица?

Мнение от astoinov » 09 Ное 2009, 16:38

Колеги, фен съм на марката, но тука в тоя форум половината колеги, като земат да се изхвърлят с едни цени. За 8000 можеш да си намериш читава е39 и тия изказвания, едва ли не ако искаш да е читава трябва да е по скъпа са пълни глупости. А до колегата с изказването за Е34-ката ... колкото и да се кефя на бмв, колкото е34 да е много добър модел, това е кола на години и цени не от 8000, а дори от 5000 лв. са смешни. Другото изказване, че ако човек си купи кола тука от форума има по-малак шанс да попадне на барака - пълни глупости. Тука може да попадне на един хора, които са се самозабравили и искат да обърнат сантименталната за тях стойност на автомобилите им във реална парична стойност ... еми осъзнайте се. Има пазар, който определя цените и те далеч не са - читава Е39-ка много пари, съответно щом е евтина малко пари и тн. Пълни глупости. Без да се обиждате, изказването ми не е с цел да обидя някой, а да помогна на човек, който иска да си купи такъв автомобил. Само за сведение аз лично си зех моята Е39 за 7700 лв. Това включваше: ГИ, нови гуми с джанти 16", пълен резервоар с австийски бензин и най важното ремонтирано абсолютно всичко (окачване, мотор и тн). Моето виждане за читав автомобил е това: без забележкли и мисля че при мен се плучи за 300лв. под 8000. Отделно колата имаше платени: каско, винетка, гражданска и гтп.

П.С. До колегите продаващи Е34 за 8000 и Е36 за 10000 - успех :yes:
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 09 Ное 2009, 16:45

buller написа:...

Странно тогава, защо в германия една 520-ка с TUV за 2 години е на цена 1.5-3к евро! И вярвай ми, повече вярвам на 2-те години TUV от колкото и президента на България да ме убеждава, че една кола карана в БГ е читава.

Та мисълта ми е, пазара си е пазар и това, че някой е налял две кофи с пари в една кола, не я прави по-скъпа.Такива са си цените на Е39-ките от 97-98-ма година и ако ще и 15к лв да плати някой за нея, пак си остава 12-13 годишна кола със следващите я проблеми и детски болести.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от astoinov » 09 Ное 2009, 16:47

mad_presley написа:
buller написа:...

Странно тогава, защо в германия една 520-ка с TUV за 2 години е на цена 1.5-3к евро! И вярвай ми, повече вярвам на 2-те години TUV от колкото и президента на България да ме убеждава, че една кола карана в БГ е читава.

Та мисълта ми е, пазара си е пазар и това, че някой е налял две кофи с пари в една кола, не я прави по-скъпа.Такива са си цените на Е39-ките от 97-98-ма година и ако ще и 15к лв да плати някой за нея, пак си остава 12-13 годишна кола със следващите я проблеми и детски болести.

Напълно подкрепям мнението ти :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39, 520i 1997
Мечтае да кара: Mercedes CLS 63 AMG

Мнение от buller » 09 Ное 2009, 16:51

Аз разсъждавам така: ако съм германец, който преди 12 години си е купил BMW E39, 520i за 50 000 марки и си гледам колата като писано яйце, то какви биха били причините за продажба:
1) ще купувам нова кола и старата не ми трябва
2) почна много да се разваля и не ми е рентабилно да набивам средства в нея за ремонт
При първия случай цената при продажба ще е доволно висока, защото собственикът знае какво продава ;) За справка - отворете немското мобиле и вижте цените на 520-ките от частни лица, от Германия, със сервизна история и на под 200 000 км. Ами цените са около 4-5000 евро.
При втория - продавам я за средна цена, при което такива като нас се радват, че са минали "тънко" и може би ще бъдат щастливи, ако я карат по 500 км. на месец. Но, при нормален пробег ще се обадят много неща...
И при двата случая нямаш гаранция, че още утре няма да "заболееш" от серийните дефекти на този автомобил...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 09 Ное 2009, 16:57

3) Данъка на колата като одъртее (и емисиите) стават такива, че вече става нерентабилно дори и да стои на твое име и естествено не можеш да я продадеш в свястната европа защото и там има същите закони и я пускаш на ниска цена с цел да се закачи някои африканец (Българин) и да я отнесе и да те отърве от данъци и бреме, а ти си купуваш Е60 на лизинг за 2 години и си бараш шмайзера немски :mhihi:

