Относно светене на габарит на фейслифт стопове

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Относно светене на габарит на фейслифт стопове

Мнение от theOnly » 07 Ное 2009, 20:07

Питането ми е към колегите с фейслифтови стопове(Хела бял мигач), дали при включен габарит им свети и крушката за стопа, но с по-слаба светлина? Това е така,при колите които нямат отделна крушка за стоп и габарит,а само интензитена на светене е различен. Досега фейслифтовите стопове, които съм виждал светеха само с 4-те реотана при включен габарит, а днес след монтажа на моите виждам ,че ми свети и стоп крушката, но по-слабо. Греша ли нещо, проблем на свързването ли е и как може да се отстрани? Колата ми е преди фейса, още не са поставени резисторите, за да не трептят реотаните.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 635d
Мечтае да кара: Only BMW...
Детайли за колата: M6

Re: Относно светене на габарит на фейслифт стопове

Мнение от nitrif » 07 Ное 2009, 20:24

Колега стопа не свети на габарит има оте4ка маи

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от theOnly » 07 Ное 2009, 20:29

кофти, може би е проблем при свързването, на предишния стоп също не ми светеше. Новата букса е вързана успоредно, кабелите са оголени и там са свързани с кабелите от новата букса, като старата е запазена, да не би да се дължи на това ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 07 Ное 2009, 20:58

Провери за лоша/липсваща маса

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 08 Ное 2009, 11:13

принципно тва е опция ма ЛЦМ3 модула - ако изгори габаритна крушка на стопа - стопа почва да свети много слабо за да я замества :) хитричко а :lol: във твоя случай обаче май имаш прекъснат кабел някъде (компа пак го разпознава като изгоряла крушка)

ПС: оцията може да се включва и изключва - NCSExpert

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от theOnly » 08 Ное 2009, 12:05

най-вероятно е това колега, тъй като колегата, който ми го постави си игра с компа и Light modula,за да не ми чеква за изгоряла крушка и да не ми дава грешки, ще се чуя с него да ми го оправи :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 09 Ное 2009, 11:05

Колега сложи си някакъв консуматор на клемата ,няма значение на вътрешния или външният габарит и ще спре да ти свети стопа !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от theOnly » 11 Ное 2009, 23:07

Колеги отстранихме проблема,да споделя ако на някой му се наложи някога и има същия проблем. След връзването на двата резистора по схемата на колегата mad_presley(има специална тема), стопа си загасна и трептенето изчезна. Благодаря на колегата mirafiori, който fix-на проблема и беше много коректен и сръчен :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 12 Ное 2009, 1:23

браво колега, нещо снимка да видиме как е станало ?
и аз сложих такива стопове само че чисто бялата хелла - на черна кола стои да си е*е мамата, ама пък е много запомняща се така :cry:

но аз си взех и тия джиджявки на хелла дето седат под резервната гума (дето са като ксенонови баласти), ебаси лесната работа - Plug & Play

всичко вързах много лесно и всичко свети на 6, само че още не съм сложил стоповете на колата, щото требва да пробия 4 дупки, и да те питам требва ли да чукам ламарината навътре, или само се пробиват дупките и се слага стопа ?

някои ако си търси такива стопове да свирка, пари/бартер всичко правим :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от theOnly » 12 Ное 2009, 3:01

Да колега, играе се е и с чука, но това не е проблем, ламарината трябва да се огъне и то на око докато пасне, няма формула къде и колко да се чука, малко е относително:)също трябва добре да се стегнат, тъй като стягането доста ги прибира. Снимки нямам още, но знаеш от какви съображения не се слагат, но ще гледам да направя :) Ти си си взел купил и модулите,така че при теб ще е по-лесно и няма да има резистори. Иначе има една Хела, която е фейслифт ,но е за коли преди фейса, тя е направо Plug & Play, буксата и размера си пасват на старото място, но цената на такава е 800лв., а на другите е 550, външно разлика няма. Слагай реотаните и не се чуди.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 12 Ное 2009, 9:13

:shock:
еми брато значи моите струват 800 така ли... щото буксите си съвпадат на 6, ни кабели съм резал нито нищо, но пък ето че трябва да права дупки и да я изчукам отзад колата :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от theOnly » 12 Ное 2009, 13:08

нямам идея бялата хела колко струва, не съм я виждал по магазините :) 800 струват тези, с които няма нужда да се огъва ламарината, твоите явно са някакъв междинен вариант, със старата букса, но по-дълбоки. Да не говоря на изуст де, махни стопа,сложи новия и виж пасва или не,ако не влиза , чука му е майката :)

Назад към E39