Tурбото?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Tурбото?
Здравейте колеги ! Днеска се прибрах от път и се поразходих малко с колата из града. Забелязах силно свистене от колата след 2000 оборота. Попринцип само съска, но сега след 2000 оборота съска много повече, все едно смучи от някъде въздух. Някой да се е сблъсквал с подобен проблем и да ме ориентира г/д какво може да е. И това признак, че турбото е спукано ли е?
Забравих да допълня, че ускорението на колата си е същото, само звука е друг. Не е изгубила мощност, нито нищо.

Забравих да допълня, че ускорението на колата си е същото, само звука е друг. Не е изгубила мощност, нито нищо.
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
Re: Tурбото?
Провери си маркучите на турбото ако имаш такова.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
bera написа:Провери си маркучите на турбото ако имаш такова.
Защо не четеш по внимателно колега,човека се съмнява в турбото ти го питаш дали има

zdraveite kolegi. izvinqvam se che pisha na latineca obache pisha ot edno kafe do serviza. Chu za kakwo stava na wypros i obqsni che lagera na samoto turbo zaminava i za tova shumi poveche. Obache niama kak da se smeni toia lager poneje turboto kato se otvori i se razhermatizirva. Ne znam oshte kolko km shte me izkara. Ako grumne turboto osven nego kakwo dr moje da stane? I zaslujava li si 2ra ruka turbo ili napravo nowo
enjoy life and drink cold beer

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
doomy525 написа:zdraveite kolegi. izvinqvam se che pisha na latineca obache pisha ot edno kafe do serviza. Chu za kakwo stava na wypros i obqsni che lagera na samoto turbo zaminava i za tova shumi poveche. Obache niama kak da se smeni toia lager poneje turboto kato se otvori i se razhermatizirva. Ne znam oshte kolko km shte me izkara. Ako grumne turboto osven nego kakwo dr moje da stane? I zaslujava li si 2ra ruka turbo ili napravo nowo
Върни се при този майстор, прасни го с нещо в тиквата, ама гледай да не се разхерметизира, че после нищо няма да става от него и иди при друг майстор, който се занимава само с турбини

Ако кажеш и от къде си, може да получиш добра насока къде да отидеш да ти го оправят.
- ogi dog
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530dA M-Individual
mad_presley написа:doomy525 написа:zdraveite kolegi. izvinqvam se che pisha na latineca obache pisha ot edno kafe do serviza. Chu za kakwo stava na wypros i obqsni che lagera na samoto turbo zaminava i za tova shumi poveche. Obache niama kak da se smeni toia lager poneje turboto kato se otvori i se razhermatizirva. Ne znam oshte kolko km shte me izkara. Ako grumne turboto osven nego kakwo dr moje da stane? I zaslujava li si 2ra ruka turbo ili napravo nowo
Върни се при този майстор, прасни го с нещо в тиквата, ама гледай да не се разхерметизира

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
сигурно има и турбо под ръка да ти го продаде
обяви ли ти оферта вече или каза че ще провери и утре ше ти каже

- sasho1bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525д exclusive and 530d f10
Моето и то почна да свири много отидох до един сервиз в Бургас и ми казаха че турбото си заминава и няма какво да се направи.Аз я карам с чип над 70 000 км и сигурно е нормално да си заминава.Според вас как е по добре да му направя ремонт преди да е спряло или като спре тогава да го мисля какво да го правя?Във Бургас някаде поправят ли турбота?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Ето това са хората във Варна, които правят турбини и според мен го правят качествено http://catalog.bg/company.php?company=29958
Аз също си обслужих турбината при тях, но аз не съм чакал да се развали, а си направих профилактиката преди да се разскърца или започне да вие
Аз също си обслужих турбината при тях, но аз не съм чакал да се развали, а си направих профилактиката преди да се разскърца или започне да вие

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
sasho1bs написа:Моето и то почна да свири много отидох до един сервиз в Бургас и ми казаха че турбото си заминава и няма какво да се направи.Аз я карам с чип над 70 000 км и сигурно е нормално да си заминава.Според вас как е по добре да му направя ремонт преди да е спряло или като спре тогава да го мисля какво да го правя?Във Бургас някаде поправят ли турбота?
Не чакай да изпуши отзад, а си го рециклирай докато е възможно, защото после има вероятност, да не стане за ремонт
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
по хубаво от новото няма колега
- sasho1bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525д exclusive and 530d f10
Благодаря ви за бързите отговори ще гледам възможно наи скоро да се отбия покраи Варна.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Признака за заминаващо турбо освен фученето е и много масло в турбо маркучите и загуба на масло като цяло... Това при теб гледано ли е, как стоят нещата?
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4