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 09 Ное 2009, 17:10

astoinov написа:Колеги, фен съм на марката, но тука в тоя форум половината колеги, като земат да се изхвърлят с едни цени. За 8000 можеш да си намериш читава е39 и тия изказвания, едва ли не ако искаш да е читава трябва да е по скъпа са пълни глупости. А до колегата с изказването за Е34-ката ... колкото и да се кефя на бмв, колкото е34 да е много добър модел, това е кола на години и цени не от 8000, а дори от 5000 лв. са смешни. Другото изказване, че ако човек си купи кола тука от форума има по-малак шанс да попадне на барака - пълни глупости. Тука може да попадне на един хора, които са се самозабравили и искат да обърнат сантименталната за тях стойност на автомобилите им във реална парична стойност ... еми осъзнайте се. Има пазар, който определя цените и те далеч не са - читава Е39-ка много пари, съответно щом е евтина малко пари и тн. Пълни глупости. Без да се обиждате, изказването ми не е с цел да обидя някой, а да помогна на човек, който иска да си купи такъв автомобил. Само за сведение аз лично си зех моята Е39 за 7700 лв. Това включваше: ГИ, нови гуми с джанти 16", пълен резервоар с австийски бензин и най важното ремонтирано абсолютно всичко (окачване, мотор и тн). Моето виждане за читав автомобил е това: без забележкли и мисля че при мен се плучи за 300лв. под 8000. Отделно колата имаше платени: каско, винетка, гражданска и гтп.

Е ти нищо не каза? :lol:
Австриеца е направил ремонти за илади евро и ти я е продал за 3500е. и един резервоар пълен с бензин за 150евра и каско, винетка, гражданска и гтп австрийски? :dunno:
За сведение виж една наточена и добра Е34-ка колко струва по автосайтовете. :winky:
Успех на всички които си купуват запазени Е39-ки за по шес-седем хиляди лева! :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 09 Ное 2009, 17:18

КироКиров написа:хахаха Сескооо къде си ве, я им обяви една цена :mhihi: и дай малко снимки отвътре и отвън :lol:

Тук съм брато , кво да обявявам я аз не съм решил да я продавам още ама знае ли се :roll: , трябва да се скача на 28-ца май :mhihi: :driving:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от astoinov » 09 Ное 2009, 17:42

DAEL написа:
astoinov написа:Колеги, фен съм на марката, но тука в тоя форум половината колеги, като земат да се изхвърлят с едни цени. За 8000 можеш да си намериш читава е39 и тия изказвания, едва ли не ако искаш да е читава трябва да е по скъпа са пълни глупости. А до колегата с изказването за Е34-ката ... колкото и да се кефя на бмв, колкото е34 да е много добър модел, това е кола на години и цени не от 8000, а дори от 5000 лв. са смешни. Другото изказване, че ако човек си купи кола тука от форума има по-малак шанс да попадне на барака - пълни глупости. Тука може да попадне на един хора, които са се самозабравили и искат да обърнат сантименталната за тях стойност на автомобилите им във реална парична стойност ... еми осъзнайте се. Има пазар, който определя цените и те далеч не са - читава Е39-ка много пари, съответно щом е евтина малко пари и тн. Пълни глупости. Без да се обиждате, изказването ми не е с цел да обидя някой, а да помогна на човек, който иска да си купи такъв автомобил. Само за сведение аз лично си зех моята Е39 за 7700 лв. Това включваше: ГИ, нови гуми с джанти 16", пълен резервоар с австийски бензин и най важното ремонтирано абсолютно всичко (окачване, мотор и тн). Моето виждане за читав автомобил е това: без забележкли и мисля че при мен се плучи за 300лв. под 8000. Отделно колата имаше платени: каско, винетка, гражданска и гтп.

Е ти нищо не каза? :lol:
Австриеца е направил ремонти за илади евро и ти я е продал за 3500е. и един резервоар пълен с бензин за 150евра и каско, винетка, гражданска и гтп австрийски? :dunno:
За сведение виж една наточена и добра Е34-ка колко струва по автосайтовете. :winky:
Успех на всички които си купуват запазени Е39-ки за по шес-седем хиляди лева! :lol:

Щом пък казваш, че нищо не съм казал може ... знам ли. Колата най-вероятно не е долу на паркинга а е няква илюзорна. Тая шизофрения ме тресе до несвес. Айде стига глупости моля ви се. А и никъде не казах, че съм я купил от Австрия. Купих колата тук, от българин, човекът има автокъща, но автомобила си му беше личен. Бензина е от Австрия, защото просто беше ходил до Австрия с нея преди да я взема. Колата е направена, като за него си и за момента грижи с нея не съм имал. Имам я от 3 месеца, навъртял съм и над 10000км. и съм я купил за точно 7700 лв., така че не успех на тия които искат да си намерят такава кола на цена под 10000 лв. (защото това и е реалната пазарна цена), а успех на тия които си мислят че, като набиват всяка заплата в 18 годишна Е34-ка и те карат да се събуеш преди да влезеш, ще вземат 8000лв. за нея. Просто няма как да стане. Мислете малко преди да мятате изказвания, като невидели.

