Двойно заключване

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Двойно заключване

Мнение от fil_82 » 09 Ное 2009, 15:58

Здравейте колеги...реших да отворя тая тема защото едва ли има някой с е34 който не се е сблъсквал с този досаден проблем...поне хората които познавам го имат....и което е странно никой не знае от кое е точно ..... а именно!!!!!! Заключваш колата с ключът тя се заключва и отключва на секундата....повторно я заключваш и всичко е наред ..... от година и половина я заключвам 2 пъти...карах я на един майстор не можа да я опрай ...и сега съм така :no: имах преди аларма но изгоря ...и сега съм без но ....тя няма нищо общо защото със нея без нея пак го правеше ...някое реле ли някаде незнам ? но това стана изведнъж.... имам много приатели със същия проблем и никой не знае от какво е ? ако някой може да ми погне ? :clap:

старши ентусиаст
Аватар

Re: Двойно заключване

Мнение от tsb_bg » 09 Ное 2009, 16:25

По принцип централното не остава заключено а се самоотключва ако отчита. че има отворена врата.
Провери пластмасовите пластинки на фиксаторите на вратите, които натискат микро-ключетата за осветлението на купето (дори на пръв поглед да изглеждат здрави).
Най-бързо се износва това на шофьорската врата

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 09 Ное 2009, 16:32

отговорът се намира точно две теми по - надолу....в случай, че ти се търси. ако не, заключвай от другата страна, може и да имаш късмет.

това, което си описал няма нищо общо с двойното заключване. двойното заключване е съвсем друго нещо.

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 09 Ное 2009, 16:33

tsb_bg написа:По принцип централното не остава заключено а се самоотключва ако отчита. че има отворена врата.
Провери пластмасовите пластинки на фиксаторите на вратите, които натискат микро-ключетата за осветлението на купето (дори на пръв поглед да изглеждат здрави).
Най-бързо се износва това на шофьорската врата

Не е от това колега понеже заключването става винаги на 2-рия път и освен това аз мога да заключа (от 2-рия път) без проблем с отворена врата.

Имам абсолютно същия проблем. Ако заключа от втория път после колата се отключва с алармата. Понякога обаче се заключва от първия път и когато стане така, после не се отключва като спра алармата. Проблема наистина е досаден и доста често срещан. Аз лично съм така от както съм взел когата преди около 3 години. Вече свикнах да си я заключвам от втория път :).
Изображение

Потребител
Аватар

Двойно заключване

Мнение от fil_82 » 09 Ное 2009, 16:39

Точно колегата ме разбра :) не е от пластинките по вратите....плафона нали е вързан с тях а той няма проблем ....нито пък с багажника...нито с другата врата прави го всякак....алармата също няма нищо общо...смного странна работа появи се изведнъж ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 09 Ное 2009, 17:00

Тогава би трябвало механично да задържа някой от бутоните в корите (счупена щипка или нещо друго) и при първия опит за заключване да се раздвижва (освобождава), като позволява втория път моторчетата да дръпнат бутоните до край.

По-малко вероятно ми се струва да се е бъгнало нещо в логиката на управлението на централното или комфорт модула. Би трябвало на диагностика да се ресетне въпросния модул ...

Виж и тази тема

http://www.m5board.com/vbulletin/e34-m5 ... dness.html

Потребител
Аватар

Двойно заключване

Мнение от fil_82 » 09 Ное 2009, 17:09

колеги сега го разбрах от къде е :) във немския саит го пише......някоя от вратите се заключва по тромаво или по бавно /нещо е клеасало/ и компютъра реагира на отворена врата и ги откючва веднага и след това няма как заключва ги...повторния път не го бърка....може да е багажник....а аз знам че задната ми дясна врата много трудно се заключва ...всичко си идва на мястото...

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 09 Ное 2009, 17:13

:OT: момци, четете ли по принцип предишните постове в една тема или всеки бърза да пише по нещо за да стане "старши ентусиаст"?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от sniper74 » 09 Ное 2009, 17:22

начи и на теб ще кажа проблема 99% идва от багажника
като го отвориш на лявата панта минават кабелите за задните централното и фаровете за мъгла и има голям вариянт някой от тях да не кайа повечето както беше при мен да са прекъснати и когато е така става точно това което описваш
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 09 Ное 2009, 17:50

Имах точно същият проблем с двойното заключване и го реших :D Машинката в шофьорската врата имаше една прекъсната писта на печатната платка - малко тинол и хоп готово :angel:
R6 - Was sonst?

Потребител
Аватар

Двойно заключване

Мнение от fil_82 » 09 Ное 2009, 18:09

на самата врата ли колега или някаде в платката която е под седялката ?

Потребител
Аватар

Двойно заключване

Мнение от fil_82 » 09 Ное 2009, 18:11

ааа да ами тая машинка не е ли капсолована ...поне мойта май беше...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 09 Ное 2009, 23:40

sniper74 написа:начи и на теб ще кажа проблема 99% идва от багажника
като го отвориш на лявата панта минават кабелите за задните централното и фаровете за мъгла и има голям вариянт някой от тях да не кайа повечето както беше при мен да са прекъснати и когато е така става точно това което описваш

Потвърждавам, :yes:

при мен беше станало по същия начин.
Дори и да не е прекъснат кабела изолацията му се е напукала и явно се получават някакви отечки, които водят до описания в немските форуми случай.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е34

Мнение от VINCHUN » 18 Ное 2009, 19:49

залагам и аз на проводника които се намира на рамото на багажника!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 TDS
Мечтае да кара: E31 M60B40

Мнение от naki4a » 18 Ное 2009, 23:15

BMW5820iA написа:
sniper74 написа:начи и на теб ще кажа проблема 99% идва от багажника

Потвърждавам, :yes:

при мен беше станало по същия начин.
Дори и да не е прекъснат кабела изолацията му се е напукала и явно се получават някакви отечки, които водят до описания в немските форуми случай.

И от мен 99%! Като отворих въпросната панта поради проблема, че изведнъж спряха да ми светят плафоните на капака на багажника, открих 4-5 накъсани кабелчета, припоих ги и заспа. аиначе и аз заключвах по 2 пъти, с аларма... с ключ. Но пък мн. странно попнеже подозирах за този проблем, че някъде дава инфо, 4е има отворена врата, мн. пъти съм проверявал след 2-рия път и вс. си се заключваше! Как става с скъсани кабели... :dunno:

Следваща

Назад към E34