Angel eyes-ефектно запалване

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Re: Angel eyes-ефектно запалване

Мнение от NAPSTERS » 04 Ное 2009, 21:32

[quote="sadex5"]Ееее стана много сложно маи,ама не вярвам тоя на клипа да ги знаи тез работи колкото нас.Няма ли тук някои алармаджия дето е ровил по тоци това онова? Релето за време е готино,но то трябва да има подаване на плюс за силовата верига към Ангелите, и отделно командване пак плюс,от модула.Смятаи кви кабели тряя се пускат и откъде :mhihi:[/quot

няма силови вериги изходите на реле времето се връзват към ключа за фаровете и все едно като заключиш колата си я оставил на габарит и след определено време изключва, всичко са 4-5 кабела и настроика на релето. по лесно от това здраве му кажи.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 525 TDSA
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от monogamnia » 05 Ное 2009, 2:15

добре де, щом е толкова лесно хайде да дам на някой 10-20 лв и да ми го направи :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i - e39 - 97 г.

Мнение от mandorg » 05 Ное 2009, 11:49

Айде айде и аз това чакам :D:D:D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 05 Ное 2009, 14:20

NAPSTERS написа:няма силови вериги изходите на реле времето се връзват към ключа за фаровете и все едно като заключиш колата си я оставил на габарит и след определено време изключва, всичко са 4-5 кабела и настроика на релето. по лесно от това здраве му кажи.

Мм-да, точно. Няма "силови кабели", само кабели с управляващи сигнали. Не съм се задълбавал в ел.системата на Е39, но при Е46 нещата биха могли да се подредят така:
1. Има един ГМ (главен/генерален/ модул), който "разрешава" подаването на напрежение (шина 30) след отключване на колата и прекъсва напрежението 16 минути след заключване. Така въпросният необходим управляващ "блок" ще може да разрешава включване на габаритите, за определено време, само след първо отключване на колата и да не го разрешава до снемане на захранването от шина 30. Тоест да не става колата на циганска жигула след всяко вкл./изкл. или отваряне/затваряне на врата.
2. Или може да се взвме и втори разрешаващ сигнал от задействането на заключването, в случай че ви трябва пак колата преди изтичане на 16 мин. от заключването, но само ако не е включено запалването (шина 15). Защото иначе ако имате активирано автоматично закл. след тръгване - пак ше стане цвето музика без чалга. :mhihi:
За Е39 трябва да се види в BMW WDS как точно текат тези сигнали и да се направи блок-схемата на управлеяващото блокче за пускане на габаритите в режим "Добре дошъл собственико!"
Изображение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 05 Ное 2009, 21:50

pazokolarov написа:
NAPSTERS написа:няма силови вериги изходите на реле времето се връзват към ключа за фаровете и все едно като заключиш колата си я оставил на габарит и след определено време изключва, всичко са 4-5 кабела и настроика на релето. по лесно от това здраве му кажи.

Мм-да, точно. Няма "силови кабели", само кабели с управляващи сигнали. Не съм се задълбавал в ел.системата на Е39, но при Е46 нещата биха могли да се подредят така:
1. Има един ГМ (главен/генерален/ модул), който "разрешава" подаването на напрежение (шина 30) след отключване на колата и прекъсва напрежението 16 минути след заключване. Така въпросният необходим управляващ "блок" ще може да разрешава включване на габаритите, за определено време, само след първо отключване на колата и да не го разрешава до снемане на захранването от шина 30. Тоест да не става колата на циганска жигула след всяко вкл./изкл. или отваряне/затваряне на врата.
2. Или може да се взвме и втори разрешаващ сигнал от задействането на заключването, в случай че ви трябва пак колата преди изтичане на 16 мин. от заключването, но само ако не е включено запалването (шина 15). Защото иначе ако имате активирано автоматично закл. след тръгване - пак ше стане цвето музика без чалга. :mhihi:
За Е39 трябва да се види в BMW WDS как точно текат тези сигнали и да се направи блок-схемата на управлеяващото блокче за пускане на габаритите в режим "Добре дошъл собственико!"

и при еЕ39 е аналогично, ако колата се самозаключва лесно може да се направи циганйиката да не се включва, просто при подадена позиция 1 или контакт да не сработва ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 05 Ное 2009, 21:56

monogamnia написа:добре де, щом е толкова лесно хайде да дам на някой 10-20 лв и да ми го направи :)

:mhihi: и на мен ми се е*ът блондинки с пет стинки,ма нестаа ;) баце то релето струва повече.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 525 TDSA
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от monogamnia » 06 Ное 2009, 1:02

NAPSTERS написа:
monogamnia написа:добре де, щом е толкова лесно хайде да дам на някой 10-20 лв и да ми го направи :)

:mhihi: и на мен ми се е*ът блондинки с пет стинки,ма нестаа ;) баце то релето струва повече.

нямам представа колко пари е баце :) иначе до 50 лв трябва да е ебах го у релето да го ева... :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 06 Ное 2009, 20:40

monogamnia написа:
NAPSTERS написа:

нямам представа колко пари е баце :) иначе до 50 лв трябва да е ебах го у релето да го ева... :lol:

http://constructor.bg/shop/product_info ... s_id=10719 ;)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 07 Ное 2009, 3:00

Абе колеги,таман говорим за Енджъл аис,вие каде сте ги монтирали отвътре на кръглото стъкло или отвънка?Един приятел ми спори че е отвътре,и отгоре където е плоско със малко силикон за автостъкла трябва....Няма ли нови идеи по въпроса за дистанционното палене ?

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 07 Ное 2009, 10:06

sadex5 написа:Няма ли нови идеи по въпроса за дистанционното палене ?

а де :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 07 Ное 2009, 21:35

:mhihi: нали осъществихме първата идея , та и за дистанционно запалване почнахме да мислим :mhihi: може и дистанционно да се палят с още малко инвестиция .
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 07 Ное 2009, 22:41

Аз ще се задоволя с ефекта като от клипчето :mhihi: а какво дистанционно запалване ? нали това пак си е такъв тип запалване :lol: или нещо бъркам някаде (за което няма да се усъмня :mhihi: )

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 07 Ное 2009, 22:48

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 07 Ное 2009, 23:05

А не тука говорим само за "габаритите" :mhihi: няма нужда от гаражни врати и т.н. :mhihi: хайде дано някой по запознат и можещ колега успее да "сглоби" работещ вариант на това което всички искаме :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 08 Ное 2009, 1:32

Сорри,аз подведох тука народа-имах предвид дистанционно палене на габарити,а не на моторо :mhihi: Там е друга бира

ПредишнаСледваща

Назад към E39