Относно светене на габарит на фейслифт стопове
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Относно светене на габарит на фейслифт стопове
Питането ми е към колегите с фейслифтови стопове(Хела бял мигач), дали при включен габарит им свети и крушката за стопа, но с по-слаба светлина? Това е така,при колите които нямат отделна крушка за стоп и габарит,а само интензитена на светене е различен. Досега фейслифтовите стопове, които съм виждал светеха само с 4-те реотана при включен габарит, а днес след монтажа на моите виждам ,че ми свети и стоп крушката, но по-слабо. Греша ли нещо, проблем на свързването ли е и как може да се отстрани? Колата ми е преди фейса, още не са поставени резисторите, за да не трептят реотаните.
- nitrif
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 635d
- Мечтае да кара: Only BMW...
- Детайли за колата: M6
Re: Относно светене на габарит на фейслифт стопове
Колега стопа не свети на габарит има оте4ка маи
кофти, може би е проблем при свързването, на предишния стоп също не ми светеше. Новата букса е вързана успоредно, кабелите са оголени и там са свързани с кабелите от новата букса, като старата е запазена, да не би да се дължи на това ?
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
принципно тва е опция ма ЛЦМ3 модула - ако изгори габаритна крушка на стопа - стопа почва да свети много слабо за да я замества
хитричко а
във твоя случай обаче май имаш прекъснат кабел някъде (компа пак го разпознава като изгоряла крушка)
ПС: оцията може да се включва и изключва - NCSExpert

ПС: оцията може да се включва и изключва - NCSExpert
най-вероятно е това колега, тъй като колегата, който ми го постави си игра с компа и Light modula,за да не ми чеква за изгоряла крушка и да не ми дава грешки, ще се чуя с него да ми го оправи 

- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Колега сложи си някакъв консуматор на клемата ,няма значение на вътрешния или външният габарит и ще спре да ти свети стопа !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
Колеги отстранихме проблема,да споделя ако на някой му се наложи някога и има същия проблем. След връзването на двата резистора по схемата на колегата mad_presley(има специална тема), стопа си загасна и трептенето изчезна. Благодаря на колегата mirafiori, който fix-на проблема и беше много коректен и сръчен 

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
браво колега, нещо снимка да видиме как е станало ?
и аз сложих такива стопове само че чисто бялата хелла - на черна кола стои да си е*е мамата, ама пък е много запомняща се така
но аз си взех и тия джиджявки на хелла дето седат под резервната гума (дето са като ксенонови баласти), ебаси лесната работа - Plug & Play
всичко вързах много лесно и всичко свети на 6, само че още не съм сложил стоповете на колата, щото требва да пробия 4 дупки, и да те питам требва ли да чукам ламарината навътре, или само се пробиват дупките и се слага стопа ?
някои ако си търси такива стопове да свирка, пари/бартер всичко правим
и аз сложих такива стопове само че чисто бялата хелла - на черна кола стои да си е*е мамата, ама пък е много запомняща се така

но аз си взех и тия джиджявки на хелла дето седат под резервната гума (дето са като ксенонови баласти), ебаси лесната работа - Plug & Play
всичко вързах много лесно и всичко свети на 6, само че още не съм сложил стоповете на колата, щото требва да пробия 4 дупки, и да те питам требва ли да чукам ламарината навътре, или само се пробиват дупките и се слага стопа ?
някои ако си търси такива стопове да свирка, пари/бартер всичко правим

Да колега, играе се е и с чука, но това не е проблем, ламарината трябва да се огъне и то на око докато пасне, няма формула къде и колко да се чука, малко е относително:)също трябва добре да се стегнат, тъй като стягането доста ги прибира. Снимки нямам още, но знаеш от какви съображения не се слагат, но ще гледам да направя
Ти си си взел купил и модулите,така че при теб ще е по-лесно и няма да има резистори. Иначе има една Хела, която е фейслифт ,но е за коли преди фейса, тя е направо Plug & Play, буксата и размера си пасват на старото място, но цената на такава е 800лв., а на другите е 550, външно разлика няма. Слагай реотаните и не се чуди.

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70

еми брато значи моите струват 800 така ли... щото буксите си съвпадат на 6, ни кабели съм резал нито нищо, но пък ето че трябва да права дупки и да я изчукам отзад колата

нямам идея бялата хела колко струва, не съм я виждал по магазините
800 струват тези, с които няма нужда да се огъва ламарината, твоите явно са някакъв междинен вариант, със старата букса, но по-дълбоки. Да не говоря на изуст де, махни стопа,сложи новия и виж пасва или не,ако не влиза , чука му е майката 

12 мнения
• Страница 1 от 1