Дакела
Аватар

Мнение от DAEL » 09 Ное 2009, 17:50

Е ти я имаш от три месеца и даваш акъл, браво!
Ние дето сме дали по над двайсе бона за Е39-ки сме луди, баси, как сме се прее**ли не е истина! :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 09 Ное 2009, 17:51

Като вкараш 2 бона скоро в разходи и след 1 година не можеш да й вземеш и 5 хиляди лева, защото пазара е пълен с италиянски таралясници за по 4 хиляди лева тогава, ще разбереш за какво говорим. Може би колата ти наистина е добра, късмет си извадил. Има наистина добри оферти на моменти, но масово колите за под 8к са с доста "скрити" проблеми. Аз също съм вкарал пари в моята и то в лигавщини и знам че пазарната й цена е не повече от 8500 въпреки че по двигателя всичко почти е на под 20к километра и въпреки екстрите й, но наистина докато има коли по автокъщите за 6500 на 125000 "реални" километра карани от дядо в германия и в последствие се оказва че колата е вкарана в германия от италия, няма как да искаме повече пари.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 09 Ное 2009, 18:00

Бензина е от Австрия, защото просто беше ходил до Австрия с нея преди да я взема

Колега а той бутал ли е до тук колата,че му е останал пълен резервоар с бензин от Австрия?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от astoinov » 09 Ное 2009, 18:19

Така, до колегата с изказването за 3-те месеца: казах също, че съм навъртял над 10000км за тва време. Същото така уж се претендира, че караме много здрави коли и тн. Май почваме да си противоречим малко тука. Ако пък толкова се трошат тия наще бмв-та, по-добре да се замислим за друга марка, що не един Фят да кажем ... Това ми е трето бмв и до сега, като съм си вкарал колата в ред не съм имал грижи много дълго време. Колата ми за разлика от твойта е 97ма година и не мисля, че цената и трябва да е по висока от това което е в момента. Да естествено, ако е 530d 2002-ра година фул с екстри може и цена над 20к да е ок за нея. Ние тук коментираме по-старички 520-ки примерно или някой тдс, въпреки че аз не бих си взел тдс. Ако някой може да ме убеди, че за да се сдобия с читава 520ка 97-ма няма как да мина с под 12-15 хил. лв. ще го изслушам с интерес.

За вкарването на пари и взимането след това ... минал съм по тоя път. Вкарвал съм доста в предните ми коли, но това не означава да почна да им искам космически суми, като пазара предлага много по-евтини автомобили, между които не можете да ме убедите, че няма читави.

А по въпроса с бензина, казах че колата е с газов инжекцион. Човекът от който я взех просто се е възползвал от пътуването, за да и сипе по-читав бензин.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 09 Ное 2009, 18:29

astoinov написа:... А по въпроса с бензина, казах че колата е с газов инжекцион. Човекът от който я взех просто се е възползвал от пътуването, за да и сипе по-читав бензин.

Колега в рамките на шегата ако си взел колата така като казваш или си страхотен късметлия или на човека от който си я взел трябва да кажеш: "благодаря татко" :D

Дакела
Аватар

Мнение от DAEL » 09 Ное 2009, 18:34

Добре колега, кола 97ма година на "реални" 60000 километра, карана от слепец, който я е карал само в гаража напред-назад и така е навъртял тези километри, а и на всичкото от горе е бил и доктор-пенсионер и я продава за три хиляди евро за да може да не и плаща данъци, защото все пак е пенсионер и няма пари, пък и колата е БМВ не е някоя скъпа марка дето може да и иска повече пари, та даже и с четири зимни гуми нови при това, и пълен резервоар, запазена та запазена............ти верваш ли в такива чудеса!?

Потребител
Аватар

Мнение от Sentinell » 09 Ное 2009, 18:56

Относно колегата с изказването че читава 5ца за 8000лв би била е34 просто ще се направя че не съм го видял. :kuku:
Истината е такава и някой от колегите спомена нещо подобно,а то е че
" Втора ръка кола се купува повече на късмет,а новата е по избор и на цвят дори.
И отново казвам че за 8000 лв ще си купи колега читава петица,ест. без много много хтри ама в края на краищата който пък иска много хтри за тая работа вече има седмици,с класи и т.н
поздрави и не бързаи само с покупката :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към E39